Φθινόπωρο 2017: Οι διατροφικές συνήθειες που θα σας αδυνατίσουν

0
452
Διατροφη Φθινοπωρο 2017

Το Φθινόπωρο είναι μια περίοδος αναπροσαρμογής και ανασυγκρότησης για τους περισσότερους από εμάς. Οι σημαντικότεροι στόχοι όμως που θέτουμε στον εαυτό μας είναι η απώλεια των καλοκαιρινών κιλών και η ενίσχυση του οργανισμού μας για τις επερχόμενες ιώσεις του χειμώνα.

Οπότε πρωταρχικός μας στόχος είναι η έναρξη ενός σωστού και ισορροπημένου προγράμματος διατροφής.

Σίγουρα σας ακούγεται δύσκολο, βαρετό και τελείως ακατόρθωτο μετά τις ανέμελες καλοκαιρινές σας διακοπές αλλά υπάρχουν τρόπου για να το κάνετε όσο πιο ανώδυνο και ευχάριστο γίνεται. Οπότε ξεκινάμε…

Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά

Ναι να καταναλώσετε φρούτα και λαχανικά, αλλά ποια; Οι ειδικοί λοιπόν συνιστούν να αγοράζετε λαχανικά και φρούτα που είναι της αποχής και έτσι δεν έχουν φυτοφάρμακα που μπορεί να επηρεάσουν την λειτουργία των κυττάρων σας.

Extra tip: Επιλέξτε μπρόκολο, λάχανο, καρότο, σπανάκι, μαρούλι, ρόδι, μήλο και αχλάδι και όχι μόνο θα νιώθετε χορτάτοι αλλά θα παίρνετε και όλες τις απαραίτητες βιταμίνες που θα σας χαρίζουν ενέργεια.

Προτιμήστε τις σούπες

Οι σούπες αν και εύκολες στην παρασκευή τους, δεν είναι τόσο δημοφιλείς. Δεν μεταφέρονται εύκολα, είναι λίγο αστείο να τις τρως στο γραφείο και οι περισσότεροι θεωρούν ότι δεν είναι και αρκετά χορταστικές. Η πραγματικότητα όμως απέχει πολύ από αυτές τις υποθέσεις. Μια σούπα μπορεί να συνδυαστεί με τυρί με χαμηλά λιπαρά, και μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης και να σε χορτάσει όσο δεν φαντάζεστε. Χώρια που τώρα που θα ξεκινήσει να κρυώνει και ο καιρός, η σούπα είναι η ιδανική λύση για να ζεσταθείτε ή να ζεστάνετε τον λαιμό σας από τα πρώτα σημάδια κρυολογημάτων.

Extra tip: Προτιμήστε σούπες χωρίς ζυμαρικά και κρέμα γάλακτος.

Ενυδατωθείτε επαρκώς

1,5 – 2 Λίτρα την ημέρα είναι η ημερήσια δόση υγρών που πρέπει να λαμβάνει ένας ενήλικας. Για κάποιους είναι αρκετά δύσκολο αλλά μόλις συνηθίσετε θα σας φαίνεται περίεργο να πιείτε λιγότερα υγρά. Και όταν φυσικά αναφερόμαστε σε υγρά μιλάμε κατά κύριο λόγο για νερό. Το πράσινο τσάι είναι και αυτό θεμιτό.

Extra tip: Αποφύγετε αναψυκτικά, ακόμα και τα light, καθώς και τους επεξεργασμένους χυμούς καθώς μπορούν να σας φορτώσουν με επιπλέον θερμίδες.

Ασκηθείτε

Δεν έχετε χρήματα για το γυμναστήριο; Δεν πειράζει! Δεν έχετε κάποιο άθλημα που να σας αρέσει; Δεν πειράζει και πάλι. Ξεκινήστε με μια μεγάλη βόλτα στη γειτονιά σας και σιγά σιγά ανεβάστε ρυθμούς μέχρι να μπορείτε να τρέξετε για μερικά χιλιόμετρα. Στην πορεία θα δείτε ότι όσο ανεβάζετε τον πήχη τόσο πιο fit θα νιώθετε με αποτέλεσμα να ανεβαίνει και η αυτοπεποίθησή σας αλλά ταυτόχρονα να χάνετε και θερμίδες. Μισή ώρα τουλάχιστον 3 – 4 φορές την εβδομάδα θα ήταν ιδανικά, αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, λίγοι είναι αυτοί που έχουν τόσο χρόνο στη διάθεσή σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

Extra tip: Αν ο καιρός δεν είναι σύμμαχος, όπως δεν είναι πολλές φορές το Φθινόπωρο, μπορείτε να γυμναστείτε στο σπίτι κάνοντας ασκήσεις από videos στο YouTube που σας αρέσουν, ξεκινώντας ασκήσεις με λάστιχα που είναι πολύ οικονομικά, είτε επενδύοντας σε ένα όργανο γυμναστικής για το σπίτι.

Πολλά και συχνά γεύματα  που δεν πρέπει να παραλείπονται

Το έχετε ακούσει χιλιάδες φορές, αλλά δεν το έχετε εφαρμόσετε ποτέ στον βαθμό που πρέπει. Ξεκινήστε και θα δείτε τη διαφορά. Όταν γευματίζετε κάθε 2-3 ώρες ο οργανισμός σας δεν νιώθει ότι πεινάει και έτσι δεν επηρεάζονται τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα που μας κάνουν να πεινάμε.

Extra tip: Αν νομίζετε ότι τρώγοντας πολλές φορές θα καταφέρετε έτσι απλά να χάσετε κιλά, ξανασκεφτείτε το. Μπορείτε άνετα να πάρετε κιλά τρώγοντας συχνά γεύματα που συμπεριλαμβάνουν φρούτα και λαχανικά γιατί οι ποσότητες που καταναλώνετε απλά είναι πάρα πολλές. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα στο internet που μπορούν να σας δείξουν πόσο ακριβώς πρέπει να είναι μια μερίδα από το φαγητό που επιλέγετε κάθε φορά. Ενημερωθείτε!

Άντε και καλή μας αρχή!