Συνταγή για Πασχαλινά Κουλουράκια με Στέβια!

0
44

Το Πάσχα πλησιάζει και είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε κουλουράκια! Και πράγματι τι είναι καλύτερο από την απίστευτη μυρωδιά που χαρίζουν τα φρεσκοψημένα πασχαλινά κουλουράκια! Η παραδοσιακή συνταγή χρησιμοποιεί ζάχαρη, εμείς όμως σας προτείνουμε μια πιο υγιεινή με στέβια και μαστίχα, που είναι όμως εξίσου νόστιμη! Συγκεντρώστε τα υλικά και ξεκινήστε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο (ή φυτική μαργαρίνη)
  • 3 κοφτές κουταλιές της σούπας Ελληνική στέβια (περιεκτικότητας 98% στέβια, 2% ερυθριτόλη)
  • Λίγο περισσότερο από 500 γρ. φαρίνα
  • 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • στη μύτη του κουταλιού σκόνη μαστίχα
  • 1 κρόκο αυγού  για το άλειμμα

Εκτέλεση:

  • Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Προσθέτουμε τη στέβια, τη βανίλια και τη μαστίχα και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι. Αν η ζύμη κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Η ζύμη πρέπει να πλάθεται εύκολα και να μην κολλάει καθόλου στα χέρια.
  • Πλάθουμε την ζύμη σε πλεξούδες ή ότι σχήμα μας αρέσει.
  • Απλώνουμε τα κουλουράκια σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο κρόκο αυγού.
  • Ψήνουμε στους 160 βαθμούς ανάλογα με το μέγεθός τους μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.

Το σπίτι σας θα μυρίσει σίγουρα υπέροχα και όλοι θα απολαύσουν τα κουλουράκια σας! Καλό ψήσιμο και καλό Πάσχα!