Πασχαλινά κουλουράκια που θα τα λατρέψετε!

1
39002

Το Πάσχα πλησιάζει και ήρθε η ώρα το σπίτι να μυρίσει κουλουράκια… Και επειδή πρέπει να είστε προετοιμασμένοι βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τις 4 καλύτερες συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια όπως τις μοιράστηκαν μαζί μας η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ο Στέλιος Παρλιάρος, η Βέφα Αλεξιάδου και ο Άκης Πτρετζίκης.

Κουλουράκια Πασχαλινά Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:
1 μικρό κουτί φυτικό λίπος
1 φλ. τσαγιού βούτυρο καθαρό
4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 βανίλιες
1 ποτήρι κρασιού ούζο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
35 γραμμ. αμμωνία
10 αυγά αλεύρι όσο πάρει (περίπου 2 κιλά)

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ούζο με την αμμωνία. Τέλος, το αλεύρι με το μπέικιν, όσο πάρει. Δεν κάνουμε τη ζύμη πολύ σφιχτή, αλλά την αφήνουμε μέχρι να σφίξει από μόνη της και να πλάθονται. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25΄-30΄ Τα διατηρούμε εάν θέλουμε σε κλειστό δοχείο, πασπαλίζοντας με άχνη, για όσο καιρό θέλουμε.

Κουλουράκια Πασχαλινά Παρλιάρου

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:

750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. βούτυρο αγελάδος “Lurpak”
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό για το αυγούλωμα

Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο παγωμένο και το αδειάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε καλά έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Εάν το ζυμάρι βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Πλάθουμε μικρά κουλούρια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Κουλουράκια Πασχαλινά Βέφας

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι βανίλια
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κούπα βούτυρο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
2 κροκάδια
1/2 κούπα γάλα
30 γρ. αμμωνία

Εκτέλεση:
Κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν’ αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα-ένα τ’ αυγά και τα κροκάδια. Διαλύστε την αμμωνία στο γάλα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι σε δόσεις. Ζυμώστε με το γάντζο για ζύμωμα ή με το χέρι, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί, για να γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, χωρίς να κολλάει στα χέρια. Πλάστε κορδόνια στο πάχος του μικρού δακτύλου και τυλίξτε τα σε διάφορα σχήματα. Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί, σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν. Αλείψτε με το κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό και ψήστε τα σε φούρνο 180 βαθμών Κελσίου, για 20′-30′. Φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων.

Κουλουράκια Πασχαλινά Άκη Πετρετζίκη

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. φυτίνη
120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
50 γρ. κονιάκ
50 γρ. γάλα
2 αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
1/2 κ. γλυκού σόδα
1/2 κ. γλυκού μπεϊκιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό για άλειμμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε τη φυτίνη και τη ζάχαρη στο μίξερ. Χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν καλά για δέκα λεπτά περίπου. Ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μισό αλεύρι. Όταν ενσωμάτωθούν σε ένα μείγμα το βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και μετά με το χέρι. Κάνουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε κουλουράκια και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με αυγό που το έχουμε ανακατέψει με λίγο νερό. Ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Αν έχετε να προτείνετε και εσείς κάποια άλλη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια μοιραστείτε τη μαζί μας!

Αν πάλι θέλετε να δείτε και συνταγές για πασχαλινά τσουρεκάκια δείτε εδώ!

Επίσης σας έχουμε εύκολους και έξυπνους τρόπους για να βάψετε οικολογικά τα αυγά σας!