4 προτάσεις για Πάσχα στην Ευρώπη

0
418

Η περίοδος του Πάσχα αποτέλει μια ώραια έποχη του χρόνου για ολιγοήμερες διακόπες εντός ή εκτός Ελλάδας. Η ομάδα του Anagnostirio.gr σας παρουσιάζει 4 μοναδίκους προορισμούς για διακόπες στην Ευρώπη!

Ρώμη


Η αιώνια πόλη. Η Ρώμη δεν είναι απλώς μια ωραία μεγαλούπολη. Ξεχωρίζει για τη φινέτσα της, τη μόδα, την πλούσια αγορά και συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν. Η Ρώμη είναι η πόλη της τέχνης και της κουλτούρας που γέννησε μοναδικά ταλέντα όπως ο Ντα Βίντσι, ο Μιχαήλ Αγγέλος κ.ά. Η Αιώνια Πόλη θα σας μαγέψει και θα θέλετε να την επισκεφθείτε ξανά και ξανά. Έχει τόσα πολλά να προσφέρει, που κάθε φορά θα την ανακαλύπτετε από την αρχή! Επισκεφθείτε το σύμβολο της πόλης το Κολοσσαίο,περπατήστε στη Ρωμαϊκή Αγορά και το Καπιτώλιο, πιείτε το κρασί σας στην πιάτσα Ναβόνα και στο Τραστέβερε, κάντε μια εύχη και πετάξτε το κέρμα στη Φοντάνα ντι Τρέβι.

Αν δεν έχετε πρόβλημα με τα ύψος μην χάσετε την ευκαιρία, να επισκεφθείτε τον τρούλο στην βασιλική του Αγίου Πέτρου και να θαυμάσετε την μοναδική θέα προς την πόλη. Περιπλανηθείτε το βράδυ στην πόλη και δείτε τα φωτισμένα μνημεία να δίνουν στην πόλη μια άλλη διάσταση, δοκιμάστε ένα μυρωδάτο καφέ σε κάποιο από τα γραφικά στέκια που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ και απολαύστε τις ιταλικές σπεσιαλιτέ με τη συνοδεία τοπικών κρασιών. Μην ξεχάσετε να κανετέ την βόλτα σας για τις αγόρες σας στην via Condoti που αποτελεί τον ποιό εμπορικό δρόμο της πόλης, με μαγαζία των ποιών διάσημων οίκων μόδας. Τέλος δοκιμάστε παραδοσιακό παγωτό σε μια  παραδοσιακή gellateria, καθώς η Ρώμη φυμίζεται για τα παγωτά της!

Δείτε οργανώμενες εκδρομές για Ρώμη!

Βιέννη


Η Βιέννη είναι μια πόλη μοναδική. Την βρίσκουμε στη δεύτερη θέση στη λίστα με τις δέκα καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς στον κόσμο και στην πρώτη θέση στην Ευρώπη. Οι επιρροές της Αναγέννησης συναντούν τη σύγχρονη καθημερινότητα και όλα αυτά δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Στη Βιέννη δεν θα χορτάσετε μόνο χλιδάτα μνημεία και μουσεία, αλλά πολλά χαλαρά καφέ, μουσική και χόρο και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ενδεικτικά θα σας προτίναμε να κάνετε την βόλτα σας στα ανάκτορα Σενμπρούν με τους μοναδικούς κήπους και το ζωολογικό κήπο που αποτελέι και ατραξίον της πόλης, να επισκεφθείτε το παλάτι Hofburg και να μάθετε όλα όσα θέλετε για την “θλιμμένη πριγκίπισσα” Σίσι. Ένα απ’ τα πιο ιδιαίτερα αξιοθέατα που θα βρέιτε στο συγκεκριμένο χώρο είναι και η Ισπανική Σχολή Ιππασίας, όπου θα παρακολουθήσετε έναν απ’ τους διάσημους “χορούς” των ολόλευκων επιβητόρων, ενώ σε μία από τις πτέρυγες θα βρείτε και την εξαιρετική μπαρόκ Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη. Επίσης απόσπαστο κομμάτι της Βιέννης, είναι και ο Γιγαντιαίος Τροχός ή αλλιώς Riesenrad πρωταγωνιστώντας σε ουκ ολίγες φωτογραφίες αλλά και διεθνή φιλμ, ένω είναι ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του Λούνα Παρκ και δημόσιου πάρκου Πράτερ. Επισκεφθέιτε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου με την πολύχρωμη στέγη, κάντε τον γύρο της Ringstrasse με τα πόδια, με ποδήλατο ή το τραμ και σταματάτε όποτε θέλετε για να φωτογραφίζετε τα αξιοθέατα της διαδρομής.

Επίσης μην παραλειψέτε να επισκεφθείτε το Kunsthistorisches Museum (Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης) που είναι το μεγαλύτερο της χώρας κι απ’ τα σπουδαιότερα στον κόσμο. Κάντε την βόλτα σας στην αγορά Nachsmarkt, επισκεφθείτε το μουσείο του Φρόυντ, δείτε μια συναυλία της πασίγνωστης Φιλαρμονικής της Βιέννης και κάντε την βόλτα σας νοτιoανατολικά του κέντρου της Βιέννης στο Μπελβεντέρε, με τους εντυπωσιακούς κήπους τους, που αποτελούν εξαιρετικό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής – ένα ακόμα Mνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς στη λίστα της UNESCO.

Δείτε οργανωμένες εκδρομές για Βιέννη!

Βουδαπέστη


Δεν αποκαλείται τυχαία ως το «Παρίσι της Ανατολής». H Βουδαπέστη συνδυάζει αρμονικά το παλιό με το καινούριο. Απολαύστε μια βαρκάδα στα νερά του Δούναβη, κάντε αναζωογονητικές βουτιές στα φημισμένα ιαματικά λουτρά της πόλης και διασκεδάστε με την ψυχή σας στα περίφημα ruin bars. Δείτε από κοντα μια από τις εντυπώσιακες και συνάμα πανέμορφες γέφυρες που ενώνουν την Βούδα με την Πέστη με ποίο γνώστη και παλαίοτερη την γέφυρα των Γέφυρα των Αλυσίδων (Chain Bridge).

Μια εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε δώρο στον εαυτό σας είναι να επισκεφθείτε τα ιαματικά λουτρά της πόλης, με ποιο γνωστά τα λουτρά Széchenyi. Επίσης μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το σύμβολο της πρωτεύουσας της Ουγγαρίας, το κτίριο  του Κοινοβουλίου. Διαθέτει 690 αίθουσες, 27 πύλες και 29 σκάλες συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων! Περιπλανηθείτε στη συνοικία του Κάστρου της Βούδας και επισκεφθείτε τις αυλές του Κάστρου που παραμένουν ανοιχτές όλη τη μέρα, όπως και η ευρύτερη περιοχή γύρω από αυτό. Ένας από τους κρυμμένους θησαυρούς της Βουδαπέστης, που ενδεχομένως δε θα βρείτε σε ταξιδιωτικούς θησαυρούς είναι η βιβλιοθήκη Szabó Ervin. Επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, περπατήστε στη πολυτελή λεωφόρο Andrássy και στη πλατεία Ηρώων, κάντε την βόλτα σας στην εβραϊκή συνοικία και στο κλείσιμο της ημέρας απολαύστε το πότο σας τα περίφημα ruin bars της ουγγρικής πρωτεύουσας.
Extra tip για τους γονείς που ταξιδεύουν με παιδιά είναι μια βόλτα στο σιδηρόδρομο των Παιδιών.

Δείτε οργανωμένες εκδρομές για Βουδαπέστη!

Μάλτα


Τόσο κοντά στη χώρα μας, η μικρή Μάλτα είναι από τους ομορφότερους και από τους οικονομικότερους προορισμούς. Το νησί, το οποίο αναγεννήθηκε από το Τάγμα των Ιωαννιτών Ιπποτών (που έμεινε εκεί ως το 1798), ξαφνιάζει ευχάριστα τον επισκέπτη όταν ανακαλύπτει την πλούσια ιστορία του μέσα από τα μεγαλιθικά μνημεία, τις μεσαιωνικές πόλεις με τα μέγαρα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής, αλλά και τα χαριτωμένα χωριά, όπου οι κάτοικοι δεν χάνουν ευκαιρία να διασκεδάσουν με πανηγύρια, σχεδόν καθημερινά, στις γιορτές των αγίων.

Εφόσον λοίπον βρεθείτε στη Μάλτα, σίγουρα θα επισκεφθείτε τη Βαλέττα που είναι και πρωτεύσουσα του νησιού. Η πόλη αυτή διαθέτει εξαιρετική ομορφιά και πρέπει να την περπατήσεις για αυτό φρόντισε να διαθέτεις άνετα παπούτσια. Επισκεφθείτε την Οικία Ρόκα Πίκολα, κάντε την βόλτα σας στο νησί της Καλυψούς, το  Γκότζο που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη της Μάλτας. Έκει λέγεται ότι σε αυτό το νησί κράτησε τον Οδυσσέα η Καλυψώ κατά τον Όμηρο! Πήγαινε στο Azure Window, εκεί που ακριβώς έγιναν τα γυρίσματα της πασίγνωστης σειράς The Game Of Thrones! Σταμάτα στο Μπλού Γκρότο και θαύμασε τα μεγάλα κύματα που «σκάνε» πάνω στα τεράστια βράχια. Αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς στάσεις των τουριστών για φωτογραφίες. Φάε κουνέλι, λαμπούκι και παστίτσι, δεν γίνεται να φύγεις από την Μάλτα και να μην έχεις δοκιμάσει κάτι από τα τρία.

Επισκεφθείτε την Μεντίνα που είναι η παλιά πρωτεύουσα της Μάλτας και μια από τις πιο όμορφες πόλεις της χώρας. Είναι μια ωραία πρόταση για ημερήσια εκδρομή. Επισκεφθείτε τα νησάκια  Κομίνο και Κομινότο, που είναι πανέμορφα.  Επισκεφθείτε τους Upper Barrakka Gardens και απολαύστε την πιο όμορφη θέα όλης της Μάλτας. Τέλος μην παραλείψετε να περάσετε από τον ναό Χαγκάρ Κιμ καθώς είναι ο καλύτερα διατηρημένος ναός από ασβεστόλιθο στη Μάλτα και είναι 5.000 ετών.

Δείτε οργανωμένες εκδρομές για Μάλτα!