Κρυφός φωτισμός: 8 υπέροχες προτάσεις για το σπίτι σας

0
2702
Κρυφος Φωτισμος

Αν κάτι μπορεί να προσδώσει ζωντάνια στον χώρο σας αυτό είναι με βεβαιότητα ο κρυφός φωτισμός!

Σίγουρα παίζει ρόλο και η γενικότερη διακόσμηση ακόμα και τα χρώματα του τοίχου, όμως ο φωτισμός είναι αυτός τελικά που θα εστιάσει σε εκείνο το αντικείμενο που θέλετε να αναδείξετε. Σκεφτείτε το απλά, αν κάτι είναι στο φως τότε δεν μπορεί να κρυφτεί, αντίστοιχα αν κάτι είναι στο σκοτάδι τότε είναι πιο δύσκολο ή σχεδόν αδύνατον να το προσέξετε. Ο κρυφός φωτισμός κάνει αυτό το παιχνίδι με το φως και το σκοτάδι και έτσι δημιουργείται μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που εστιάζει σε συγκεκριμένα σημεία που θέλετε να δώσετε έμφαση.

Όλα αυτά ισχύουν τόσο για τους εσωτερικούς όσο και για τους εξωτερικούς χώρους.

Αν λοιπόν θέλετε και εσείς κάτι παραπάνω από ένα κρεμαστό φωτιστικό ή ένα φωτιστικό δαπέδου υπάρχουν λύσεις που θα σας ξετρελάνουν και θα φτιάξουν την ρομαντική ατμόσφαιρα που πάντα ονειρευόσασταν για το σπίτι σας.

Αν σας αρέσει και εσάς να παίζετε με τον κρυφό φωτισμό ξεκινάμε! Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε λίγο φαντασία και να προμηθευτείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα χρειαστείτε, όπως LED ταινίες και LED σποτ.

Αναδείξτε τα ράφια

Μπορείτε πολύ εύκολα, τοποθετώντας μια ταινία LED στο πίσω ή στο κάτω μέρος των ραφιών σας να δώσετε μια τελείως διαφορετική εκδοχή στον χώρο σας. Αμέσως – αμέσως η συγκεκριμένη γωνία του σπιτιού θα κεντρίζει το ενδιαφέρον και όλοι θα μιλάνε για το αριστούργημά σας. Αν έχετε και το γραφείο σας εκεί τότε ετοιμαστείτε να δείτε το ομορφότερο γραφείο της ζωής σας.

Κρυφος φωτισμος ραγια

Δώστε έμφαση στα βιβλία σας

Τοποθετήστε LED ταινίες στο πάνω μέρος κάθε ραφιού όσο γίνεται προς τα έξω έτσι ώστε να δώσετε έμφαση στα βιβλία σας. Δεν είναι ανάγκη να είναι πρώτες εκδόσεις και εξαιρετικά αριστουργήματα, το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για τα βιβλία της σχολής σας.

Κρυφος φωτισμος βιβλιοθηκης

Φωτίστε την ντουλάπα σας

Πόσες φορές έχετε ανοίξει την ντουλάπα για να βρείτε κάτι και απλά το φως από το φωτιστικό δεν είναι αρκετό για να δείτε προσεκτικά τι θα επιλέξετε; Αν η απάντηση είναι πολλές τότε ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε την ιδέα του κρυφού φωτισμού και στην ντουλάπα σας.

Κρυφος φωτισμος ντουλαπας

Χρησιμοποιήστε κρυφό φωτισμό και στην κουζίνα σας

Αν έχετε και εσείς από αυτά τα όμορφα και πολύ μοντέρνα συρτάρια που έχουν τζάμι τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταινίες LED και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Θα δώσουν έναν τελείως διαφορετικό αέρα και σας εγγυόμαστε ότι όλοι θα μιλάνε για αυτό. Κρυφό φωτισμό στην κουζίνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο κάτω από τον πάγκο προς τα συρτάρια όσο και πάνω από τον πάγκο με φωτιστικά πάγκου για την επιφάνεια της κουζίνας σας.

Κρυφος φωτισμος κουζινας

Βάλτε κρυφό φωτισμό και στο μπάνιο

Μην το φοβηθείτε καθόλου, δεν υπάρχει τίποτε πιο μοντέρνο αυτή τη στιγμή από μια ιδιαίτερη πινελιά στο μπάνιο σας. Αναδείξτε το προσωπικό σας στιλ ακόμα και εκεί και δεν θα χάσετε, αντίθετα θα μαγνητίσετε όλα τα βλέμματα και φυσικά τα θετικά σχόλια.

Κρυφος φωτισμος μπανιου

Αναδείξτε την βιτρίνα ή το bar σας

Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν bar στο σαλόνι τους ή ακόμα και γυάλινες βιτρίνες ποτών – ποτηριών, τότε έχετε έναν ακόμη λόγο για να τρέξετε να βρείτε LED strips. Βάλτε σε κάθε ράφι από ένα κομμάτι ταινίας και θα δείτε μια άλλη όψη του μπαρ σας.

Κρυφος φωτισμος μπαρ σπιτι

Βάλτε LED ταινίες στο τζάκι σας

Αν έχετε και τζάκι τότε τα πράγματα σοβαρεύουν καθώς αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να έχετε φωτισμένο το τζάκι σας χειμώνα καλοκαίρι! Βάλτε ταινία LED όπου χρειάζεται και βουαλά.

Κρυφος φωτισμος τζακι

Μην ξεχνάμε τον κρυφό φωτισμό στις σκάλες

Τόσο για λόγους ασφάλειας όσο και για αισθητικούς λόγους, ο σωστός φωτισμός της σκάλας είναι απαραίτητος. Προσθέστε είτε ταινίες είτε LED spots και αμέσως θα καταλάβετε τη διαφορά!

Κρυφος φωτισμος σκαλας