Νάξος! Το στολίδι των Κυκλάδων!

0
2858

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων! Η κλασσική κυκλαδίτικη ομορφιά σε συνδυασμό με τις απίστευτα όμορφες παραλίες και τα καταγάλανα νερά θα σας κάνουν να ερωτευθείτε το νησί! Στη Νάξο υπάρχουν παραλίες για όλα τα γούστα. Παραλίες οργανωμένες για να κάνετε κάθε είδους θαλάσσιο σπορ και παιχνίδι καθώς και παραλίες πιο απομονωμένες και ήρεμες για όσους ψάχνουν να ανακαλύψουν την άγρια ομορφιά του νησιού!

Μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες είναι:

Η πιο γνωστή παραλία του νησιού είναι αυτή του Αγίου Προκοπίου. Θεωρείται μια από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης. Έχει λευκή άμμο και καταγάλανα νερά.

Naxos

Η συνέχεια της παραλίας του Αγίου Προκοπίου ονομάζεται Αγία Άννα. Χαρακτηριστικά της παραλίας είναι τα δέντρα που βρίσκονται μέχρι την ακρογιαλιά, τα πεντακάθαρα νερά της και η ψιλή άμμος!

Naksos

Η παραλία της Πλάκας αποτελεί συνέχεια της παραλίας της Αγίας Άννας και αυτής του Αγίου Προκοπίου, είναι από τις πιο όμορφες και μεγάλες παραλίες της Νάξου. Ψιλή λευκή αμμουδιά με μεγάλους αμμόλοφους, ένα μαγευτικό σκηνικό!

Naxos

Για όσους θέλουν την ηρεμία τους σας προτείνουμε την παραλία του Πάνορμου!Πρόκειται για έναν μικρό και απάνεμο όρμο με μια μικρή παραλία και φοίνικες.

 

Η παραλία της Μικρής Βίγλας στην ουσία είναι 2 παραλίες, το Λιμανάκι και η Παρθένος που χωρίζονται από ένα βράχο. Υπέροχες αμμουδιές και οι δύο παραλίες. H παραλία της Παρθένου είναι πόλος έλξης για όσους λατρεύουν το kitesurfing και το windsurfing .Το ιδιαίτερο εδώ είναι ότι ενώ στην μια παραλία μπορεί να πνέουν ισχυροί άνεμοι, στην άλλη παραλία μπορεί ο επισκέπτης να απολαμβάνει το μπάνιο του, χωρίς καθόλου αέρα!

Η παραλία της Γλυφάδας είναι δημοφιλής σε λάτρεις των θαλάσσιων σπορ εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Η θέα της παραλίας από τον Όσκελο (λόφο ύψους 300 μέτρων) είναι μοναδική και σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά και την χρυσή αμμουδιά της εκπέμπει μια απίστευτη γαλήνη!

Είναι σίγουρο λοιπόν ότι οι παραλίες της Νάξου θα σας καταπλήξουν. Ανακαλύψτε τις!