Τα must have της τσάντας θαλάσσης

0
1036

Ήρθε ο καιρός που περνάμε αρκετές ώρες στην παραλία και αναρωτιόμαστε τι πρέπει να πάρουμε μαζί μας! Εκτός από τις σαγιονάρες που θα φοράμε ήδη, υπάρχουν κάποια απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχουμε μαζί μας ώστε να μη μας λείψει τίποτα για όση ώρα κάτσουμε στην παραλία. Κάποια από αυτά θα μας βοηθήσουν να προστατευτούμε από τον ήλιο, πράγμα που πρέπει να αποτελεί το πρώτο μας μέλημα. Γι’ αυτό σίγουρα χρειαζόμαστε μια μεγάλη και ευρύχωρη τσάντα θαλάσσης!

 

Νεσεσέρ

Μέσα στη τσάντα θαλάσσης, χρήσιμο είναι να έχουμε ένα νεσεσέρ για το κινητό μας, το πορτοφόλι μας, τα κλειδιά μας, τα ακουστικά μας ώστε να τα προστατέψουμε από πιθανά ατυχήματα (π.χ. αν ανοίξει το αντιηλιακό μας).

Πετσέτα, καπέλο, γυαλιά ηλίου 

Αυτά είναι τα βασικά αντικείμενα που πρέπει να έχουμε μαζί μας οπωσδήποτε! Τόσο το καπέλο όσο και τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για να γίνει ευκολότερη η έκθεσή μας στον ήλιο. Όσο για μια μεγάλη και απορροφητική πετσέτα; Το άκρως χρήσιμο αντικείμενο για την παραλία είτε την απλώσετε στην άμμο είτε στην ξαπλώστρα σας!

Δεύτερο μαγιό, παρεό, καφτάνι

Για λόγους υγιεινής, θα χρειαστούμε ένα δεύτερο μαγιό για να αλλάξουμε μόλις βγούμε από τη θάλασσα όπως επίσης και ένα παρεό ή ένα καφτάνι για να πάμε σε κάποιο beach bar σε περίπτωση που δε θέλουμε να είμαστε μόνο με το μαγιό. Ακόμα αν θελήσουμε να φάμε σε κάποιο μαγαζί μετά θα χρειαστούμε ένα σετ ρούχων μαζί μας!

 

Αντιηλιακά

Το πιο βασικό που πρέπει να έχουμε μαζί μας στην παραλία είναι το αντιηλιακό μας! Πρέπει να προσέχουμε το δέρμα μας από την ηλιακή ακτινοβολία και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να ανανεώνουμε το αντιηλιακό μας συχνά πριν και αφού βουτήξουμε στη θάλασσα. Επίσης, χρήσιμο είναι να έχουμε αντιηλιακό προσώπου (με υψηλότερο δείκτη προστασίας από αυτό του σώματος), καθώς και αντιηλιακό μαλλιών για να μη φαίνονται ταλαιπωρημένα και ξηρά από τον ήλιο.

Ενυδατική κρέμα, after sun προϊόντα

Αφού βουτήξουμε στη θάλασσα καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπό μας και για το σώμα μας ώστε να αποτρέψουμε την ξηρότητα που έχει προκαλέσει ο ήλιος στο δέρμα μας!

Βιβλίο, Περιοδικά

Μπορούμε να πάρουμε μαζί μας το βιβλίο που διαβάζουμε αυτήν την περίοδο ή ακόμα κάποιο περιοδικό για να το ξεφυλλίσουμε! Τι πιο χαλαρωτικό άλλωστε από το διάβασμα δίπλα στη θάλασσα!

Extra tip:

Αν η παραλία είναι απομονωμένη και δεν υπάρχει κάποιο beach bar ή κάποιο mini market κοντά, θα χρειαστούμε σίγουρα μαζί μας νερό και φαγητό! Παγωμένα μπουκαλάκια νερού και φαγητό (π.χ. κάποιο σάντουιτς) θα πρέπει να είναι τα πρώτα που θα βάλουμε στην τσάντα μας!

Καλές βουτιές!