Στατικό Ποδήλατο: Η καλύτερη γυμναστική για τις εγκύους

0
998
Στατικα Ποδηλατα Γυμναστικης

Η άσκηση δεν πρέπει να λείπει από τη ζωή καμιάς εγκύου, αν φυσικά της το επιτρέπει και ο γυναικολόγος της. Σε περίπτωση που έχει πάρει την άδεια για να γυμνάζεται και μπορεί να ασκηθεί, τότε θα πρέπει να διαλέξει τι από όλα να κρατήσει από το πρόγραμμα γυμναστικής της ή τι να επιλέξει αν δεν έχει ασκηθεί ξανά στο παρελθόν.

Μια πολύ καλή λύση για ασφαλή και αποτελεσματική άσκηση είναι το στατικό ποδήλατο. Γνωρίζουμε ότι το ποδήλατο γυμναστικής είναι πολύ καλό για το σώμα, όμως όχι το κλασικό που μας αναγκάζει να βγούμε εκτός σπιτιού ή γυμναστηρίου γιατί αυτό είναι επικίνδυνο για μια γυναίκα που περιμένει παιδί. Αντίθετα, το στατικό ποδήλατο προσφέρει πολύ καλή εκγύμναση, χωρίς το άγχος της πτώσης και χωρίς να απαιτεί πολλές κινήσεις. Η σταθερότητα που το χαρακτηρίζει είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν μια πολύ καλή επιλογή κατά τη διάρκεια της κύησης.

Οδηγίες για εγκύους που θέλουν να γυμναστούν με στατικό ποδήλατο:

  1. Αν πρόκειται να αγοράσεις ένα ποδήλατο, φρόντισε να είναι σταθερό, να έχει άνετη σέλα και να έχει τη δυνατότητα να μετράει σφυγμού ή και θερμίδες. Έτσι, θα είσαι ασφαλής και θα μπορείς να έχεις και εικόνα της καρδιακής σου λειτουργίας και των καύσεων σου.

2. Βρες την κατάλληλη θέση. Τα ποδήλατα έχουν βιβλία οδηγιών που σου δείχνουν ποιο πρέπει να είναι το ύψος του γονάτου σου σε σχέση με το όργανο κατά την πεταλιά, καθώς και η απόσταση των χεριών σου. Έτσι θα είναι πιο αποτελεσματική η άσκησή σου και δε θα καταπονείς το σώμα σου.

3. Μην το παρακάνεις. Ξεκίνα ήπια στην αρχή, ακόμα και αν πάντα γυμναζόσουν. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές τώρα και πρέπει να προσαρμοστείς σε αυτές. Με τον καιρό και ανάλογα με το πώς νιώθεις, μπορείς να αυξήσεις ρυθμό και διάρκεια.

4. Αν έχεις συνηθίσει από παλιότερα μαθήματα spinning ή κυκλικής προπόνησης και θέλεις να σηκώνεσαι στα πετάλια για πιο αποτελεσματική άσκηση, καλύτερα να το αποφύγεις. Είναι καλό να είσαι καθισμένη καλά στη σέλα για να είσαι ασφαλής. Ας μην πας για τους τέλειους γλουτούς αυτούς τους μήνες!

5. Μη μιλάς την ώρα που κάνεις ποδήλατο. Έτσι χάνεις πολύτιμο οξυγόνο και κουράζεσαι παραπάνω, με αποτέλεσμα να χαλάς την άσκησή σου. Δες τηλεόραση, άκου μουσική, σκέψου όμορφα πράγματα. Έτσι θα αξιοποιήσεις σωστά το χρόνο που θα αφιερώσεις.

6. Σε περίπτωση που μπορεί να ασκείσαι μέρα παρά μέρα για ένα μισάωρο, τότε έχεις καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό. Να καις θερμίδες, να κρατάς του μυς σου σε εγρήγορση και με ενδιάμεσο περπάτημα να βλέπεις το σώμα σου να μπαίνει όμορφα στην αλλαγή και φυσικά να είναι έτοιμο για την επαναφορά του!

7. Αν αισθανθείς οποιαδήποτε ενόχληση ή ζαλάδα, σταμάτησε αμέσως. Το πιο σημαντικό είναι το μωρό σου σε αυτή τη φάση και τίποτα άλλο.

Για περισσότερα όργανα γυμναστικής δείτε εδώ!