Έξυπνα tips για απαλά πόδια μετά το ξύρισμα

0
567

Η αλήθεια είναι πως το ξυραφάκι δεν είναι από τα πιο αγαπημένα αξεσουάρ σου, αλλά όταν δεν προλαβαίνεις να κάνεις χαλάουα, αποτρίχωση με κερί ή λέιζερ είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση, που μπορείς να δοκιμάσεις.

Επιπλέον, αν το χρησιμοποιήσεις σωστά και ακολουθήσεις 5 βασικά βήματα, θα αποκτήσεις τα πιο απαλά πόδια που είχες ποτέ.

1. Μην ξυρίζεις τα πόδια σου αμέσως μόλις μπαίνεις στο ντους ή στη μπανιέρα.

Σίγουρα, είναι κατανοητό να θέλεις να ξυρίσεις τα πόδια σου στο άψε-σβήσε, αλλά αυτό δεν είναι απαραιτήτως αποδοτικό. Μπορεί να κερδίζεις χρόνο, αλλά σίγουρα, θα δεις και πολλούς ερεθισμούς στα πιο ευαίσθητα σημεία μετά το ξύρισμα. Καλό είναι να έχεις τα πόδια σου στο νερό για περίπου ένα τέταρτο πριν πιάσεις το ξυραφάκι στα χέρια σου. Αυτό θα τα μαλακώσει, θα ανοίξει τους πόρους και θα τα ξυρίσεις σωστά.

2. Δοκίμασε να ξυρίζεις τα πόδια σου το βράδυ.

Με αυτό τον τρόπο θα έχουν τον χρόνο να ηρεμήσουν τα πόδια σου από τους ερεθισμούς και το πρωί θα είναι πιο λεία από ποτέ.

3. Καλό είναι να χρησιμοποιείς αφρό ξυρίσματος ή κάποιο άλλο προϊόν.

Όσο κι αν βιάζεσαι, καλό είναι να αποφεύγεις το στεγνό ξύρισμα, μιας και θα δημιουργήσεις περισσότερους ερεθισμούς. Χρειάζεσαι σίγουρα ένα ενυδατικό προϊόν για να γλιστρούν εύκολα οι λεπίδες πάνω στο δέρμα σου. Το conditioner μαλλιών μπορεί να αντικαταστήσει τον αφρό ξυρίσματος.

4. Κάνε συχνά απολέπιση.

Η σωστή απολέπιση ανοίγει τους πόρους της επιδερμίδας κι έτσι στη συνέχεια, είναι πιο εύκολο να ξυρίσεις τα πόδια σου χωρίς να εμφανιστούν ερεθισμοί.

5. Φρόντιζε να αντικαθιστάς συχνά το ξυραφάκι σου.

Για να αποφεύγεις ερεθισμούς, μολύνσεις κ.ο.κ., καλό είναι να αντικαθιστάς τακτικά το ξυραφάκι που χρησιμοποιείς. Εννοείται πως ανήκει αποκλειστικά σε ‘σένα και δεν το μοιράζεσαι με κανέναν άλλο.