Κοντινοί προορισμοί στην Αθήνα για μοναδικές αποδράσεις

0
15848

Θέλετε να εκμεταλλευτείτε το Σαββατοκύριακο και αντί για κάποιο μακρινό μπάνιο στην Αθήνα να πάτε μια μονοήμερη ή ακόμα και ένα μαγικό τριήμερο σε κάποιον κοντινό προορισμό; Σας έχουμε τη λύση.

Διακοπές στην Κέα

Ξεκινώντας από το λιμάνι του Λαυρίου, η Κέα ή αλλιώς Τζια, δεν απέχει ούτε δύο ώρες από την Αθήνα. Με το που φτάσετε θα συναντήσετε διάφορα μαγαζάκια ακριβώς μπροστά στο λιμάνι με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα ενώ με το που κάνετε δεξιά στο λιμάνι θα συναντήσετε τη χώρα του νησιού την Ιουλίδα. Το μέρος αυτό διαθέτει μια απίστευτη θέα της μπροστινής όψης του νησιού ενώ σου δίνει τη δυνατότητα με τα εξαιρετικά ορειβατικά μονοπάτια της να εξερευνήσεις ολόκληρη τη Τζια. Αν νομίζετε ότι μόνο αυτά ήταν κάνετε λάθος, το πανέμορφο αυτό νησί διαθέτει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες, άλλες απόμερες και άλλες οργανωμένες αλλά κυρίως διαθέτει μοναδικά ταβερνάκια για όλες τις ώρες της ημέρας με καλύτερο τον «Χριστόφορο» στις Ποίησσες.

Καλοκαιρινες διακοπες στην Κεα-Τζια

Διακοπές στις Σπέτσες

Αν δεν έχετε ακόμα επισκεφτεί το διαμάντι του αργοσαρωνικού, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνετε. Αναφέρομαι φυσικά στις αρχοντικές Σπέτσες με το ένδοξο παρελθόν! Ο κοσμοπολίτικος αέρας που διαθέτει δεν θα σας δώσει ούτε μια στιγμή την εντύπωση ότι απέχετε μόλις 3 ώρες από την Αθήνα. Περπατήστε το απόγευμα από τη μοναδική πλατεία του Ποσειδωνίου μέχρι τον Φάρο στο Παλιό Λιμάνι και θα καταλάβετε που κρύβεται όλη η μαγεία! Τα πρωινά από την άλλη προτιμήστε να περιπλανηθείτε στις ιδιαίτερες παραλίες του νησιού όπως στη Ζογεριά, την Αγία Παρασκευή, τον Βρέλλο καθώς και ο τους Αγίους Αναργύρους με τη φανταστική σπηλιά του Μπεκίρη. Αν θέλετε να τσιμπήσετε κάτι να επισκεφτείτε σίγουρα τον «Ταρσανά», το «Νερό της Αγάπης», τον «Πάτραλη» και το «Καΐκι» για μεζεδάκια δίπλα στο κύμα. Μην ξεχνάτε ότι δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα στο νησί, γι αυτό φροντίστε να νοικιάσετε κάποιο μηχανάκι, ποδήλατι ή να κάνετε βόλτα με τις άμαξες.

Σπέτσες

 Ταξίδι στο Ναύπλιο

Τι μπορεί να πει κανείς για το Ναύπλιο; Δεν υπάρχει πιο ιδανικός προορισμός όχι απλώς για το καλοκαίρι αλλά και για ολόκληρο τον χρόνο. Ελάχιστες ώρες από την Αθήνα μπορεί κανείς να συναντήσει γραφικά σοκάκια, κάστρα και φρούρια που σου κόβουν την ανάσα καθώς και μια ζωή που προσφέρει όλες τις ανέσεις μια μεγάλης πόλης. Σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτείτε το Παλαμήδι, ένα από τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείτε, ενώ για πιο χαλαρές καταστάσεις κάντε μια βόλτα στην πασαρέλα απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα με φόντο το Μπούρτζι. Τα πρωινά φυσικά θα αράζετε στην αμμώδη παραλία της Καραθώνας και θα λιάζεστε μέχρι να χαθεί και η τελευταία ακτίνα του ήλιου.

Καλοκαιρινες διακοπες στο Ναυπλιο

Μονοήμερη στο Αγκίστρι

Σίγουρα θα σκεφτόσασταν την Αίγινα για μια μικρή απόδραση από την φασαρία της πόλης, το καταπράσινο Αγκίστρι όμως μπορεί να σας εκπλήξει! Οι αποστάσεις είναι μικρές και αν δεν θέλετε να επιβιβάσετε και το αυτοκίνητό σας μπορείτε να διασχίσετε το μέρος με τα τοπικά λεωφορεία. Σε όλο το μήκος του δρόμου θα συναντάτε μοναδικές παραλίες που μπορείτε να απλώσετε τις πετσέτες σας, ενώ το τοπίο θα σας μαγεύει με την άγρια ομορφιά του. Επισκεφτείτε τα μοναδικά ταβερνάκια δίπλα στο κύμα όπως το «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα», την «Πλώρη» και το «Μουράγιο».

Καλοκαιρινες διακοπες στο Αγκιστρι

Απόδραση στην Ύδρα

Αρχοντική αλλά και τόσο ρομαντική η Ύδρα μπορεί να σας παρασύρει σε μια άλλη εποχή, αφού τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες περιπλανιούνται στο νησί με γαϊδουράκια. Τα μοναδικά της σοκάκια μπορεί να μην έχουν να αναδείξουν κανένα εξαιρετικά γνωστό μνημείο σου προσφέρουν όμως μια διαφορετική ματιά του νησιού. Ακριβώς στα δεξιά του λιμανιού υπάρχει το αρχοντικό του Τσαμαδού και λίγο πιο δίπλα το αρχοντικό του Κριεζή. Αντίθετα το Αρχοντικό του Τομπάζη, που ανήκει από πολύ νωρίς στη Σχολή Καλών Τεχνών μπορεί να προκαλέσει απερίγραπτο δέος με τους τέσσερις ορόφους του. Αν τελειώσετε και με το Μουσείο Νεότερης Ιστορίας βρείτε μια παραλία, ίσως είναι κ πάνω στα βράχια και απολαύστε το μπάνιο σας μέχρι να έρθει η στιγμή να πιείτε τα ουζάκια σας.

Καλοκαιρινες διακοπες στην Υδρα

Μην περιμένετε να σας δοθεί η τέλεια ευκαιρία. Τα νησιά αυτά είναι ιδανικά ακόμα και για μονοήμερες εκδρομές, επομένως το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε το αυτοκίνητό σας είτε το πρώτο καράβι και να φύγετε… όχι και τόσο μακριά.