Οι καλύτερες πίστες σκι στην Ευρώπη

0
4013

Με σχεδόν ιεροτελεστικούς ρυθμούς οι λάτρεις του σκι και του snowboard ετοιμάζονται για τις χειμερινές τους αποδράσεις στα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης. Εφοδιάζονται τον νέο τους εξοπλισμό σκι, βρίσκουν τα μπουφάν και τις μάσκες τους και θυμούνται τα θέρετρα που φιλοξενούν κάθε χρόνο τα σλάλομ και τις πτώσεις τους!

Courchevel – Γαλλία
Στην περιοχή Trois Valees, στην είσοδο του εθνικού πάρκου Vanoise, βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στον κόσμο. Η φαντασίωση κάθε χειμερινού ταξιδιώτη ξεκινά από τα 1300μ στο πρώτο από τα 5 χωριά του συμπλέγματος της περιοχής και καταλήγει στα 1850μ στο Courchevel. Το θέρετρο στο υψηλότερο επίπεδο περιλαμβάνει το μεγαλύτερο δίκτυο διαδρομών στον κόσμο με έκταση 600 χιλιομέτρων και με πράσινες έως μαύρες διαδρομές που δικαιώνουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς σκιέρ.

χιονοδρομικο κεντρο Courchevel
St. Anton – Αυστρία
Το St. Anton είναι ο παράδεισος για τους τολμηρούς και έμπειρους freeriders. Συνδυάζει πρωτόγνωρες εμπειρίες όπως σκι από ελικόπτερο και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Η κοιλάδα Arlberg φημίζεται για το πλούσιο χιόνι ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εξαιρετικές κόκκινες και μαύρες διαδρομές και προκλητικές off-piste καταβάσεις που μπορούν να ορίσουν τα όρια σας ξανά.

χιονοδρομικο κεντρο St Anton
Kitzbühel – Αυστρία
Το Kitzbühel, ένας από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς για σκι και snowboard, βρίσκεται στα 760μ και είναι ιδανικός για κάθε επισκέπτη. Εμπεριέχει ένα θεαματικό δίκτυο διαδρομών (από μπλε έως μαύρες διαδρομές) ενώ συνάμα προσφέρει πληθώρα επιλογών και για τους freeriders όπως half-pipe, boardercross και διάφορα jumps. Στην πίστα Hahnenkamm (1712 μ), γίνονται κάθε χρόνο οι παγκόσμιοι αγώνες με τις δυσκολότερες καταβάσεις.

χιονοδρομικο κεντρο Kitzbuhel
Bansko – Βουλγαρία
Ένα από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας θεωρείται το Bansko, και αυτό γιατί είναι φτιαγμένο από έμπειρους Αυστριακούς. Περιέχει εξαιρετικές πίστες σκι για όλα τα γούστα ( μπλε, κόκκινες και μαύρες) ενώ μένει ανοικτό και φωταγωγημένο έως αργά το βράδυ. Στη βόρεια πλευρά του βουνού Pirin, οι πίστες απλώνονται στα πόδια σας μέσα από τα διάφορα λιφτ που αγγίζουν τα 2.600μ υψόμετρο.

χιονοδρομικο κεντρο Bansko
Zermatt – Ελβετία
Ένα θέρετρο για όλους, καθώς περιέχει πίστες από αρχάριους μέχρι οικογένειες. Στους πρόποδες του Matterhorn γεννήθηκαν οι σύγχρονοι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες και έχουν φιλοξενηθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι και το τουρνουά Cartier Polo World Cup on Snow. Ακόμα και σήμερα αυτό το χωριό έχει πρόσβαση αποκλειστικά από ένα μικρό τρένο λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις θεαματικότερες πίστες που προσφέρουν έντονες συγκινήσεις.

χιονοδρομικο κεντρο Zermatt

Εσείς έχετε επισκεφθεί κάποια από τις παραπάνω πίστες; Αλήθεια ποια είναι η αγαπημένη σας πίστα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό;