Οι μοναδικές παραλίες της Μήλου!

0
2965

Η Μήλος είναι ένα μοναδικό σε ομορφιά νησί! Χαρακτηριστικό στοιχείο του νησιού είναι οι δαντελωτές πανέμορφες παραλίες, τα πολύχρωμα πετρώματα του εδάφους και το παραμυθένιο χρώμα των νερών της θάλασσας, αποτελέσματα όλα της ηφαιστειογενούς φύσης του.

Έτσι όταν κάποιος επισκεφθεί την Μήλο η εικόνα που θα συναντήσει θα είναι αυτή του επίγειου παραδείσου!
Οι επιλογές για μπάνιο στη θάλασσα πολλές. Τόσες που ίσως να μην μπορείτε να αποφασίσετε που πρέπει να πάτε και που όχι για μπάνιο.

Κάποιες από τις καλύτερες παραλίες είναι:

Σαρακήνικο! Η παραλία που δεν πρέπει να χάσετε! Ένα σεληνιακό τοπίο με λευκά βράχια και γαλαζοπράσινα νερά! Αδιαμφισβήτητα από τις καλύτερες παραλίες του νησιού!

Sarakiniko

Τσιγκράδο! Η παραλία που είσαι εσύ και η φύση! Γαλαζοπράσινα νερά συνδυασμένα με ψιλή λευκή άμμο! Μοναδική εικόνα!

Milos Tsigkrado

Φυριπλάκα, η παραλία βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού. Αμμουδερή και οργανωμένη παραλία από τις πιο γνωστές του νησιού!

Παπάφραγκας, είναι μια πολύ μικρή παραλία που στην ουσία είναι μια εσοχή σε έναν βράχο, μοναδική η αίσθηση όταν κολυμπάς σε τέτοιο σκηνικό!

Κλέφτικο! Παραλία προσβάσιμη μόνο με κάποιο καραβάκι. Βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού όπου δεν μπορείς να φτάσεις με το αυτοκίνητο. Είναι τρεις κόλποι που χωρίζονται από βράχια δημιουργώντας σπηλιές έτοιμες για εξερεύνηση!

Milos-Kleftiko

Αλογόμαντρα, αστείο όνομα αλλά φοβερή παραλία! Είναι μια λωρίδα αμμώδους παραλίας κρυμμένη κάτω από ψηλά βράχια η οποία θυμίζει μάντρα!

Milos-Alogomadra

Μαντράκια και Μύτακας! Δυο παραλίες πολύ μικρές αλλά τόσο όμορφες! Τα νερά καθαρά και το μέρος ήρεμο και γαλήνιο. Το σκούρο γκρι χρώμα στο βότσαλο στα Μαντράκια και η χρυσή άμμος στον Μύτακα δίνουν μια άλλη νότα σε αυτά τα γραφικά ψαροχώρια!

Mantrakia

Άλλες γνωστές παραλίες που σίγουρα αξίζει να τις επισκεφθείτε είναι η Πολλώνια, η Αγία Κυριακή, η τεράστια παραλία της Αχιβαδολίμνης,η τουριστική παραλία του Προβατά, η παραλία του Φυροπόταμου και φυσικά η παραλία του Γέροντα.

Tip: Ο γύρος του νησιού με καραβάκι! Θα σας πάει σε παραλίες που η πρόσβαση δεν είναι εφικτή με το αυτοκίνητο και θα σίγουρα θα καταλάβετε το μέγεθος του φυσικού πλούτου του νησιού!