Tips περιποίησης σώματος και μαλλιών μετά την παραλία

0
426

Η έκθεσή μας στον ήλιο το καλοκαίρι μπορεί να συμβάλλει στο να μαυρίσουμε, ωστόσο τόσο τα μαλλιά μας όσο και το σώμα μας αφυδατώνονται. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να τα περιποιούμαστε κατάλληλα κάθε φορά που γυρίζουμε από την παραλία ώστε να ενυδατώνονται ξανά!

Μαλλιά
Μετά την έκθεση στον ήλιο και το αλάτι, τα μαλλιά σου “υποφέρουν”. Όσες προφυλάξεις και αν πήρες και όσο σωστά και αν τα φρόντισες όσο ήσουν στην παραλία, δεν θα μπορέσεις να αποφύγεις τη θαμπάδα και τις ατίθασες τούφες…

Αν θες ξανά λαμπερά, απαλά και ευκολοχτένιστα μαλλιά δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές!
Πριν λουστείς άπλωσε στα μαλλιά σου ένα λάδι περιποίησης και άφησέ το τουλάχιστον για μισή ώρα. Προτίμησε κάποιο έξτρα ενυδατικό όπως το λάδι καρύδας!
Αφού λουστείς χρησιμοποίησε αντί για conditioner μια ενυδατική μάσκα και άστα να στεγνώσουν φυσικά. Μπορείς να βάλεις ξανά μια μικρή ποσότητα από το λάδι που χρησιμοποίησες πριν, για έξτρα ενυδάτωση.

Πρόσωπο
Το πρόσωπό σου είναι το πρώτο σημείο που ταλαιπωρείται από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο και το αλάτι. Οπότε πρέπει άμεσα να αποκαταστήσεις τα επίπεδα υγρασίας, να καταπραΰνεις και να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από την πρόωρη γήρανση.

Προμηθεύσου είτε μια εξειδικευμένη after sun κρέμα με επανορθωτικές ιδιότητες, για βαθιά ενυδάτωση, είτε αλόη που μπορείς να βρεις σε όλα τα φαρμακεία.
Φρόντισε να ξεπλύνεις πολύ καλά το πρόσωπό σου από το αλάτι και άπλωσε το after sun ή την αλόη όσες φορές δεις ό, τι χρειάζεται!
Μη ξεχνάς ότι ειδικά για το πρόσωπο (όπως και για το σώμα όπως θα πούμε και παρακάτω), η κατανάλωση υγρών και ιδιαιτέρως του νερού, είναι παραπάνω από πολύτιμη!

Σώμα
Ο ήλιος, το αλάτι, ο ιδρώτας και τα πολλά προϊόντα που εφαρμόζεις καθ΄ όλη τη διάρκεια που βρίσκεσαι στην παραλία ταλαιπωρούν το δέρμα με αποτέλεσμα να το νιώθεις θαμπό, τραχύ και να σε «τραβάει».
Έτσι γυρνώντας από την παραλία το σώμα σου φωνάζει ότι έχει ανάγκη για ενυδάτωση, προκειμένου να καλύψει την χαμένη υγρασία που τόσο έχει ανάγκη για να φανεί ξανά υγιές και λαμπερό.

Πρώτη κίνηση είναι να αναπληρώσεις τη χαμένη υγρασία από μέσα προς τα έξω. Κατανάλωσε πολλά υγρά και κατά προτίμηση νερ’ο! Μην ξεχάσεις να απλώσεις μια after sun κρέμα ή ένα ενυδατικό λάδι σε όλο σου το σώμα και προσπάθησε να μην ντυθείς μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.

Εφαρμόζοντας τα παραπάνω tips, σου εγγυόμαστε ότι θα δεις το δέρμα και το σώμα σου να λάμπουν ξανά, χωρίς να έχεις χαλάσει μία περιουσία από χρήματα και χρόνο σε κρέμες. Για περισσότερες πληροφορίες για υγιή μαλλιά δείτε εδώ.