Τροφοδοτώντας την προσωπική σας ευεξία

0
19

Πόσες φορές μέσα στη μέρα νιώθετε το πρόγραμμά σας τόσο φορτωμένο που εύχεστε να μπορούσατε να κάνετε ένα διάλειμμα, κάνοντας κάτι που να σας ευχαριστεί;

Πόσες ακόμα φορές έχετε ακούσει φίλους και συνεργάτες να λένε την συνηθισμένη έκφραση: “Πρέπει να κάνω κάτι για μένα”; Το να φτιάξετε ένα τέτοιο πρόγραμμά, που να περιλαμβάνει μεταξύ των προτεραιοτήτων και προσωπικό χρόνο, αποτελεί ένας είδος μακροπρόθεσμης επένδυσης με πολλαπλά ατομικά οφέλη. Τα καλά νέα είναι ότι οι τρόποι για να επιτευχθεί αυτό είναι απλοί και συνοψίζουμε παρακάτω τέσσερις από αυτούς.  

Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική 

Η ψυχική υγεία αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση στην απόκτηση αισθήματος ολοκλήρωσης στη ζωή. Επιλέξτε για παράδειγμα συμβουλευτική ψυχοθεραπεία με τον Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη, ώστε να δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο θα μπορέσετε να αποτυπώσετε τα ενδότερα συναισθήματα σας, να βρείτε συναισθηματική στήριξη και έτσι να επιτύχετε προσωπική ανάπτυξη. Είτε αντιμετωπίζετε προσωπικές προκλήσεις, είτε ψάχνετε διαύγεια, είτε απλά προσπαθείτε να διαχειριστείτε το στρες, η θεραπευτική συμβουλευτική προσφέρει αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο προώθησης της διανοητικής και συναισθηματικής ευεξίας.

Ηρεμία Πνεύματος

Οι διάφορες τεχνικές διαλογισμού μπορούν να αποτελέσουν μια διέξοδο στην κατάκτηση ψυχικής ηρεμίας τη στιγμή που χρειάζεται. Εξοικονομήστε χρόνο καθημερινά και αφιερώστε τον σε δραστηριοτητες ενσυνείδησης και διαλογισμού, όπως η γιόγκα ή πιο απλές ασκήσεις αναπνοής και περπάτημα. Τέτοιες πρακτικές βοηθούν στη συγκέντρωση, τη μείωση του άγχους και ενθαρρύνουν την αυτογνωσία. Ενσωματώνοντας το διαλογισμό στη καθημερινότητά σας, δημιουργείτε αυτόματα στιγμές ηρεμίας που ενισχύουν τη συνολική ψυχική ευεξία και τη συναισθηματική εξισορρόπηση.

Η Θεραπευτική Δραση των Ταξιδιών

Τα ταξίδια μπορούν να γίνουν κάτι παραπάνω από απλά μία αλλαγή παραστάσεων. Μπορούν να αποτελέσουν μια μεταβατική, θεραπευτική εμπειρία. Εξερευνώντας νέες κουλτούρες, περιβάλλοντα και οπτικές εμπλουτίζεται και διευρύνεται η κατανόηση που έχει κανείς για το κόσμο. Αν το budget είναι περιορισμένο, και καθιστά δύσκολη μια εμπειρία εκτός συνόρων, υπάρχει κι άλλη λύση. Επιλέξτε ένα αυτοκίνητο κατάλληλο και για εκτός δρόμου διαδρομές απο το rent-car.gr και δοκιμάστε ένα road trip σε κάποιο απο τους πολλους ελληνικούς προορισμούς. Η θεραπευτική δύναμη των ταξιδιών βρίσκεται ακριβώς στην ικανότητά τους να ανανεώνουν το πνεύμα και να εμπνέουν τα συναισθήματα.

Υγιή Όρια

Το να θέσετε υγιή όρια είναι πολύ σημαντικό για τη φροντίδα του εαυτού σας. Αναγνωρίστε τα όρια σας και θέστε σαν προτεραιότητα τη προσωπική σας ευεξία, θέτοντας ξεκάθαρα όρια τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Μάθετε να λέτε “όχι” όταν χρειάζεται, να μη συγκεντρώνετε όλες τις ευθύνες πάνω σας ώστε να δημιουργείτε χρόνο για προσωπική χαλάρωση και ανανέωση. Τα υγιή όρια ανοίγουν δρόμο προς τη προσωπική ισορροπία.