Ήρεμες διακοπές στη Μυτιλήνη!

0
1591
Mytilini

Λέσβος ή Μυτιλήνη; Όπως και αν το πει κανείς το πανέμορφο αυτό νησί όλοι θα καταλάβουν για ποιο μέρος πρόκειται μα φυσικά για το στολίδι του βορειοανατολικού Αιγαίου! Το μέγεθος του νησιού είναι αρκετά μεγάλο αναλογικά με τις παραλίες του, που θα λέγαμε ότι δεν είναι πάρα πολλές. Παρουσιάζουν όμως μεγάλη ποικιλία. Άλλες μικρές και γραφικές και άλλες μεγάλες και κοσμικές. Όσο για τα νερά τους, είναι πεντακάθαρα και μπορούν να σας ικανοποιήσουν στο έπακρο!
Mytilini

Ας γνωρίσουμε μερικές από τις παραλίες της Μυτιλήνης!

Κοντά στην πόλη της Μυτιλήνης βρίσκεται η παραλία Τσαμάκια. Μια οργανωμένη παραλία με beach bar που προσφέρει ξαπλώστρες και ομπρέλες, στην οποία μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας μέχρι αργά το βράδυ. Λίγο πιο πέρα υπάρχει ένας μικρός κολπίσκος με χοντρό βότσαλο, η Φυκιότρυπα.

Οι παραλίες της Xαραμίδας και του Άγιου Eρμογένη είναι λίγο πιο απομακρυσμένες από την πόλη της Μυτιλήνης, αλλά το γραφικό τοπίο που θα συναντήσετε θα σας αποζημιώσει!

 

Στη Λουτρόπολη Θερμής, θα βρείτε την παραλία Κανόνι.

Κanoni-Μytilini

Για ένα ήσυχο μπάνιο, οι βοτσαλωτές παραλίες Δρώτα και Μελίντα με τα καταπράσινα νερά αποτελούν ιδανικούς προορισμούς με το μοναδικό τοπίο τους!

Οι παραλίες της Νυφίδας και της Σκάλας Πολιχνίτου έχουν ρηχά, ήσυχα νερά και «χρυσή» άμμο ιδανική για οικογένειες με παιδιά.

Οι όρμοι της Μικρής και της Μεγάλης Τσιχράντας είναι ιδανικές αν ζητάτε λίγη απομόνωση.

Mytilini

Το ηφαιστειακό τοπίο με τα σκουρόχρωμα βράχια φτάνουν μέχρι τον Καλό Λιμένα, ακόμη μία όμορφη μικρή παραλία για κολύμπι.

Η παραλία των Βατερών, με μήκος περίπου 9 χιλιομέτρων, είναι ίσως η μεγαλύτερη παραλία της Λέσβου.

Mytilini

Η ομορφότερη παραλία της περιοχής του Πλωμαρίου είναι εκείνη του Άγιου Ισίδωρου. Είναι η μεγαλύτερη σε έκταση παραλία και έχει κρυστάλλινα νερά και άμμο!

Στα Μυστεγνά θα βρείτε μία πανέμορφη παραλία με βότσαλο και πεντακάθαρα καταγάλανα νερά!

Η Μυτιλήνη είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους έχουν την ανάγκη για ξεκούραστες διακοπές!