Πώς να βάψετε τα μαλλιά μόνες σας στο σπίτι

0
1371

Τα μαλλιά για εμάς τις γυναίκες έχουν πολύ μεγάλη σημασία, παίζουν αν όχι τον σπουδαιότερο ρόλο, έναν αρκετά σημαντικό τόσο στην εμφάνισή μας όσο και στην αυτοπεποίθηση μας. Τα μαλλιά μιας γυναίκας μαρτυρούν σε κάποιες περιπτώσεις την διάθεση αλλά την πρόθεση της, χρειάζονται επομένως ιδιαίτερη φροντίδα και εντατική περιποίηση.

Καθώς όμως τα πράγματα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο τόσο από άποψη οικονομική όσο και ελεύθερου χρόνου, το προγραμματισμένο ραντεβού στο κομμωτήριο για την μηνιαία βαφή πάει περίπατο. Επειδή όλως η ρίζα δεν είναι καθόλου ευχάριστο θέαμα ξεκινάς να σκέφτεσαι και εσύ την εναλλακτική λύση, η οποία δεν είναι άλλη από το να βάψεις τα μαλλιά μόνη σου στο σπίτι.

Οι περισσότερες κοπέλες προβληματίζονται και φοβούνται τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για την διαδικασία. Δεν συντρέχει όμως κανείς λόγος ανησυχίας διότι το να βάφεις τα μαλλιά μόνη σου πια δεν είναι μια λύση ανάγκης πια αλλά μια ανερχόμενη τάση που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Για να πετύχετε επομένως και εσείς επαγγελματικό αποτέλεσμα στα μαλλιά σας δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας. Μπορεί να σας φαίνεται αρκετά δύσκολο στην πραγματικότητα όμως είναι αρκετά απλό και μπορεί να το κάνει η κάθε μια μας μόνη της ή παρέα με την κολλητή της/αδελφή της/μαμά της κλπ.

Tips για να βάψετε μόνες τα μαλλιά σας:

Προμηθευτείτε τα κατάλληλα εργαλεία

Σημαντική προϋπόθεση για να βάψετε μόνες σας τα μαλλιά σας είναι να κατέχετε όλα εκείνα – μικρά και μεγάλα – εργαλεία που θα χρειαστείτε. Αυτά μπορεί να είναι το πινέλο όπως και το πιατάκι που θα τοποθετήσεις τη βαφή σου, γάντια μιας χρήσης και βαζελίνη (αν δεν έχεις ήδη σπίτι).

Επιλέξτε την κατάλληλη βαφή μαλλιών

Μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να βρεις την ιδανική απόχρωση που θα κάνει τα μαλλιά σου να λάμπουν. Ειδικά αν βάφεις για πρώτη φορά τα μαλλιά σου, η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι αρκετά σημαντική υπόθεση. Εμείς θα σε συμβουλεύαμε να απευθυνθείς σε φυτικές βαφές μαλλιών που δεν περιέχουν αμμωνία και διάφορα PPD που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και αλλεργίες. Οι βαφές μαλλιών Apivita όπως και οι βαφές Korres είναι κατάλληλες για την πρώτη σας δοκιμή καθώς περιέχουν ήδη μέσα και το ανάλογο οξυζενέ που χρειάζεστε! Περιέχουν επίσης μεγάλη ποικιλία και έτσι δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε την ίδια απόχρωση. Μια καλή ιδέα είναι να δοκιμάσετε πρώτα την απόχρωση σε μια τούφα από το πίσω μέρος του κεφαλιού σας για να δείτε το αποτέλεσμα. Συμβολή μας: Αγοράσετε μια επιπλέον βαφή σε περίπτωση που η μία δεν επαρκέσει.

Αφήστε τα μαλλιά σας άλουστα για 1-2 μέρες

Αν θέλετε η βαφή σας να έχει μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερο αποτέλεσμα αφήστε τα μαλλιά σας να αποβάλλουν το σαμπουάν από την τρίχα. Ο λόγος είναι ότι τα φυσικά έλαια των μαλλιών βοηθούν στην σωστή σταθεροποίηση της βαφής.

Φορέστε παλιά ρούχα και σκουρόχρωμες πετσέτες

Επειδή οι βαφές δεν βγαίνουν εύκολα από τα ρούχα προτιμήστε να φοράτε την συγκεκριμένη στιγμή ένα παλιό σύνολο από μπλούζα καθώς και παντελόνι διότι υπάρχει περίπτωση να στάξει η βαφή και να λερωθείτε ανεπανόρθωτα. Αν ωστόσο σας πέσει βαφή τόσο στα ρούχα όσο και στην πετσέτα πσεκάστε το άμεσα με λακ και στη συνέχεια πλύντε το κανονικά.

Χτενίστε καλά τα μαλλιά σας

Είναι βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσετε την όλη διαδικασία.

Περάστε το περίγραμμα του κεφαλιού σας με βαζελίνη

Ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε να πασαλειφθείτε με χρώμα κατά μήκος του κεφαλιού και κυρίως γύρω από το επονομαζόμενο στεφάνι είναι να απλώσετε μια γενναιόδωρη ποσότητα βαζελίνης, αυτό θα σας κάνει να αποφύγετε το πολύωρο τρίψιμο για να βγει το χρώμα από το δέρμα σας.

Αφήστε την βαφή όσο ακριβώς χρόνο αναγράφει η συσκευασία

Δεν είναι ανάγκη να πειραματιστείτε με τον χρόνο που θα αφήσετε την βαφή να δράση. Όλες οι συσκευασίες αναφέρουν τον ενδεικτικό χρόνο που πρέπει να μείνει η βαφή στα μαλλιά σας. Αν την αφήσετε λιγότερο δεν θα πιάσει καλά ενώ αν την αφήσετε περισσότερο κατά πάσα πιθανότητα θα βγει πιο σκούρα η απόχρωση που επιλέξατε.

Χωρίστε τα μαλλιά σε 4 μέρη

Ξεκινώντας με μια χωρίστρα στη μέση καθ’ όλο το μήκος των μαλλιών σας συνεχίστε και με μια οριζόντια χωρίστρα και είστε έτοιμες. Ξετυλίγοντας αρχικά τις μπροστινές τούφες περάστε πρώτα τη ρίζα και στη συνέχεια κάντε και τη ρίζα από τα επόμενα δύο πισινά σημεία. Τα τελευταία 5-10 λεπτά της βαφής περάστε και όλα τα υπόλοιπα μαλλιά αν θέλετε να βάψετε μόνο ρίζα αλλιώς αρχίστε από την αρχή με όλο το μήκος των μαλλιών.

Τα μυστικό στο λούσιμο

Ένας καλός τρόπος για να ξεπλύνετε τη βαφή από τα μαλλιά σας είναι να τους κάνεις προηγουμένως ένα ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό και στη συνέχεια να ξεβγάλετε με αρκετό νερό, κατά προτίμηση κρύο, ώστε να κλειδώσουν τα λέπια της τρίχας μαζί με το χρώμα. Καλό θα ήταν να λουστείτε και δεύτερη φορά. Στη συνέχεια προτιμήσετε να μην χρησιμοποιήσετε κάποια μάσκα του εμπορίου καθώς δεν είναι όλες κατάλληλες για να κλειδώσουν το χρώμα ακόμα και αυτές που λένε πως είναι για βαμμένα μαλλιά. Αν δεν περιέχει η συσκευασία ειδικές μάσκες μαλλιών, προμηθευτείτε ειδικές αμπούλες που κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά στο πρώτο λούσιμο.

Καλή Επιτυχία!