Αναδείξτε το χώρο σας χρησιμοποιώντας κρυφό φωτισμό!

0
8057

Μπορεί η ιδέα του κρυφού φωτισμού να σας φαίνεται πολύ πρόσφατη και μοντέρνα στην πραγματικότητα όμως πολλοί ήταν εκείνοι που πριν από τουλάχιστον 40 χρόνια χρησιμοποιούσαν την συγκεκριμένη μέθοδο με λάμπες φθορίου.

Σήμερα και καθώς τα πράγματα έχουν εξελιχθεί ο τέλειος κρυφός φωτισμός πραγματοποιείται κυρίως με led ταινίες ή όπως αλλιώς έχουμε συνηθίσει να τις αποκαλούμε led strips.

Led ταινίες

Με τη χρήση των led ταινιών μπορεί κάποιος να δημιουργήσει κρυφούς φωτισμούς οπουδήποτε θελήσει εύκολα και απλά. Τοποθετείτε άνετα στο δάπεδο, σε έπιπλα, στις σκάλες, σε πόρτες, γύψινα και όπου αλλού εσείς θελήσετε. Ονειρευτείτε πως θα θέλατε να φαντάζει ο χώρος σας και βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει. Οι ledοταινίες ή αλλιώς λεντοταινίες είναι εξαιρετικές γι΄αυτές τις κατασκευές καθώς μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν οπουδήποτε επιθυμείτε με τη βοήθεια μιας ταινίας διπλής όψης.

Μια μοναδική λύση για κρυφό φωτισμό μπορεί να είναι η τοποθέτηση ταινίας led με ψηφίδες που προσφέρει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα ομοιόμορφου φωτισμού. Το καλό με τα led strips είναι ότι διατίθενται σε διάφορα χρώματα της ίριδας και με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δώσετε και διαφορετικό χρώμα στις δημιουργίες σας. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορους τύπους led ταινιών με διαφορετικό χρόνο ζωής, χρώμα και μέγεθος. Καλό θα ήταν ωστόσο να προτιμήσετε τις ταινίες led με μεγαλύτερη αναλογία led ανά μέτρο για καλύτερο αποτέλεσμα.

Επιπροσθέτως αν επιθυμείτε οι led ταινίες να αναβοσβήνουν και να τρεμοπαίζουν στον ρυθμό που επιθυμείτε μπορείτε να επενδύσετε σε μοντέρνα τηλεκοντρόλ που ρυθμίζει πέρα από τα effects (όπως fade in & out) και την ταχύτητα, το χρώμα και την ένταση των LEDs.

Καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι ακόμα και να κοπεί η ταινία δεν μπορεί να προκαλέσει καμία ζημία τόσο στον χώρο όσο και σε εσάς. Το ρεύμα που περνάει για να τροφοδοτήσει δεν αρκεί για να βλάψει κάποιον ούτε καν τα παιδιά ενώ είναι σχεδόν αδύνατον να προκαλέσει κάποιου είδους ζημιά όπως πρόκληση πυρκαγιάς και blackοut.

Βρείτε λοιπόν τον χρόνο και τη διάθεση να διαμορφώσετε τον χώρο του σπιτιού σας όπως και τον επαγγελματικό σας χώρο με τη led ταινία της αρεσκείας σας.