Κουραμπιέδες με στέβια!

Φτιάξτε αφράτους & τραγανούς κουραμπιέδες με στέβια αυτά τα Χριστούγεννα! Αντικαθιστώντας απλά τη ζάχαρη με φυσικό γλυκαντικό από το φυτό στέβια.

0
389

 Είμαστε όλοι επηρεασμένοι από το κλίμα των ημερών, τα Χριστούγεννα κυριολεκτικά μας έχουν πάρει τα μυαλά. Τις μέρες αυτές, όλοι θέλουμε να φτιάχνουμε και άλλο την διάθεσή μας με ψώνια, λαχταριστά φαγητά και αμαρτωλά πιάτα.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι είτε λόγω ιατρικών προβλημάτων, είτε λόγω δίαιτας και διατήρησης της σιλουέτας, δεν μπορούν αν τα απολαύσουν με την άνεση τους. Για αυτό σήμερα, έχουμε να σας προτείνουμε τους επίσης λαχταριστούς κουραμπιέδες αμυγδάλου, φτιαγμένοι χωρίς ζάχαρη.
Για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, χρησιμοποιούμε στην συνταγή μας αντί για ζάχαρη στέβια, που μπορεί επάξια να την αντικαθιστά, όπως επίσης και αλεύρι ολικής αλέσεως.
Το ίδιο κάνουμε και με το πασπάλισμα, χρησιμοποιώντας σκόνη στέβια, αμυγδαλόσκονη ή ακόμη καλύτερα σάλτσα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και με πολύ λίγα λιπαρά.
Πιστέψτε με, θα νιώσετε μεγάλη ικανοποίηση και ευτυχία, βλέποντας τα αγαπημένα σας πρόσωπα που συγκαταλέγονται σε κάποια από τις κατηγορίες που ανέφερα στην αρχή, να απολαμβάνουν τους λαχταριστούς κουραμπιέδες σας. Καλή απόλαυση σε όλους και Καλά Χριστούγεννα!

Υλικά Συνταγής

  • 100γρ λάδι
  • 100γρ βούτυρο γάλακτος
  • 30γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογια 1:3 ( 1 κουτάλι στέβια=3 κουταλια ζάχαρη)
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 350γρ φαρίνα ολικής
  • 25 γρ κονιάκ
  • μιά πρέζα αλάτι

Για το πασπάλισμα

  • Αμυγδαλόσκονη
  • 100 γρ αμύγδαλα άσπρα + 1 κ.γλ la mia stevia
  • περασμένα στο μούλτι να γίνουν σκόνη
  • και ανθόνερο

Εδώ θα βρείτε τη συνταγή για μελομακάρονα με στέβια!