Στρες: Τρεις αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης

0
405

Επιστρέφετε σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα; Δοκιμάστε τα παρακάτω tips που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε άμεσα κάνοντας τα εξής:

Βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων μια πετσέτα και αφήστε την για μισό λεπτό. Στη συνέχεια, στάξτε 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο, κατά προτίμηση λεβάντα ή ιλάνγκ-ιλάνγκ και βάλτε την στο πρόσωπό σας.

Φτιάξτε αφέψημα βαλεριάνας βράζοντας 10 γραμμάρια φύλλα ή ρίζα βαλεριάνας σε ένα λίτρο νερό και πιείτε μέσα στην ημέρα δύο φλυτζάνια.
Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση βαλεριάνας έχει ωφέλιμες ιδιότητες για την καταπράυνση των νεύρων. Θεωρείται επίσης ισχυρό αγχολυτικό και χαλαρωτικό ενώ πολλοί την χαρακτηρίζουν και ως φάρμακο για την αϋπνία .


Αντίδοτο στο στρες είναι και ένα ποτήρι χλιαρό γάλα με ένα κουταλάκι μέλι. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο συνδιασμός ζεστού γάλακτος με μέλι σας βοηθάει να χαλαρώσετε και να έχετε έναν ήρεμο ύπνο.

Πώς σας ωφελεί:
Όλοι οι παραπάνω τρόποι έχουν ηρεμιστικές ιδιότητες και χαλαρώνουν το νευρικό σύστημα. Ακολουθήστε τα παραπάνω tips που θα σας βοηθήσουν να ρίξτε τους ρυθμούς, να χαλαρώσετε, πάρτε μια βαθιά ανάσα γιατί το αξίζετε!