Ένα γκουρμέ ορεκτικό με μανιτάρια

0
1916
Γεμιστα μανιταρια

Δώστε έναν άλλο τόνο στα μανιτάρια σας, ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας, εύκολα και απλά.

Η συνταγή για μανιτάρια γεμιστά δεν ξεπερνάει τις 300 θερμίδες και είναι μια γρήγορη ιδέα που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή από τον καθένα.

Τα υλικά για τα γεμιστά μανιτάρια:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 λουκάνικα, ψιλοκομμένα
25 μανιτάρια
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο light
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας λιωμένη ψίχα από ψωμί ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
1 συσκευασία σπανάκι καθαρισμένο
Σπρέι μαγειρικής (ωραίο είναι το σπρέι από λάδι τρούφας)

μανιταρια

Εκτέλεση συνταγής γεμιστών μανιταριών:

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2.Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ζέστανε το ελαιόλαδο και μετά πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα.
3.Μαγείρεψε για 3-4 λεπτά.
4.Αφαίρεσε από τα μανιτάρια τα κοτσάνια και προσθέστε τα κοτσάνια μαζί με το κρεμμύδι και το βούτυρο στο τηγάνι.
5.Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
6.Μαγείρεψε για 2 λεπτά ακόμα και μετά πρόσθεσε την ψίχα στο τηγάνι και ψήσε για άλλα 2 λεπτά.
7.Αφαίρεσε το μείγμα σου από το τηγάνι και άφησέ το να κρυώσει.
8.Σε ένα μπολ, ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος με το σπανάκι και προσθέστε το μέσα στο μείγμα με το λουκάνικο.
9.Ανακάτεψε και ανάλογα με το μέγεθος των μανιταριών, γέμισε με 1-2 κουταλιές τα καπάκια σου.
10.Προσπάθησε να μην τα παραγεμίσεις.
11.Μετά βάλτα σε ένα ταψί που έχεις ψεκάσει με σπρέι μαγειρικής και ψήσε τα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 12-14 λεπτά.
12.Πριν τα σερβίρεις άφησέ τα να κρυώσουν για 1 λεπτό και ψεκάστε με το σπρέι μαγειρικής που θα επιλέξετε.