Πρόπολη: Ένα φυσικό “όπλο” για την απαλλαγή από μύκητες

0
4132

Ένα πολύ συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες είναι οι ονυχομυκητιάσεις. Αν λοιπόν τα νύχια σας είναι πολύ λεπτά, εύθραυστα και αλλάζουν συχνά το σχήμα τους τότε μάλλον έχουν προσβληθεί από μύκητες. Μην ανησυχείτε, πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά προϊόντος για την καταπολέμηση της ονυχομυκητίασης, ακολουθείστε την παρακάτω συνταγή με φυσικά προϊόντα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα με βάση την πρόπολη που παράγουν οι μέλισσες στην κυψέλη τους και η οποία είναι γνωστή για τις αντιβιοτικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες της.

Η πρόπολη παράγεται από τις μέλισσες, οι οποίες συλλέγουν ρητινώδεις ουσίες και τις επεξεργάζονται προσθέτοντας κερί και γύρη, εμπλουτίζοντάς τις έτσι με ένζυμα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Η πρόπολη( πρόπολη= προ της Πόλης) χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για τον καθαρισμό των κυψελών τους και των κηρήθρων τους (η αποστείρωση στο εσωτερικών των κυψελών τους μπορεί να συγκριθεί με την αντίστοιχη σε ένα σύγχρονο χειρουργείο).
Παρά το γεγονός ότι οι Αιγύπτιοι, οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι τη χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο η σύγχρονη ιατρική δεν έχει ανακαλύψει ακόμα όλες τις θεραπευτικές και χρήσιμες ιδιότητες της πρόπολης.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΛΗΣ:

Η πρόπολη έχει αντιβιοτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές και αναλγητικές ιδιότητες.

ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΠΟΛΗ:

H θεραπεία διαφόρων νόσων του ανθρώπου με τα προϊόντα που προέρχονται από τις μέλισσες λέγεται << Αpitherapy>>. H πρόπολη χρησιμοποιείται από τους γιατρούς για λοιμώξεις του αναπνευστικού, φαρυγγίτιδες, ωτίτιδες, δερματίτιδες, εγκαύματα, δυσλειτουργίες του κυκλοφορικού, παθήσεις εσωτερικών οργάνων, μυκητιάσεις, ιώσεις ,γυναικολογικές παθήσεις, λοιμώξεις της στοματικής κοιλότητας, παθήσεις και φλεγμονές των οφθαλμών.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

  • Διάλυμα πρόπολης (30 ml)
  • Αιθέριο έλαιο λεβάντας (10 σταγόνες)
  • Αιθέριο έλαιο Τea tree (15 σταγόνες)

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΕΤΕ ΔΙΑΛΥΜΑ ΠΡΟΠΟΛΗΣ:

Το διάλυμα πρόπολης μπορείτε να το αγοράσετε από το φαρμακείο, και μάλιστα  δεν θα χρειαστείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα άλλο προϊόν καθώς ένα πολύ μικρό μπουκαλάκι (25 ml) θα σας κρατήσει για πολύ καιρό. Σε αυτό λοιπόν το διάλυμα προσθέτετε το αιθέριο έλαιο λεβάντας. Έπειτα ρίχνετε το αιθέριο έλαιο Τea tree.

 ΕΦΑΡΜΟΓΗ:

Κάνετε τοπική επάλειψη με το μείγμα στα νύχια που πάσχουν μία φορά την ημέρα.

Σίγουρα, πριν την χρησιμοποίηση και την εφαρμογή της παραπάνω συνταγής θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας  για να έχετε μία ακριβή διάγνωση και να αποφευχθούν οι τυχόν αλλεργίες από άτομα που είναι αλλεργικά σε προϊόντα που παράγουν οι μέλισσες καθώς και στα παιδιά κάτω των 3 ετών.

Εμπιστευτείτε μας και θα απαλλαγείτε από τους μύκητες μία και καλή!