Η Ryanair ξεκινά πτήσεις από/προς Αθήνα

0
1905

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση για την εισαγωγή της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας, Ryanair στην ελληνική αγορά. Μια κίνηση ματ που θα ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η αεροπορική εταιρεία κολοσσός της Ευρώπης ανακοίνωσε την ίδρυση δυο νέων βάσεων στον ελληνικό χώρο, μια στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη. Στόχος της εταιρείας χαμηλού κόστους είναι να κυριαρχήσει στην αγορά αερομεταφορών και να προσφέρει στο κοινό πολύ φτηνότερα εισιτήρια από τους ανταγωνιστές της Aegen και Olympic Air.

Η νέα βάση που θα στηθεί στην Αθήνα, στο Ελ. Βενιζέλος θα προσφέρει δυο μόνιμα αεροσκάφη που θα πραγματοποιούν 154 πτήσεις προς έξι προορισμούς καθημερινά όπως Χανιά, Λονδίνο (Στάνστεντ), Μιλάνο (Μπέργκαμο), Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της Ryanair αναμένεται η εταιρεία να μεταφέρει ετησίως πάνω από 1,2 εκατομμύρια επιβάτες ενώ συνάμα θα προσφέρει στον αεροπορικό κλάδο της Αθήνας περισσότερες από 1.200 νέες θέσεις εργασίας.

Στη συνέχεια, με αφορμή την Αθήνα, η Ryanair ανακοίνωσε και τη δημιουργία νέας βάσης στη Θεσσαλονίκη, στο αεροδρόμιο Μακεδονίας, με ένα μόνιμο αεροσκάφος προς τρεις νέους προορισμού (16 συνολικά) στους οποίους θα συγκαταλέγονται η Αθήνα, η Πίζα και η Βαρσοβία. Στόχος αυτή της επένδυσης, που αγγίζει αποκλειστικά για τη Θεσσαλονίκη τα 70 εκατομμύρια δολάρια, είναι η προσέλκυση 1.6 εκατομμυρίων επιβατών τον χρόνο με 212 πτήσεις εβδομαδιαίως ενώ παράλληλα θα δώσει νέες θέσεις εργασίας 1.600 ατόμων στη Θεσσαλονίκη.

Για να γιορτάσει λοιπόν η Ryanair την αναμενόμενη μεγάλη της επιτυχία μέσα στο 2014 προσφέρει στην Αθήνα αεροπορικές θέσεις που θα ξεκινούν από 12 ευρώ ενώ στη Θεσσαλονίκη από την άλλη εξήγγειλε την έκδοση 100.000 θέσεων με έκπτωση σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να εξομαλύνουμε την ύφεση και να αυξήσουμε τον τουρισμό με τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια κάτω του κόστους που θα προσφέρει η συγκεκριμένη εταιρεία σε προορισμούς διλλήματα όπως είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα θα φέρει τον επιθυμητό ανταγωνισμό στα υψηλά κόμιστρα των υπόλοιπων εταιρειών.