Οδηγός για το Βενετσιάνικο Καρναβάλι 2015

0
3408
Οδηγός για το Βενετσιάνικο Καρναβάλι 2015

Κάθε χρόνο ένα δίλλημα που έχουν οι περισσότεροι λάτρεις της Αποκριάς είναι που θα περάσουν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Τριωδίου.

Κάποιοι σίγουρα θα προτιμήσουν να πιούν για άλλη μια φορά τη μαυροδάφνη τους στους δρόμους της Πάτρας και άλλοι πάλι ενθουσιασμένοι από τις sexy χορεύτριες του Ρίου θα προτιμήσουν να μείνουν μέσα και να παρακολουθήσουν τα καλλίγραμμα κορμιά των βραζιλιάνων να κουνιούνται στους ρυθμούς του μάμπο. Αν όμως υπάρχει κάποιος που θέλει να μυηθεί για τα καλά στη μυστήρια και μαγευτική αίσθηση του καρναβαλιού θα πρέπει απλά να ταξιδέψει μέχρι την γειτονική Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στην Βενετία.

Το Βενετσιάνικο Καρναβάλι είναι ένα από τα παλαιότερα στον κόσμο και μάλιστα το πιο ξακουστό. Μπορεί με μεγάλη άνεση να σας «ταξιδέψει» στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα στην Ιταλική Αναγέννηση εκεί όπου η μαγιά συναντιέται με την παράδοση και το μυστήριο παρέα με τον ρομαντισμός ξεχειλίζουν από κάθε γωνιά της πόλης.
Βενετία Καρναβάλι 2015

Το στοιχείο που εντυπωσιάζει πάντα τους νεοφερμένους είναι οι εκκεντρικές στολές καθώς και οι περίφημες βενετσιάνικες μάσκες που στολίζουν πάντα τις φορεσιές τους. Πολλά από αυτά τα ρούχα ετοιμάζονται μήνες πριν ενώ σίγουρα κοστίζουν μια μικρή περιουσία. Οι μάσκες από την άλλη βρίσκονται σε κάθε γωνία του ιστορικού κέντρου από όπου μπορεί κανείς να τις προμηθευτεί καθώς και στην περιβόητη Piazza di San Marco. Πολλές από αυτές μάλιστα φέρουν διάφορα ονόματα όπως παραδείγματος χάριν Arlecchino, Burrattino και Pulcinella ενώ όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας οι πλειοψηφία των μασκών είναι ανέκφραστες και πολύ ιδιαίτερες τόσο που μπορούν εύκολα να σε γοητεύσουν είτε ακόμα και να σε τρομάξουν.

Βενετσιάνικες Μάσκες

Κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους κατά μήκος των καναλιών μπορείτε να δείτε τις γόνδολες που έχουν στολιστεί για να καλωσορίσουν την Αποκριά και να θαυμάσετε την παρέλαση ενώ αν προχωρήσετε ακόμα πιο βαθιά στα σοκάκια της Βενετίας θα συναντήσετε, πέρα από αμέτρητους τουρίστες, τις πιο φαντασμαγορικές στολές που έχετε δει ποτέ σας. Συνήθως οι μασκαράδες περπατάνε στον δρόμο ανά ζευγάρια δεν είναι όμως λίγες οι φορές που θα συναντήσεις κάποιον να κυκλοφορεί μόνος του και σίγουρα θα σας διαπεράσει ένα ρίγος.

Παρέλαση στο Καρναβάλι της Βενετίας

Πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου θα διαπιστώσετε ότι το κλίμα γίνεται ακόμα πιο γιορτινό και μασκαράδες πια ξεχειλίζουν από παντού μη προλαβαίνοντας να τους απαθανατίσεις.

Μασκαράδες στη Γόνδολα

Φέτος οι δραστηριότητες που καρναβαλιού ξεκίνησαν αρκετά νωρίς στις 31 Γενάρη ενώ θα συνεχιστούν έως και τις 17 Φεβρουαρίου με αποκορύφωμα πια τις 14 Φλεβάρη όπου λόγω της γιορτής των ερωτευμένων θα διεξαχθούν διάφορες εκδηλώσεις. Μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία από χορούς ή όπως αλλιώς συνηθίζουν να τους λένε Balls και να μυηθείτε στις παραδόσεις της πόλης. Με τιμές που ξεκινούν από 23 ευρώ φτάνοντας έως και 800 ευρώ μπορείτε να μεταμφιεστείτε από την κορυφή έως τα νύχια και να απολαύσετε μια βραδιά γεμάτη μυστήριο. Θα δειπνήσετε στο καλύτερο μέρος της πόλης ενώ θα πίνετε μοναδικά cocktails μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ακούγοντας πάντα εξαιρετική μουσική και παρακολουθώντας ιδιαίτερα θεάματα που έχουν προγραμματιστεί. Εμείς σας προτείνουμε να παρευρεθείτε στον Casanova Grand Ball και να νιώσετε οι ίδιοι την έντονη ατμόσφαιρα που συνοδεύει τον ετήσιο αυτό χορό.

Χορού Μεταμφιεσμένων στο Καρναβάλι της Βενετίας

Αν και εσείς λοιπόν θέλετε να ζήσετε λίγο από την μαγεία όλου αυτού του καρναβαλιού δεν έχετε παρά να κλείσετε τα αεροπορικά εισιτήριά σας για Βενετία.