Έρευνα για τα οφέλη της μπύρας

0
5986

Είμαστε σίγουροι πως όλοι οι φίλοι της μπύρας θα έχουν αναρωτηθεί κάποια στιγμή στη ζωή τους αν η επιλογή τους στο συγκεκριμένο ποτό είναι καλύτερη από μια άλλη.
Γι αυτό τον λόγο είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε ένα μέρος από μια έρευνα που έκανε το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο σχετικά με την μπύρα.

Σας παραθέτουμε κάποια αποσπάσματα:

Τα συστατικά της μπύρας

Η μπίρα αποτελεί ένα 100% φυσικό προϊόν που παράγεται με τη φυσική διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης από 4 συστατικά της φύσης.
α) Κριθάρι: το δημητριακό της μπύρας. Η πρώτη ύλη των περισσοτέρων ειδών μπύρας. Καλλιεργείται, βλαστάνει, ξηραίνεται και χρησιμοποιείται με τη μορφή βύνης για τη ζύμωση της μπύρας.
β) Νερό: το 85%-95% της μπύρας. Η σταθερή ποιότητα και γεύση του καθορίζει και τη γεύση της μπύρας.
γ) Λυκίσκος: η δροσιστική πικράδα της μπύρας. Τα αιθέρια έλαια του λυκίσκου χαρίζουν στην μπύρα το άρωμα και τη χαρακτηριστική δροσιστική πικράδα της.
δ) Μαγιά: Οι μικροοργανισμοί της μαγιάς είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές της αλκοολικής ζύμωσης, χάρις τους οποίους το μείγμα της βύνης κριθαριού, λυκίσκου και νερού ζυμώνεται για να παραχθεί η μπύρα.

Χωρίς συντηρητικά, Ήξερες ότι… Οι ταννίνες των πρώτων υλών, τα οργανικά οξέα αλλά και το αλκοόλ που παράγονται κατά τη ζύμωση της μπύρας δρουν ως φυσικά συντηρητικά;

Θρεπτικά συστατικά της μπύρας

Η μπύρα περιέχει ένα πλήθος θρεπτικών συστατικών χάρις στα φυσικά συστατικά που συμμετέχουν στην διαδικασία παραγωγής της. Αντιοξειδωτικά που προέρχονται από το κριθάρι και τον λυκίσκο, (πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, κατεχίνες και προ-ανθοκυανίδες) βιταμίνες (B2, B3, B6, B5, B12 και φυλλίκο οξύ), από τη βύνη κριθαριού και τη διαδικασία της ζύμωσης και μέταλλα (κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, μαγνήσιο, πυρίτιο) από το νερό, τη βύνη, τη μαγιά και το λυκίσκο.

Ήξερες ότι… οι μπύρες χωρίς αλκοόλ διατηρούν όλα τα θρεπτικά συστατικά της μπύρας όπως τα αντιοξειδωτικά της;Συστατικα Μπιρας

Απολαύστε την μπύρα με μέτρο

Η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ και μπύρας με μέτρο αποτελεί έναν από τους 4 παράγοντες του τρόπου ζωής που έχει σχετισθεί με μειωμένη θνησιμότητα και μακροβιότητα. Η ευεργετική επίδραση του στην καρδιακή λειτουργεία και η σχέση του με τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη, άνοιας, μεταβολικού συνδρόμου και διατήρησης της οστικής υγείας είναι μερικοί από τους λόγους!
Η μεσογειακή διατροφή συστήνει την ημερήσια κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο δηλαδή: έως 2 μερίδες αλκοόλ ανά ημέρα για τους άνδρες και έως 1 μερίδα αλκοόλ ανά ημέρα για τις γυναίκες.

Υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ

Το αλκοόλ επηρεάζει άμεσα κάθε όργανο τους σώματος. Ο γενικός κανόνας είναι ότι πρέπει η κατανάλωση αλκοόλ να γίνεται με μέτρο, στον κατάλληλο χρόνο και τόπο και για τους σωστούς λόγους.

Κατανάλωση με μέτρο για καλύτερη υγεία

Όλο και περισσότερες νέες έρευνες συνδέουν την κατανάλωση μπύρας με μέτρο με πολυάριθμα οφέλη για την υγεία!

Η υγεία της καρδίας μέσω της μπύρας

Το αλκοόλ και τα αντιοξειδωτικά της μπύρας συνδέουν την κατανάλωση της με μέτρο με πολλαπλά οφέλη για την υγεία της καρδίας, παρόμοια με εκείνα του κρασιού! Ανάμεσα τους… βελτίωση των επιπέδων των λιπιδίων στο αίμα, μείωση δεικτών φλεγμονής, μείωση αντίστασης στην ινσουλίνη.

Υγεία των οστών μέσω της μπύρας

Το αλκοόλ, το πυρίτιο και τα αντιοξειδωτικά της μπύρας φαίνεται να συνδέουν την κατανάλωση της με μέτρο με τη διατήρηση της οστικής μάζας, πολύ περισσότερο στις γυναίκες γύρω και μετά την εμμηνόπαυση.

Καλύτερες γνωστικές λειτουργείες μέσω της μπύρας

Τα άτομα που καταναλώνουν αλκοόλ με μέτρο φαίνεται να εμφανίζουν καλύτερη νοητική λειτουργία συγκριτικά με αυτά που δεν καταναλώνουν αλκοόλ ή καταναλώνουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες! Η επίδραση του στη λειτουργία των αγγείων και στη διάθεση φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο.

Η μπύρα προλαμβάνει το Alzheimer & το Πάρκινσον

Η κατανάλωση μπύρας με μέτρο φαίνεται να έχει προστατευτική δράση στην εμφάνιση της νόσου του Alzheimer κυρίως λόγω της περιεκτικότητας της σε πυρίτιο. Αντίστοιχα, η κατανάλωση αλκοόλ και μπύρας με μέτρο μαζί με άλλους παράγοντες υγείας σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης Parkinson.Μπιρα και υγεία

Τρεις αλήθειες για την μπύρα και της θερμίδες

1. Η μπύρα αποτελεί αλκοολούχο ποτό με την μικρότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλη και θερμίδες ανά 100ml. 1 κουτάκι μπύρας 330ml (4% αλκοόλ)=142 θερμίδες!
2. Η κατανάλωση μπύρας με μέτρο δεν συνδέεται με αύξηση βάρους και εναπόθεση λίπους στην κοιλιά!
3. Το είδος και η ποσότητα των τροφίμων που συνοδεύουν την μπύρα μας καθώς και η απουσία σωματικής δραστηριότητας στη ζωή μας συνδέονται με την αύξηση του βάρους.

Ισορρόπησε τις θερμίδες όταν πίνεις μπύρα! Δώσε προσοχή…
Στην ποσότητα, στο είδος και την ποσότητα του φαγητού και τέλος στην άσκηση.

Στην υγειά σας!

Μπιρα Θερμιδες

 

Ευχαριστούμε πάρα πολύ το ηλεκτρονικό κατάστημα αποκλειστικά για μπύρες Aboutbeer.gr για τις χρήσιμες πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί  μας για να σας παρουσιάσουμε αυτό το άρθρο!