Στα Χανιά οι πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης

0
1536
Chania-Lighthouse

Τα Χανιά είναι η παραλιακή πόλη της Κρήτης. Δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού μετά το Ηράκλειο και φυσικά η πρωτεύουσα του νομού Χανίων!

Τα γαλάζια νερά της θάλασσας και το επιβλητικό φυσικό περιβάλλον δημιουργούν μια  μαγική ατμόσφαιρα. Γύρω από την πόλη των Χανίων υπάρχουν πολλές παραλίες.

Παραλίες που προορίζονται κυρίως για οικογένειες. Η εικόνα που συναντάει κάποιος στις περισσότερες παραλίες του νομού των Χανίων είναι γαλαζοπράσινα νερά και υπέροχες αμμουδιές!

Chania

Μερικές από τις καλύτερες παραλίες των Χανίων είναι:

Ένα από τα πιο πολυσύχναστα θέρετρα της πόλης των Χανίων είναι  η παραλία του Πλατανιά.

Για πιο ήσυχες και οικογενειακές στιγμές η προέκταση της παραλίας του Πλατανιά, η παραλία του Μάλεμε θα σας συναρπάσει με τα πεντακάθαρα νερά και το γραφικό τοπίο.

Το Ελαφονήσι είναι μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Κρήτης και όχι μόνο του νομού Χανίων. Είναι ένα νησάκι σχεδόν συνδεδεμένο με την ακτή που μπορεί κανείς να το προσεγγίσει περπατώντας μέσα στη θάλασσα. Εκπληκτικές αμμουδερές παραλίες με αμμόλοφους και  λευκή άμμος είναι το σκηνικό που συναντάει κανείς όταν φτάσει στο Ελαφονήσι.

 

Elafonisi Kriti

Η Φαλάσαρνα είναι μια σειρά από αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά!

Το Φραγκοκάστελο  είναι μια από τις πιο φημισμένες και δημοφιλείς τοποθεσίες του νομού Χανίων. Ένα υπέροχο, ιστορικό και ατμοσφαιρικό μέρος!

Chania

Η Παλαιοχώρα είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα παραθεριστικά θέρετρα του νομού Χανίων.

Δύο υπέροχες παραλίες που απέχουν περίπου 3 χλμ. της Χώρας Σφακίων.
Το γραφικό ψαροχώρι των Σφακίων σε συνδυασμό με την άγρια φύση γύρω του, καθιστούν την περιοχή σε έναν ιδιαίτερο προορισμό που δεν πρέπει να χάσετε.

Η οργανωμένη παραλία της πόλης των Χανίων βρίσκεται δυτικά του Ενετικού λιμανιού και απέχει λίγα μόνο μέτρα από την παλιά πόλη.

Άλλες όμορφες, οικογενειακές και ήρεμες παραλίες είναι οι παραλίες στην Αλμυρίδα, στο Καστέλι Κισσάμου, στο Κολυμπάρι, στο Σφηνάρι, στη Σούγια, στο Ταυρωνίτη, στο  Σταλό, στη Γραμβούσα, στο Μπάλο, στην Αγία Μαρίνα και στη Γεωργιούπολη.