Κάθε ταξίδι είναι μια εμπειρία που μένει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μας.
Το ταξίδι στη Πράγα θα σας χαρίσει αναμνήσεις που θα μείνουν κυρίως χαραγμένες στη καρδιά σας!
Η πρωτεύουσα της Τσεχίας μπορεί να είναι μια μικρή πόλη έχει όμως πολλά πανέμορφα και ιστορικά αξιοθέατα που αξίζει να δείτε. Εάν θέλετε λοιπόν η επίσκεψή σας να σας μείνει αξέχαστη, διαβάστε τον τουριστικό οδηγό της Πράγας που σας προτείνουμε και μη παραλέιψετε να επισκεφτείτε αυτά τα 10 σημεία ενδιαφέροντος.

1. Ποταμός Μολδάβας (Vltava River)

Ο ποταμός Μολδάβας διασχίζει το κέντρο της Πράγας. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με τα καραβάκια για να απολάυσετε την πόλη από μια άλλη οπτική απολαμβάνοντας και ένα ποτήρι τσέχικης μπύρας!

prague-Vltava-River-1112x630

2. Η Γέφυρα του Καρόλου (Charles Bridge)

Η Γέφυρα του Καρόλου είναι από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της Πράγας. Χτίστηκε πριν απο 600 χρόνια και πάνω της βρίσκονται διακοσμημένα 30 υπέροχα αγάλματα μπαρόκ στυλ. Είναι το ιδανικό μέρος για ένα ρομαντικό περίπατο.

prague-Charles-Bridge-1112x630

3. Πλατεία της Παλιάς Πόλης (Old Town Square)

Αναμφίβολα αποτελεί μία από τις ομορφότερες πλατείες της Ευρώπης. Συνδυάζει πολλά αρχιτεκτονικά στυλ και η ατμόσφαιρα που αποπνέει θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν.

prague-Charles-Bridge-1112x630

4. Το Κάστρο της Πράγας (Prague Castle)

Το μεγαλύτερο αρχαίο κάστρο του κόσμου, το οποίο υπήρξε σπίτι όλων των ηγετών της Πράγας από τον 9ο αιώνα.

prague-Prague-Castle-1112x630

5. Εθνικό Θέατρο της Πράγας (Prague National Theatre)

Το Εθνικό Θέατρο της Πράγας βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Vltava. Είναι ένα πανέμορφο κτήριο και αποτελέι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά επιτεύγματα της τσέχικης αρχιτεκτονικής.

prague-Prague-National-Theatre-1112x630

6. Η παλιά Εβραϊκή Συνοικία (Jewish Quarter – Josefov)

Παρά την πολυτάραχη ιστορία της η περιοχή έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα να διατηρήσει τα ιστορικά της κτήρια αναλλοίωτα και να αποτελεί μέχρι και σήμερα την καλύτερη διατηρημένη εβραϊκή συνοικία της Ευρώπης.

prague-Jewish-Quarter__Josefov_-1112x630

7. Πλατεία Βέντεσλας (Wenceslas Square)

Βρίσκεται στο πιο ζωντανό σημείο στο κέντρο της πόλης και είναι το ιδανικό μέρος για να κάνετε τα ψώνια σας τις βόλτες σας και να δοκιμάσετε υπέροχες τσέχικες γεύσεις στα διάφορα εστιατόρια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

https://www.anagnostirio.gr/wp-content/uploads/2020/04/prague-Wenceslas-Square-1112x630_fzgxth.jpg

8. Το Αστρονομικό Ρολόι (Astronomical Clock)

Χρονολογείται από το 1410 και είναι το τρίτο πιο παλιό αστρονομικό ρολόι στον κόσμο αλλά και το παλιότερο που βρίσκεται ακόμη σε λειτουργεία. Κατά την διάρκεια της ημέρας από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ το ρολόι λειτουργεί ανά μία ώρα. Η φιγούρα του Θανάτου κτυπάει ένα καμπανάκι και οι 12 Απόστολοι εμφανίζονται από πάνω. Ένας κόκορας ακούγεται και το ρολόι σημαίνει την ώρα. Τότε βγαίνει ένας Τούρκος που κουνάει το κεφάλι του με δυσπιστία, ένας Τσιγκούνης που κοιτάζει το πουγκί του με το χρυσάφι, και η Ματαιοδοξία που θαυμάζει τον εαυτό της σε ένα καθρέφτη. Όταν η ώρα πλησιάζει πάρτε θέση!

prague-Astronomical-Clock-1112x630

9. Το νησί Κάμπα (Kampa Island)

Βρίσκεται ανάμεσα στο Κάστρο της Πράγας και στη Γέφυρα του Καρόλου. Η ρομαντική του ατμόσφαιρα θα σας γοητεύσει καθώς από τις όχθες θα μπορείτε να θαυμάσετε πολλά αξιοθέατα της Πράγας.

Prague-Kampa_Island-1112x630__2_

10. Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου (St. Vitus Cathedral)

Βρίσκεται στην περιοχή του κάστρου και οι πύργοι του φαίνονται από πολλά σημεία της πόλης. Αποτελεί παράδειγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής και είναι η πιο μεγάλη και σημαντική εκκλησία της χώρας.

prague-St-Vitus-Cathedral-1112x630

 

Είστε έτοιμοι για ταξίδι στην Πράγα;
Μπείτε τώρα στο Airtickets365.gr και κλείστε αεροπορικά εισιτήρια για Πράγα!