Τα λάθη στο μακιγιάζ που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις

1
746
λαθη μακιγιαζ που δεν πρεπει να κανεις

Με όλο και περισσότερα προϊόντα να είναι διαθέσιμα στα καταστήματα καλλυντικών, το μακιγιάζ αποτελεί την καθημερινή συνήθεια κάθε γυναίκας. Συχνά όμως, στην προσπάθεια για το τέλειο αποτέλεσμα, ίσως πέφτεις στην παγίδα του λάθος μακιγιάζ, με το αποτέλεσμα να μην σε κολακεύει ή ακόμα και να δείχνεις μεγαλύτερη από την πραγματική σου ηλικία.

Μήπως έχεις κάνει και εσύ κάποιο από τα παρακάτω λάθη;

  1. Διχρωμία στο πρόσωπο και στο λαιμό

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης του make up είναι πάντα μία δύσκολη υπόθεση για όλες! Και αυτό γιατί δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για το αν το τελικό αποτέλεσμα της εφαρμογής του θα ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σου. Η λύση είναι απλή! Αρχικά, μην χρησιμοποιείς το ίδιο make up χειμώνα καλοκαίρι. Το καλοκαίρι, η αντίθεση του προσώπου από το μαυρισμένο σώμα σου θα είναι ιδιαίτερα έντονη, αν δεν έχεις διαλέξει την κατάλληλη απόχρωση για την εποχή. Έπειτα, σημαντικό είναι επίσης να μην ξεχνάς να ”σβήσεις” το προϊόν με ένα πινέλο και στην περιοχή του λαιμού. Έτσι, δεν θα παρατηρήσεις ξανά τις αντιαισθητικές διχρωμίες και το χρώμα στο πρόσωπό σου θα είναι σε αρμονία με το υπόλοιπο σώμα.

διχρωμια στο προσωπο

  1. Πολύ ή ελάχιστο ρουζ

Το μέτρο είναι κάτι που σίγουρα χρειάζεται στο μακιγιάζ σου. Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ρουζ, μην ξεχνάς ότι η υπερβολή ή η έλλειψή του είναι κάτι που δεν θα κολακεύσει το πρόσωπό σου. Εάν ξεχνάς συχνά το ρουζ, θα διαπιστώσεις ότι η επιδερμίδα σου φαίνεται θαμπή και άχρωμη. Όταν το παρακάνεις πάλι, το αποτέλεσμα θα μοιάζει με κάτι που δεν θα ήθελες να είσαι. Προτίμησε λοιπόν ένα ρουζ σε τόνο που θα ταιριάζει με την επιδερμίδα σου και θα προσφέρει την όψη της υγείας στα μάγουλά σου.

  1. Πολλή τερακότα

Οι τάσεις στο μακιγιάζ εδώ και χρόνια επιβάλλουν μια πιο ηλιοκαμμένη επιδερμίδα και η τερακότα έχει γίνει η καλύτερή σου φίλη. Η εφαρμογή της ωστόσο θέλει πολλή προσοχή, καθώς το αποτέλεσμα της λάθος χρήσης της θα σε κάνει να φαίνεσαι εξωπραγματικά μαυρισμένη. Μην βάζεις λοιπόν τερακότα σε όλο το πρόσωπο, γιατί σε μεγαλώνει αρκετά, και φρόντισε να ζεσταίνεις με αυτή τα σημεία του προσώπου σου που ”βλέπει” περισσότερο ο ήλιος χρησιμοποιώντας πινέλα μακιγιάζ με αραιές τρίχες.

  1. Υπερβολικό smokey

Το smokey μακιγιάζ στα μάτια επανέρχεται ανά διαστήματα ως τάση στη μόδα. Ωστόσο, είναι μια τεχνική που σίγουρα δεν ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα. Για να αποφύγεις το υπερβολικό και τρομακτικό αποτέλεσμα του λάθος smokey, χρησιμοποίησε ένα μολύβι ματιών με βουτυρένια υφή και σβήσε το ομοιόμορφα στο βλέφαρό σου. Θα αποφύγεις έτσι το να μοιάζεις σαν να έχεις φάει μπουνιά!

σμοκι μακιγιαζ

  1. Κακοβαμμένα φρύδια

Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα φρύδια είναι το κάδρο του προσώπου μας. Και η αλήθεια είναι πως έχουν δίκιο. Μπορεί να αναρωτιέσαι τώρα κατά πόσο έχεις περιθώριο να διορθώσεις ουσιαστικά τα φρύδια σου, αν αυτά έχουν ήδη κάποια ελαττώματα στο σχήμα τους. Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι εύκολη, και ακούει στο όνομα ”γέμισμα”. Δεν θα πρέπει να το παρακάνεις, γιατί η εικόνα των φρυδιών που είναι έτοιμα να λιώσουν ή ξεβάψουν, δεν κολακεύει το πρόσωπό σου σε κάθε περίπτωση. Δοκίμασε να κάνεις την εφαρμογή του προϊόντος που σου ταιριάζει με ελαφρύ χέρι και μη διστάσεις να σβήσεις ένα υπερβολικό αποτέλεσμα, προκειμένου να δημιουργήσεις κάτι πιο φυσικό.

  1. Κραγιόν στα δόντια

Το ατύχημα” που δεν αφήνει καμία γυναίκα ανεπηρέαστη! Τα σημάδια του κραγιόν στα δόντια σου είναι κάτι ενοχλητικό που μπορείς όμως εύκολα να προλάβεις. Το κόλπο που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις το δάχτυλό σου στο στόμα, να κλείσεις τα χείλη σου και να τραβήξεις απότομα, αφού έχεις ολοκληρώσει την τοποθέτηση του κραγιόν. Με τον τρόπο αυτό, το αγαπημένο σου κραγιόν θα παραμείνει στα χείλη και όχι στα δόντια σου.

 κραγιον στα δοντια