Ρόδος! Το νησί των ιπποτών!

0
1065
Rodos

Η Ρόδος γνωστή και ως το νησί των ιπποτών, είναι το μεγαλύτερο νήσι των Δωδεκανήσων. Είναι γνωστό και ως το νησί του ήλιου καθως ο ηλιος σε συνδιασμό με τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και τις πανέμορφες παραλίες δημιουργουν μια ατμόσφαιρα μοναδικη!

Μεγάλο το νησί,πολλές και υπέροχες παραλίες! Παραλίες για οικογενειες, αλλά και παραλίες για άτομα που λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ όπως wind- surfing! Παραλίες που βρίσκονται κρυμένες κατω από ψηλα βράχια για όσους τολμούν την ανακάλυψή τους αλλά και παραλίες κοσμοπολίτικες για όσους επιθυμούν πιο οργανωμένες καταστάσεις!

Γνωρίστε κάποιες από τις παραλίες της Ρόδου:

Από τις πιο γνωστές οικογενειακές παραλίες της Ρόδου είναι η τεράστια σε μήκος παραλία της Αφάντου.

Άλλη παραλία που μπορεί κανείς να συναντήσει παιδάκια που παίζουν με τα κουβαδάκια τους είναι αυτή των Βλυχών. Ήρεμη και μεγάλη σε μήκος παραλία με γαλάζια νερά!

Από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού είναι η παραλία της Τσαμπίκας. Το όνομα το πήρε από το μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκα που βρίσκεται στον επιβλητικό βράχο της παραλίας. Αυτό που συναντά κανείς είναι η ψιλή, χρυσή άμμος και τα σμαραγδένια νερά της θάλασσας!

Rodos-Tsampika

Δεν θα μπορουσε φυσικά να λείπει η παραλία Φαληράκι! Από τις πιο τουριστικές και οργανωμένες παραλίες του νησιού! Είναι το hotspot του νησιου! Υπάρχει water-park, καφετέριες και μπαράκια!

Rodos-Faliraki

Στο ίδιο μοτίβο είναι και η παραλία Γεννάδι καθώς και η παραλία Κιοτάρι! Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και έντονη διάθεση για διασκέδαση!

Η παραλία Anthony Quinn είναι γνωστή για τα σμαραγδενια νερά της και το μικρο της βότσαλο! Το ονομά της το πήρε από τον γνωστό ηθοποιό, ο οποίος είχε αγοράσει αυτό το τμήμα του νησιού!

Rodos- Antoni Quinn

Η παραλία Έλλη είναι η παραλία της Ρόδου. Είναι γνωστή από την δεκαετία του ’70. Ακόμα έχει τον αέρα και την ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής! Μια παραλία που έχει υπάρξει πηγή έμπνευσης για πολλούς φωτογράφους!

Για τους λάτρεις του camping η παραλία Αγαθή είναι ότι πρέπει! Παρτε τις σκηνές και τους υπνόσακους σας και κατασκηνώστε!

Άλλες γνωστές παραλίες στη Ρόδο είναι αυτές της Ιξιάς, της Γλυφάδας,τα Καβουράκια!
Ένα νησί που αξίζει να το επισκεφθείτε!

Rodos- Ixia