Τι χρώμα να βάψω την κρεβατοκάμαρά μου;

0
41052

Η κρεβατοκάμαρα είναι ένας πολύ προσωπικός χώρος που αν μη τι άλλο θέλουμε να αντανακλά την διάθεση μας και την αισθητική μας περισσότερο από κάθε άλλο δωμάτιο. Είναι ο χώρος που συχνά θα τον χρησιμοποιήσεις για να χαλαρώσεις επομένως χρειάζεται και την απαραίτητη φροντίδα για να σε προδιαθέτει να ηρεμήσεις.

Πολλοί πιστεύουν πως είναι εύκολο να επιλέξουν κάποιο χρώμα για το υπνοδωμάτιο και συχνά καταφεύγουν σε λάθη. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει λοιπόν κάποιος πριν πάρει την τελική απόφαση είναι ένα μείγμα από πολλούς παράγοντες όπως:

Το μέγεθος της κρεβατοκάμαρας

Όπως καταλαβαίνετε ένας μικρός χώρος, με ένα σκούρο χρώμα στους τοίχους ακόμα και στον έναν θα κλείσει πολύ το δωμάτιο και στην ουσία θα το μικρύνει. Στην περίπτωση μάλιστα που το υπνοδωμάτιο δεν είναι και αρκετά φωτεινό θα δημιουργεί την αίσθηση μιας απερίγραπτης σκοτεινιάς. Σε αυτή την περίπτωση φροντίζουμε να επιλέξουμε ανοιχτόχρωμα ακόμα και παστέλ χρώματα που θα αναδείξουν τον χώρο και πολύ περισσότερο θα σας δίνουν την αίσθηση ενός πολύ διαφορετικού χώρου, πιο μεγάλου.

Χρώματα στην Κρεβατοκάμαρα

Το χρώμα των επίπλων

Σημαντικός παράγοντας στην απόφασή σας πρέπει να διαδραματίζει και το χρώμα που είναι βαμμένα τα έπιπλά σας καθώς επίσης το μέγεθος και το στιλ τους. Στην προκειμένη περίπτωση μπορείτε να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει και να δείτε πως μπορείτε να συνδυάσετε το προσωπικό σας στιλ με το υπόλοιπο σπίτι σας. Αν όμως είστε διατεθειμένοι μπορείτε να τολμήσετε και πιο ακραίες αλλαγές όπως να βάψετε και τα έπιπλά σας έτσι ώστε να έρχονται σε απόλυτη αρμονία με τον χώρο σας. Κατά κύριο λόγο όμως μπορούμε να πούμε ότι τα μαύρα και τα λευκά έπιπλα συνδυάζονται άψογα με τους περισσότερους χρωματισμούς.

Της αισθητικής που θέλετε να αποδώσετε

Όπως ήδη είπαμε η κρεβατοκάμαρα είναι ένας πολύ προσωπικός χώρος. Μπορεί να χρειαστεί να γίνει χαλαρωτικός, ρομαντικός ακόμα και σοφιστικέ χώρος. Ξεκαθαρίστε τι ύφος θέλετε να δώσετε περισσότερο και επικεντρωθείτε εκτός από χρώματα και σε τεχνοτροπίες.

Τα επιπλέον αντικείμενα

Μην μείνετε μόνο στα έπιπλα για την επιλογή της χρωματικής παλέτας του υπνοδωματίου σας αλλά και στα μικρά αντικείμενα που θα συμπληρώσουν τον χώρο. Αυτά μπορεί να είναι τα επιπρόσθετα μαξιλάρια του κρεβατιού, τα πορτατίφ και οι κουρτίνες. Φροντίστε να συνδυάζονται αρμονικά τα χρώματα του τοίχου με τα αξεσουάρ του υπνοδωματίου καθώς να υπάρχουν και μερικές αντιθέσεις.

Χρώματα για Κρεβατοκάμαρες

Με βάση όλα τα παραπάνω να είστε σίγουροι ότι θα κάνετε την πιο ενδιαφέρουσα και συμφέρουσα επιλογή.

Αν θέλετε να δείτε μερικές ακόμα επιλογές που έχετε για το υπνοδωμάτιό σας μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας: Ιδέες για τεχνοτροπίες βαψίματος σε τοίχους