Φορητό σπίτι; Κι όμως, υπάρχει!

0
891
φορητο σπιτι

   Αν δεν θες να περάσεις όλη σου τη ζωή ζώντας σε μία τοποθεσία, αλλά θες ένα μέρος να αποκαλείς δικό σου σπίτι, ένα σπίτι KODA μπορεί να είναι η λύση στην αναζήτησή σου. Αυτό το μικρό σπίτι, τροφοδοτείται ενεργειακά από τον ήλιο και είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να μετακινούνται σε διάφορα μέρη του κόσμου ανά χρονικές περιόδους ή αναζητούν ένα σπίτι για τις διακοπές.

φορητο σπιτι

Κατασκευασμένο σχεδόν αποκλειστικά από σκυρόδεμα, το σπίτι των 75 τ.μ. διαθέτει σαλόνι, μπάνιο, αποθήκη και επίπεδη βεράντα στο πρώτο επίπεδο και υπνοδωμάτιο στο αμέσως επόμενο επίπεδο, το οποίο είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω σκάλας. Αν και οι ιδιοκτήτες χρειάζεται να το εγκαταστήσουν σε ένα μέρος με κατάλληλες παροχές νερού, ηλεκτρισμού και αποβλήτων, αυτό το μικρό σπίτι έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να παράγει και να αποθηκεύει τη δική του ενέργεια, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί όπου υπάρχει ανάγκη για μικρά χρονικά διαστήματα.

φορητο-σπιτι

Καθώς μπορεί να συναρμολογηθεί επί τόπου χωρίς να υπάρχει ανάγκη θεμελίωσης, οι σχεδιαστές του σπιτιού αυτού ισχυρίζονται ότι τόσο η συναρμολόγηση όσο και η αποδόμησή του μπορεί να γίνει σε διάστημα μικρότερο των 7 ωρών. Επομένως, δεν θα ήταν κατάλληλη επιλογή για τις διακοπές σου με το σακίδιο, αλλά σίγουρα σου ταιριάζει αν θες να περνάς μεγαλύτερα διαστήματα σε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Λόγω αυτής του της πρακτικότητας, οι σχεδιαστές του υποστηρίζουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο ή στούντιο μέχρι και για παραθαλάσσια οικία. Το σπίτι είναι υποψήφιο για το βραβείο ”Small Project Prize” στο World Architecture Festival 2016 και στη βασική εκδοχή του κοστίζει σχεδόν 85.000 ευρώ.