Εύκολες συνταγές για φοιτητές

0
2020

Είτε μόλις πέρασες στη σχολή, σε μια νέα πόλη, είτε είσαι στο δεύτερο, τρίτο, τέταρτο κ.ο.κ έτος των σπουδών σου, σίγουρα το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να ανοίξεις φύλλο για σπανακόπιτα. Ή να φτιάξεις μουσακά. Πόσω μάλλον αν βρίσκεσαι στο εξωτερικό, και μένεις σε φοιτητική εστία με κοινόχρηστη κουζίνα, ξέρεις (ή θα μάθεις σύντομα) ότι η μαγειρική πρέπει να είναι σύντομη, εκτός αν θέλεις οι επισκέπτες να τσιμπολογούν κάθε τόσο από το φαγητό που με κόπο μαγείρεψες.

Γι’αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε για σένα μερικές εύκολες και γρήγορες συνταγές για το πρωινό, το μεσημεριανό ή σαν σνακ, για να ικανοποιήσεις το στομάχι σου αλλά και το πορτοφόλι σου το οποίο αδειάζει επικίνδυνα με το τρίτο ντελίβερι για σουβλάκι στη σειρά.

1. Πρωινό με βρώμη και φρούτα για φοιτητές

Στον φούρνο μικροκυμάτων, ζέστανε νιφάδες βρώμης (κουάκερ) με γάλα και 1 κ.γλ. κανέλα για 2 λεπτά. Πρόσθεσε φρούτα της επιλογής σου και απόλαυσε ένα πρωινό που θα σου δώσει πολλή ενέργεια, ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Συνταγες για φοιτητες βρωμη με φρουτα

2. Πίτα τορτίγια με λαχανικά για φοιτητές

Με ένα κουτάλι άπλωσε στην επιφάνεια της πίτας, στο κέντρο, ντιπ της επιλογής σου (π.χ. χούμους, σάλτσα ντομάτας, πέστο, κλπ που έχεις προμηθευτεί από το σούπερ μάρκετ). Πρόσθεσε ψιλοκομμένη ντομάτα, καρότο και αγγούρι κομμένα σε στικς και κλείσε καλά την πίτα, πιέζοντας με τα χέρια σου. Τύλιξε την πίτα με αλουμινόχαρτο και τρέξε να προλάβεις την παράδοση στη σχολή.

Συνταγη για φοιτητες τορτιγια

 

3. Φοιτητικό σάντουιτς με φιστικοβούτυρο, μαρμελάδα και μπανάνα

Είναι αυτό που λέμε “αμερικανιά” αλλά αξίζει τον κόπο να το φτιάξεις μια φορά στη ζωή σου. Χρησιμοποίησε λευκό ψωμί του τοστ, άπλωσε άφθονο φιστικοβούτυρο, λίγη μαρμελάδα για αρχή (μέχρι να δεις πόσο σου αρέσει αυτός ο συνδυασμός) και μερικές φέτες μπανάνα. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς.

Σαντουιτς για φοιτητες

4. Quesadilla στον φούρνο μικροκυμάτων για φοιτητές

Αν σου περίσσεψε μαγειρεμένο κοτόπουλο, γαλοπούλα ή κρέας από χθες, να τί μπορείς να το κάνεις. Σε μια αραβική πίτα ή πίτα τορτίγια, άπλωσε το κοτόπουλο κομμένο σε μακρόστενα κομματάκια, κίτρινο τυρί της επιλογής σου (π.χ ένταμ) και ψιλοκομμένη ντομάτα και πιπεριά. Κάλυψε από πάνω με άλλη μία πίτα και ψήσε στον φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά.

Συνταγη για φοιτητες Quesadilla

5. Συνταγή για πίτσα με πίτα

Σε μια μεγάλη πίτα άπλωσε με κουτάλι σάλτσα ντομάτας, κίτρινο τυρί τριμμένο, πιπεριά και ντομάτα ψιλοκομμένη. Ψήσε στον φούρνο, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, στους 200οC για 6-7 λεπτά.

Συνταγη για φοιτητες πιτσα

6. Φοιτητική συνταγή για jacket potato

Η γλυκοπατάτα, όπως υποδηλώνει το όνομά της, είναι μια γλυκιά βερσιόν της κλασική πατάτας, αυτήν την φορά με πορτοκαλί χρώμα. Η εποχή τους είναι κυρίως το τέλος φθινοπώρου. Καθάρισέ την με άφθονο νερό και κατόπιν τρύπησε την επιφάνειά της πολλές φορές με ένα πιρούνι. Ψήσε στον φούρνο για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η πατάτα. Στη συνέχεια, κόψε τη στη μέση, κάθετα, και με κουτάλι αφαίρεσε προσεκτικά το εσωτερικό της και βάλτο σε ένα μπολ. Ανακάτεψέ το στο μπολ 1 κ.γλ. ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά). Γέμισε την πατάτα με το μείγμα, πρόσθεσε 3 κ.σ. γιαούρτι, φυλλαράκια μαϊντανού για γεύση και μπορείς να την απολαύσεις.

 

Project Γλυκοπατατας

Αν θέλετε να διαβάσετε για ακόμα μια εύκολη συνταγή δείτε εδώ.

Καλή όρεξη!