Περίφραξη με συνθετικές φυλλωσιές – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

0
87

Οι φράχτες συνθετικών φυλλωμάτων, κατασκευάζονται με τέτοια έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια, ώστε είναι σχεδόν αδύνατο να τους ξεχωρίσει κάποιος από μια περίφραξη από αληθινά φυτά. Οι συνθετικές φυλλωσιές έχουν ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα τόσο σε επαγγελματικούς όσο και ιδιωτικούς χώρους. Αυτά τα συνθετικά φυλλώματα έχουν φίλτρα προστασίας UV και δεν είναι εύφλεκτα οπότε είναι κατάλληλα για εφαρμογές τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Δημοφιλέστεροι τύποι στην Ελληνική αγορά

Η αλήθεια είναι ότι αν και υπάρχουν πάρα πολλοί τύποι και σχέδια (σε ρολά, σε διακοσμητικά πλέγματα, σε πλακίδια), οι περισσότεροι καταλήγουν να επενδύσουν για το χώρο τους στα πιο ποιοτικά και κατά προέκταση ακριβά σχέδια, τα λεγόμενα «ρεαλιστικά». Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού το διαχρονικό πιξάρι, το απόλυτης φυσικότητας βιβούρνο αλλά και το εξωτικό jungle mix! Ενώ για κάποιον που χρειάζεται μια οικονομικότερη πρόταση με πολύ εύκολη τοποθέτηση, ο κισσός σε ξύλινο πλέγμα με πυκνό δικτύωμα 5cm είναι μια ιδανική επιλογή.
Οι φράχτες συνθετικής φυλλωσιάς δεν είναι μόνο έξυπνες και ανθεκτικές λύσεις. Είναι εύχρηστοι, ελαφριοί, μεταφερόμενοι, και κυρίως μένουν καταπράσινοι και φροντισμένοι όλο το χρόνο χωρίς να σας απασχολούν με συντήρηση, ποτίσματα και κλαδέματα που χρειάζονται τα πραγματικά φυτά.
Όλα τα πλεονεκτήματα της περίφραξης με συνθετικά φυλλώματα σε σύγκριση με εφαρμογές πραγματικών φυτών.

Μεγάλη διάρκεια ζωής

Οι συνθετικές φυλλωσιές, ειδικά αυτές που διατίθενται σε πλακίδια και είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικό πολυαιθυλένιο και φίλτρα UV, αντέχουν πολλά χρόνια ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες έντονης ζέστης ή και έντονου ψύχους όπου τα πραγματικά φυτά είτε ξεραίνονται, είτε καίγονται.

Είναι υποαλλεργικά

Όλοι ξέρουμε πώς τα πραγματικά φυτά λόγω της γύρη τους μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά αλλεργικών αντιδράσεων σε μερίδα κόσμου αλλά και να προσελκύσουν περισσότερα έντομα στο χώρο. Οι συνθετικές φυλλωσιές μας απαλλάσσουν από την έγνοια των εντόμων και της πρόκλησης αλλεργιών. Ο χώρος αυτομάτως έχει πιο υγιεινή ατμόσφαιρα και ειδικά αν είναι μια επαγγελματική εγκατάσταση, προσφέρουμε στους πελάτες και τους συνεργάτες μας την ασφάλεια ότι δεν χρειάζεται να ανησυχήσουν για κάποια αλλεργία στη γύρη ή για ενδεχόμενη εκδήλωση άσθματος.

Ελάχιστη ανάγκη φροντίδας

Οι φράχτες συνθετικής φυλλωσιάς διατηρούνται με ελάχιστη φροντίδα. Σε αντίθεση με τα φράχτες πραγματικής φύτευσης, δεν χρειάζονται πότισμα, κλάδεμα, λίπασμα. Το μόνο που θα κάνετε είναι ένα ξεσκόνισμα ή ακόμα και πλύσιμο με το λάστιχο κήπου περιοδικά.

Σταθερή απόδοση σε κάθε εφαρμογή περίφραξης

Είτε μιλήσουμε για μια εφαρμογή διακοσμητική, είτε μιλήσουμε για μια περίφραξη που έχει στόχο της αύξηση της ιδιωτικότητας στο χώρο μας, οι φράχτες συνθετικής φυλλωσιάς επιτυγχάνουν ακριβώς αυτό που υπόσχονται. Άμεση αλλαγή στο χώρο, φυσικό αποτέλεσμα και αποτελεσματική κάλυψη! Χωρίς ανάγκη συντήρησης, χωρίς να ανησυχείτε αν θα ξεραθούν, αν έχουν αρκετό φυσικό φως, αν ο χώρος έχει σωστή θερμοκρασία και αερισμό κι όλα όσα θα χρειάζονταν από πλευράς σας για να διατηρήσετε έναν όμορφο, πράσινο χώρο με φυσικά φυτά.

Η αλλαγή είναι άμεση

Τα φυσικά φυτά χρειάζονται εκτός από φροντίδα και χρήμα, χρειάζονται και πολύ χρόνο για να φτάσουν σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα που το μέγεθος και η πυκνότητα τους θα μας αποζημειώσει για τους κόπους μας. Αυτό -ευτυχώς- δεν ισχύει στην περίπτωση των συνθετικών φυλλωσιών! Η τοποθέτηση τους είναι εύκολη και γρήγορη και το αποτέλεσμα άμεσο και άκρως εντυπωσιακό και κυρίως απόλυτα φυσικό και ρεαλιστικό για όλα τα είδη φυλλωσιάς από πλακίδια πολυαιθυλενίου, αλλά και τα περισσότερα ρολά και πλέγματα.

Βοηθούν στη μείωση της ηχορύπανσης

Μια περίφραξη με συνθετική φυλλωσιά θα βοηθήσει πολύ και στη μείωση των θορύβων καθώς επιτυγχάνουν ένα βαθμό ηχοαπορρόφησης. Κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε γραφεία, εμπορικά καταστήματα και κάθε επαγγελματικό χώρο που φιλοξενεί πολλά άτομα.
Βελτιώνεται η απόδοση και η δυνατότητα αφομοίωσης στους επαγγελματικούς χώρους
Είναι πλεόν και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η ενεργοποίηση ευχάριστων σκέψεων και συναισθημάτων που μας δημιουργεί ένα περιβάλλον γεμάτο με φροντισμένα φυτά εσωτερικού χώρου, βοηθά τους απασχολούμενους στο χώρο αυτό να επιτυγχάνουν μεγαλύτερη συγκέντρωση και να βελτιώνουν την παραγωγικότητα τους.

Πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνθετικές φυλλωσιές;

Σαν διαχωριστικό χώρου. Στο σπίτι, την επιχείρηση ή το γραφείο όλο και πιο συχνά η επιλογή μιας συνθετικής φυλλωσιάς είναι μια πρώτης τάξεως λύση για να χωρίσετε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά σε δύο ή περισσότερους χώρους μια ενιαία επιφάνεια.
Για τη δημιουργία ιδιωτικότητας. Για το μπαλκόνι, για το φράχτη, για το όριο του οικοπέδου, για κάθε σημείο που θέλουμε να οριοθετήσουμε και παράλληλα να κρύψουμε μια άσχημη θέα ή να προστατευτούμε από αδιάκριτους γείτονες, δεν υπάρχει καλύτερη λύση πλήρους κάλυψης από μια περίφραξη συνθετικών φυλλωμάτων.
Διακόσμηση τοίχων (εξωτερικά και εσωτερικά στο κτίριο). Ένας τοίχος πισίνας, ένα roof garden, μια μεγάλη βεράντα, ένας χώρος υποδοχής, ακόμα κι ένα ταβάνι μεταμορφώνονται αμέσως μόλις μετατρέψουμε τον βαρετό τοίχο μας σε ένα εντυπωσιακό κάθετο κήπο!

Τι θα πρέπει να προσέξετε κατα την έρευνα αγοράς και την επιλογή υλικού

Όπως σε όλα τα προϊόντα, έτσι κι εδώ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα και αντίστοιχα μεγάλο εύρος τιμών. Βρείτε έναν προμηθευτή εξειδικευμένο στα προϊόντα αυτά, που θα μπορέσει να ακούσει τα ζητούμενα σας και να σας προτείνει το υλικό που θα καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες σας. Το σχέδιο, το υλικό κατασκευής, η πυκνότητα και το κόστος είναι οι βασικοί παράγοντες που θα πρέπει να προσέξετε και να μελετήσετε όταν θα κάνετε μια πρώτη έρευνα αγοράς.

Συνοψίζοντας οι συνθετικές φυλλωσιές είναι μια προσιτή επένδυση για τη διακόσμηση εξωτερικών και εσωτερικών χώρων. Καθημερινά τις προτιμούν για μια ποικιλία λόγων, τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι ιδιώτες. Με πλήθος εφαρμογών, μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και τιμές, εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση, μεγάλη διάρκεια ζωής και ελάχιστη ανάγκη συντήρησης, είναι σίγουρο ότι υπάρχει η κατάλληλη συνθετική φυλλωσιά που θα κάνει θαύματα και στο δικό σας χώρο!