Μαυρίστε χωρίς ήλιο! Υπάρχει τρόπος!

0
2097

Κορίτσια, το καλοκαιράκι πλησιάζει! Όσες προλάβατε να κτίσετε σώμα στα γυμναστήρια όλο τον χειμώνα, προλάβατε! Τώρα πρέπει να προλάβετε να αποκτήσετε και το τέλειο μαύρισμα για τις εξορμήσεις σας στις παραλίες! Και αναφέρομαι σε όσες από εμάς έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, που η πρώτη εμφάνισή στη παραλία είναι λίγο άβολη, αφού σκάμε μύτη σαν τα γαλακτομπούρεκο!
Έχετε συνηθίσει την κλασσική ηλιοθεραπεία σε κάποια ξαπλώστρα,πίνοντας το freddo σας και κάθε τόσο να θυμάστε να αλείφεστε με το αντηλιακό σας μη ξεχνώντας να γυρνάτε πλευρά από πλάτη σε κοιλία και εναλλάξ για να μην παραψηθείτε, καείτε και όλα αυτά τα άσχημα που συμβαίνουν με την πρώτη επαφή με τον καυτό ήλιο που όλες ξέρουμε πόσο επιβλαβείς είναι οι ακτίνες του στο ευαίσθητο δερματάκι μας! Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν θα πρέπει να στραφούμε σε εναλλακτικούς, μη επιβλαβείς για την επιδερμίδα μας,τρόπους μαυρίσματος!

Summer+Tan

Υπάρχουν λοιπόν τρεις γνωστοί τρόποι εναλλακτικού μαυρίσματος!

Ο πρώτος τρόπος για να αποκτήσετε μπρούντζινη επιδερμίδα, είναι η χρήση αερογράφου (airbrush).Το πρώτο βήμα είναι να επισκεφθείτε ένα ινστιτούτο αισθητικής, οπού το εξειδικευμένο προσωπικό θα αναλάβει την προετοιμασία της επιδερμίδας σας έτσι ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Το δεύτερο βήμα είναι να αφεθείτε στα έμπειρα χέρια τους και να σας μεταμορφώσουν σε μαύρη γαζέλα! Η μέθοδος του airbrush tanning ή sunless tanning, όπως αλλιώς λέγεται είναι μια σύγχρονη, ασφαλής και πάνω από όλα φυσική μέθοδος μαυρίσματος. Το βασικό συστατικό που χρησιμοποιείται είναι μια ουσία που βρίσκεται στο ζαχαροκάλαμο και επιτυγχάνει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε μια μόλις συνεδρία! Τα υπόλοιπα υλικά του μείγματος της λοσιόν με την οποία γίνεται ο ψεκασμός είναι το DHA, μη τοξικό και άχρωμο συστατικό,η aloe vera και το νερό. Η απόχρωση της λοσιόν που χρησιμοποιείται στον αερογράφο είναι δικιά σας επιλογή ανάλογα με το πόσο μαυρισμένες θέλετε να δείχνετε! Αφού επιλέξετε την απόχρωση που επιθυμείτε το εξειδικευμένο προσωπικό του ινστιτούτου που έχετε επισκεφθεί μέσα σε ένα δεκάλεπτο θα σας έχει ψεκάσει σε όλα τα σημεία που θα του υποδείξετε! Το χρώμα σταθεροποιείται μέσα σε 6-10 ώρες και διαρκεί για 15 μέρες περίπου!

Υπάρχει μια φήμη που λέει ότι κάνει στάμπες ή ότι ξεβάφει. Όλα είναι μύθος!Αν η δουλειά γίνει από έμπειρη αισθητικό, τηρώντας σωστά όλες τις οδηγίες και επιλέγοντας καλής ποιότητας υλικά ψεκασμού τότε το αποτέλεσμα θα είναι φυσικό, διαρκείας, ασφαλές και εντυπωσιακό!

Tip: Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα με μεγαλύτερη διάρκεια κάντε μια αποτρίχωση, μια απολέπιση και μια ενυδάτωση πριν την συνεδρία!

airbrush tan

Ο δεύτερος τρόπος εναλλακτικού μαυρίσματος είναι το γνωστό σε όλες solarium ή αλλιώς καμπίνα ή κρεβάτι ψεκασμού! Μέχρι πρότινος ήταν και ο μοναδικός εναλλακτικός τρόπος μαυρίσματος. Με το solarium θα χρειαστείτε παραπάνω επισκέψεις στο ινστιτούτο ομορφιάς που θα πάτε και ο λόγος είναι ότι το μαύρισμα γίνεται σε μια συσκευή που μοιάζει είτε με κρεβάτι είτε με κάψουλα με λάμπες που εκπέμπουν ελεγχόμενη UV υπεριώδη ακτινοβολία και γίνεται σταδιακά για να μην βλάψει την επιδερμίδα σας η παρατεταμένη έκθεσή στο μηχάνημα! Σε κάθε επίσκεψή σας αναλαμβάνει έμπειρο προσωπικό για να τηρούνται σε κάθε περίπτωση οι κανόνες ασφαλείας και φυσικά οι χρόνοι παραμονής στο μηχάνημα. Σας δίνουν και τα ειδικά γυαλιά για την προστασία των ματιών από την ακτινοβολία καθώς και ένα ειδικό προϊόν που το βάζετε πριν το μηχάνημα για να βοηθήσει την πλήρη απορρόφηση της ακτινοβολίας! Για να έχετε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα ίσως χρειαστείτε 3-4 επισκέψεις στο μηχάνημα.

Γι’ αυτό όσες από εσάς κορίτσια προτιμήσετε αυτόν τον τρόπο μαυρίσματος προσοχή:είναι εξαιρετικά εθιστικός, γιατί το αποτέλεσμα αν και σταδιακό είναι φοβερό!

solarium

Ο τρίτος και τελευταίος τρόπος εναλλακτικού μαυρίσματος είναι το self-tanning!

Είναι ο ποιο φυσικός, εναλλακτικός τρόπος μαυρίσματος που μπορείτε να τον εφαρμόσετε μόνες σας ενώ κάθεστε στον καναπέ σας και βλέπετε TV! Δεν χρειάζεται σπάτουλα μόνο ένα καλό προϊόν για να το απλώσετε ομοιόμορφα στο λευκό δερματάκι σας! Τι είναι το self-tan? Είναι μια κρέμα, στην ουσία που αποτελείται από το DHA, το σάκχαρο δηλαδή που έχει σαν πρώτη ύλη το ζαχαροκάλαμο, που δίνει ένα φυσικό μαύρισμα. Θα πρέπει να προσέξετε την απόχρωση που θα διαλέξετε μη μου βγείτε έξω σαν την Tina Turner!

Tip: Όπως και στη μέθοδο του airbrush tanning φροντίστε να έχετε κάνει μια αποτρίχωση και ένα scrub 1-2 μέρες πριν την εφαρμογή της κρέμας για να γίνει καλύτερη απορρόφηση του προϊόντος!

self tan

Όπως και να έχει αν επιλέξετε αυτό το καλοκαίρι να κάνετε την πρώτη σας εμφάνιση στη παραλία όχι σαν γαλακτομπούρεκο άλλα σαν παγωτό μόκα να βγείτε στις παραλίες και να το διασκεδάσετε!

Καλό μαύρισμα και καλό καλοκαίρι!