Γιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου;

0
1458
Αντιλιακο Ολο το Χρονο

Στο άκουσμα και μόνο της λέξης αντηλιακό ο νους μας ταξιδεύει στο καλοκαίρι. Ο λόγος είναι ότι έχουμε συνδέσει απόλυτα τα αντηλιακά ως ένα εποχιακό προϊόν, το οποίο δεν το χρειαζόμαστε τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου. Αυτή η αντίληψη όμως έχει αποδειχθεί και τεκμηριωθεί 100% ότι είναι εσφαλμένη όσο και αν θέλουμε να την αμφισβητούμε. Μένοντας μάλιστα στη χώρα με τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η ανάγκη για καθημερινή χρήση αντηλιακού είναι επιτακτική ανάγκη, ακόμα και αν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

Μπορεί μερικές φορές να ξεγελιόμαστε λόγω της κακοκαιρίας ή ακόμα και της συννεφιάς, το αντηλιακό όμως ακόμα και τον χειμώνα είναι απαραίτητο τόσο για την φροντίδα της επιδερμίδας μας όσο και για την αποφυγή σοβαρότερων συνεπειών για την υγεία μας. Το πρόβλημα επομένως δεν είναι οι υψηλές θερμοκρασίες που θα πρέπει να μας παρακινήσουν να χρησιμοποιήσουμε αντηλιακό αλλά οι υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου, που βαδίζουν τη γη όλο το χρόνο και μπορούν να προσπεράσουν ακόμα και το πιο πυκνό σύννεφο.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω μπορεί ο καθένας να καταλάβει ότι ακόμα και τον χειμώνα που τα περισσότερα μέλη του σώματος μας είναι καλυμμένα υπάρχουν και μερικά ακόμα σημεία που είναι απροστάτευτα πράγμα που τα κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητα. Αυτά είναι συνήθως το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ, τα χέρια και η καράφλα για τους άνδρες.

Γιατί πρέπει να τα προστατεύουμε και αυτά τα σημεία του σώματός μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα;

Η απάντηση είναι απλή, πρώτον επειδή ο ήλιος αφυδατώνει το πρόσωπό μας σε τέτοιο βαθμό που προκαλεί ρυτίδες. Θα έχετε άλλωστε ακουστά τη λέξη φωτογήρανση. Όσο περισσότερο κάποια σημεία του σώματός μας μένουν εκτεθειμένα στον ήλιο τόσο περισσότερο χάνουν την υγρασία και την ελαστικότητά τους με απότοκο της πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Πέρα όμως από το φαινόμενο της φωτογήρανσης, οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου προκαλούν και διάφορα σημάδια στο σώμα μας όπως κηλίδες και πανάδες. Μερικά μάλιστα από αυτά τα σημάδια εμφανίζονται πολύ αργότερα στη ζωή μας (μπορεί να πάρουν έως και 20 χρόνια) και κάποια να μην φεύγουν ούτε με τις πιο καλές και πρωτοπόρες θεραπείες. Εντέλει δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ ότι ο καρκίνος του δέρματος παραμονεύει. Το μελάνωμα είναι ένας ιδιαίτερος τύπος καρκίνου που μπορεί να προκληθεί ακόμα και τον χειμώνα καθώς οι συνέπειες της κακής χρήσης των αντηλιακών κρεμών λειτουργούν αθροιστικά καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε από τις υπέρυθρες και υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιο;

Να φοράτε πάντα αντηλιακό!

Τα τελευταία χρόνια οι φόρμουλες των αντηλιακών και των κρεμών έχουν εξελιχθεί αρκετά και με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάθε γυναίκα να βρίσκει την ιδανική αντηλιακή για την επιδερμίδα της. Την εμφάνισή τους έχουν κάνει αντηλιακά με μη λιπαρή σύνδεση για να είναι ελαφριά στα λιπαρά δέρματα και στις επιδερμίδες με ακμή ενώ αντίθετα για πιο πλούσια ενυδάτωση μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο και σε επιλεγμένα φαρμακεία εξαιρετικές φόρμουλες για ξηρά και ταλαιπωρημένα δέρματα.
Αν πάλι δεν μπορείτε να αποχωριστείτε την κρέμα ημέρας σας, καλό θα ήταν να εφαρμόζεται πρώτα το ένα προϊόν και έπειτα το άλλο, δίνοντας προτεραιότητα στην ενυδατική σας.
Για εκείνες πάλι που δεν τους αρέσουν τα πολλά προϊόντα μπορούν να προμηθευτούν από διάφορα σημεία ενυδατικές κρέμες με αντηλιακή προστασία ή και ακόμα αντηλιακές με χρώμα.

Αντηλιακο για Παναδες

Επιλογές όπως βλέπετε υπάρχουν ας μην κοροϊδευόμαστε, στο χέρι μας είναι να καταλάβουμε και να εμπεδώσουμε αρκετά καλά τον λόγο για τον οποίο πρέπει να προστατευόμαστε όλο τον χρόνο.

Μερικά tips για να μην ξεχνάτε ποτέ την αντηλιακή σας προστασία:

1. Να έχετε πάντα στην τσάντα σας ένα αντηλιακό σε μέγεθος ταξιδίου με μεγάλο spf.
2. Για εσάς που οδηγείτε μπορείτε να έχετε ένα αντηλιακό στο συρτάρι του αυτοκινήτου σας και στο πρώτο κόκκινο φανάρι να το φοράτε σε χέρια λαιμό και ντεκολτέ (στο πρόσωπο υποτίθεται το έχετε βάλει από το σπίτι).
3. Μια κρέμα αντηλιακή με χρώμα θα σας λύσει τα χέρια μια και καλή.
4. Αν χρησιμοποιείται προϊόντα μακιγιάζ με δείκτη προστασίας ή κρέμα ημέρας με spf καλό θα ήταν για μεγάλες αποστάσεις και βόλτες να φοράτε και ένα καπέλο που πέρα από την προστασία θα σας προσφέρει και στιλ, ιδιαίτερα τον χειμώνα!
5. Μην ξεχνάτε τα χείλη σας, με ένα liposan με αντηλιακή προστασία θα είσαι ασφαλείς από την παραλία μέχρι τα χιόνια όπου ο ήλιος αντανακλάται πολύ περισσότερο.

Αναρωτιέστε ακόμα γιατί πρέπει να αγοράζετε αντηλιακά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου;