Τι να κάνετε όταν το παιδί σας βαριέται στο σπίτι

0
406

Όσο μένουμε σπίτι ψάχνουμε συνεχώς καινούριους τρόπους να περάσουμε πιο ευχάριστα την ώρα μας! Τα παιδιά δυστυχώς βαριούνται πολύ γρήγορα. Το να βρίσκετε συνεχώς καινούριους δημιουργικούς τρόπους να τα απασχολήσετε, χωρίς να καταφεύγετε στην λύση μιας οθόνης, είναι σίγουρα δύσκολο. Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω μερικές ιδέες για να διασκεδάσετε τα παιδιά σας ενώ παράλληλα κάνουν και λίγη γυμναστική

Χορός  

Βάλτε δυνατά μερικά αγαπημένα παιδικά τραγούδια και ρίξτε το στο χορό μαζί με το παιδί σας! Είναι σίγουρο ότι ο χορός θα βοηθήσει το παιδί σας να ξεδώσει, ενώ ταυτόχρονα θα περάσετε ευχάριστα μαζί τον χρόνο σας και θα γελάσετε πολύ! 

Ποδήλατο

Αν έχετε πιο μικρά παιδιά και χώρο στο σπίτι ή το μπαλκόνι, είναι μια καλή ευκαιρία να τους μάθετε να κάνουν ποδήλατο με ασφάλεια μέσα στο σπίτι! Αν είστε τυχεροί και έχετε κήπο, τότε το ποδήλατο μπορεί να γίνει η αγαπημένη δραστηριότητα του παιδιού σας, που θα το διασκεδάζει και θα το γυμνάζει! 

Κυνηγητό και κρυφτό    

Πάντα με προσοχή! το κυνηγητό και το κρυφτό είναι από τα πιο διαχρονικά και διασκεδαστικά παιδικά παιχνίδια. Παίξτε μαζί με τα παιδιά σας και γυμνάστε τόσο εκείνα, όσο και τον εαυτό σας! 

Παιδική γιόγκα

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα βίντεο στο YouTube που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τον κόσμο της γιόγκα, και μάλιστα προσαρμοσμένη για μικρά παιδιά! Είναι μια καινούρια δραστηριότητα που μπορεί να μάθει και να απολαύσει  το παιδί σας.

Σχοινάκι 

Το σχοινάκι αποτελεί μια δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά και μια εξαιρετική λύση για να κάνουν γυμναστική στο σπίτι. Μπορεί να χρειαστούν λίγο χρόνο και προσπάθεια μέχρι να μάθουν πώς να το χρησιμοποιούν, αλλά θα το ευχαριστηθούν πολύ μόλις τα καταφέρνουν και θα συνεχίσουν να παίζουν για πολύ καιρό.

Αυτές οι έξυπνες ιδέες για παιχνίδι και γυμναστική όχι μόνο θα κρατούν τα παιδιά σας απασχολημένα και ευχαριστημένα, αλλά θα τα γυμνάζουν κιόλας, και σίγουρα δεν θα σας λένε ότι βαριούνται όσο είναι στο σπίτι!