Τα μουσεία που πρέπει κανείς να επισκεφθεί στην Ρώμη

0
6406

Η Ρώμη φιλοξενεί δεκάδες μουσεία, γκαλερί και βίλες που περιέχουν ανεκτίμητα έργα τέχνης. Από το μουσείο του Βατικανού και τη Galleria Borghese μέχρι το Εθνικό Μουσείο της Ρώμης, υπάρχουν πολλές συλλογές που αξίζει να επισκεφθείτε και να συμπληρώσετε την καλλιτεχνική πολιτιστική κληρονομιά που βλέπετε έξω από τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης. Αν βρεθείτε στην Ρώμη, μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε αυτές τις έξι γκαλερί που στεγάζουν σημαντικά αρχαία γλυπτά, περίτεχνα ζωγραφισμένες τοιχογραφίες, έργα ζωγραφικής και άλλα.

Μουσείο του Βατικανού

Στεγάζοντας μία από τις πιο γνωστές και εκτενείς συλλογές τέχνης στον κόσμο, το Μουσείο του Βατικανού είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό μουσείο για να δείτε στη Ρώμη. Τοποθετημένα σε εκατοντάδες δωμάτια και αίθουσες, το μουσείο περιέχει χιλιάδες θησαυρούς που χρονολογούνται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, όπως γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, ταπετσαρίες και τοιχογραφίες Το μουσείο χρονολογείται από το 1506 όταν ο Πάπας Ιούλιος Β ‘έβαλε ένα αρχαίο γλυπτό, το Λαοκόν και τους γιους του , που εκτίθενται στο Βατικανό. Χαρακτηριστική είναι η περίτεχνη Καπέλα Σίξτινα του Μιχαήλ Άγγελου , ένα ορόσημο της Αναγεννησιακής τέχνης που απεικονίζει το δόγμα της Καθολικής Εκκλησίας και απεικονίζει τη δημιουργία του ανθρώπου, μεταξύ άλλων ιστοριών.

Μουσείο του Βατικανού, Viale Vaticano, Ρώμη, Ιταλία , +39 06 6988 3332

Verdaderamente mágico?? #Rome #capillasixtina

A post shared by Alexandra (@alexandramendezzz) on


Γκαλλερία Μποργκέζε

Μέσα στο καταπράσινο πάρκο της Villa Borghese, η Γκαλλερία Μποργκέζε είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα μουσεία της Ρώμης. Η βίλα ανατέθηκε το 1613 στον καρδινάλιο Scipione Borghese, έναν άπληστο συλλέκτη τέχνης, για να φιλοξενήσει την εντυπωσιακή του συλλογή από ρωμαϊκή, αναγεννησιακή και μπαρόκ τέχνη. Με τα εξαιρετικά γλυπτά Bernini και πολυάριθμους πίνακες του Caravaggio, του Raphael και του Titian, το μουσείο είναι ένα κόσμημα που αποδεικνύει τη δύναμη της χορηγίας της τέχνης και αντικατοπτρίζει την προσωπική φινέτσα του Scipione Borghese.

Galleria Borghese, Piazzale Scipione Borghese, 5, Ρώμη, Ιταλία , +39 06 841 3979

?

A post shared by Lonskaya Ekaterina (@lonskaya_ekaterina) on


Μουσείο του Καπιτώλιου

Βρίσκεται στον λόφο του Καπιτωλίου της Ρώμης, το μουσείο του Καπιτωλίου θεωρείται το πρώτο δημόσιο μουσείο στο κόσμο. Η συλλογή χρονολογείται από το 1471 όταν ο Πάπας Sixtus IV δωρίζει μια συλλογή από σημαντικά χάλκινα αγάλματα στους κατοίκους της Ρώμης. Το μουσείο του Καπιτωλίου αναπτύχθηκε αργά για να φιλοξενηθούν αμέτρητα έργα τέχνης και το 1734 ο Πάπας Clement XII δήλωσε ότι το μουσείο είναι ανοιχτό στο κοινό. Περιέχει μια απίστευτη συλλογή από αρχαία ρωμαϊκά χάλκινα και μαρμάρινα αγάλματα, μεσαιωνική και αναγεννησιακή τέχνη καθώς και περίτεχνες τοιχογραφίες

Musei Capitolini: Piazza del Campidoglio, 1, Ρώμη, Ιταλία , +39 060608

#Filosofia

A post shared by Mauricio Ribeiro (@mr.marfil) on


Εθνική Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης

Η Εθνική Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης της Ρώμης, που ιδρύθηκε το 1883, βρίσκεται δίπλα στο πάρκο Villa Borghese και είναι ένας πρόσθετος χώρος στην πρωτεύουσα αφιερωμένος στη σύγχρονη τέχνη. Μέσα στο νεοκλασικό παλάτι των Καλών Τεχνών, τα έργα τέχνης του μουσείου συμπληρώνονται και ενισχύονται από τη μνημειακή αρχιτεκτονική του κτιρίου. Διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων ζωγραφικής και γλυπτών του 19ου και του 20ου αιώνα στην Ιταλία με πολλά έργα ιταλικών καλλιτεχνών, όπως οι Giacomo Balla, Giorgio de Chirico, Amedeo Modigliani και Giorgio Morandi. Έχει επίσης μια συλλογή έργων διεθνών καλλιτεχνών όπως οι Kandinsky, Pollock, Calder και Van Gogh.

Galleria Nazionale d’Arte Moderna, Viale delle Belle Arti, 131, Ρώμη, Ιταλία , +39 06 322981

Oggi è la #domenicalmuseo, vi aspettiamo con tutti i capolavori della nostra collezione, con le opere appena arrivate in mostra, e con tutte le esposizioni in corso. . Siamo aperti dalle 8.30 alle 19.30, ultimo ingresso 18.45. . ? @emanuelapassacantilli . Antonio Canova, Ercole e Lica, 1795–1815; Giuseppe Penone, Spoglia d’oro su spine d’acacia, 2002; Pino Pascali, 32 mq di mare circa, 1967 . #LaGalleriaNazionale #TimeIsOutOfJoint #Roma #Rome #RoMeAndYou #Igers #IgersRoma #IgersItalia #Art #ContemporaryArt #ModernArt #Museum #MeetRome #VisitLazio #Romanity #CommunityFirst #Ig_Italy #TheCreatorClass #FindItLiveIt #Illgrammers #AllShots_ #Museitaliani #Justgoshoot #ArtOfVisual #Italian_Places #Way2Ill #Exklusive_Shot #WorkOfArt #Sculpture

A post shared by La Galleria Nazionale (@lagallerianazionale) on


Πινακοθήκη Doria Pamphili

Η πολυτελής Πινακοθήκη Doria Pamphili βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία στην πολυσύχναστη Via del Corso της πόλης και παρ ‘όλα αυτά αισθάνεται σαν ένα μυστικό που δεν έχει ανακαλυφθεί: ποτέ δεν θα πείτε ότι αυτό το παλάτσο φιλοξενεί τέτοιους βασιλικούς θησαυρούς μέσα του. Η συλλογή περιλαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές τέχνης στη Ρώμη και περιλαμβάνει σημαντικά έργα των Raphael, Bernini, Caravaggio, Guercino και Domenichino. Το αποκορύφωμα της συλλογής είναι το Portrait of Innocent X του Diego Velazquez καθώς και η υπέροχη Γκαλερί Καθρεπτών, μια τοιχογραφημένη αίθουσα με θολωτές οροφές και περίτεχνα επιχρυσωμένα κάτοπτρα.

Palazzo Doria Pamphili: Via del Corso, 305, Ρώμη, Ιταλία , +39 06 679 7323


Palazzo Massimo

Το Palazzo Massimo είναι παράρτημα του Εθνικού Μουσείου της Ρώμης, μιας συλλογής τεσσάρων μουσείων που παρουσιάζουν έργα από την πρώιμη ρωμαϊκή ιστορία, μαζί με πολλά αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στην πόλη. Το Palazzo Massimo στεγάζεται σε ένα παλάτι του 19ου αιώνα κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Termini και περιλαμβάνει αξιοσημείωτα γλυπτά, όπως τον “χάλκινο πυγμάχο που ξεκουράζεται” και μαρμάρινα αγάλματα που χρονολογούνται από την ύστερη Ρωμαϊκή Δημοκρατία και την αυτοκρατορική εποχή. Το μουσείο φημίζεται για το γεγονός ότι περιέχει τις τοιχογραφίες της Villa di Livia, που απεικονίζουν έναν εξωτικό κήπο με πολύχρωμη χλωρίδα και πανίδα.

Palazzo Massimo: Largo Βίλα Peretti, 2, Ρώμη, Ιταλία , +39 06 3996 7700

Κλείστε τώρα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Ρώμη για να επισκεφθείτε αυτά τα εξαιρετικά μουσεία στην πρωτεύουσα της Ιταλίας!