Οδηγός αγοράς για ποδήλατα

1
4669

Σύμφωνα με έρευνα του 2012 που πραγματοποιήθηκε στην Ευρώπη οι αγορές ποδηλάτων ξεπέρασαν αυτές των αυτοκινήτων κατά πολλά εκατομμύρια. Το ποδήλατο θεωρείται ένα μέσο για όλα τα γούστα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περίσταση. Δεν έχει ηλικία γι’ αυτό προτιμάτε από μικρά παιδιά μέχρι άτομα 60 χρονών.
Εσείς ακόμα να ανακαλύψετε το δικό σας;

Ποδήλατα Πόλης
Τα ποδήλατα πόλης εμφανίζονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να είναι ιδανικά για καθημερινές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα να προσφέρουν μέγιστη απόδοση. Είναι φτιαγμένα κυρίως από αλουμίνιο ή κάποιο άλλο μεταλλικό πλαίσιο με 27 ταχύτητες. Συνήθως διαθέτουν μεγάλους τροχούς με φαρδιά λάστιχα για ευκολότερη μετακίνηση ενώ παράλληλα περιέχουν άνετη σέλα και ψηλό τιμόνι. Πολλά από αυτά έχουν το πλεονέκτημα να ¨σπάνε¨ για ευκολότερη μετακίνηση στα μέσα μεταφοράς ενώ για μεγαλύτερη ασφάλεια είναι καλό να προμηθευτείτε υποδοχή σχάρας, λασπωτήρες, φώτα και κουδούνι..

Ποδήλατα Δρόμου
Αυτά τα ποδήλατα είναι ειδικά σχεδιασμένα για μετακινήσεις σε άσφαλτο ακόμα και σε πλακόστρωτο δρόμο. Είναι αεροδυναμικά και πολύ ελαφριά για ευκολότερη μετακίνηση. Θεωρούνται αγωνιστικά λόγω της χρήσης τους ενώ κατασκευάζονται είτε από ατσάλι, αλουμίνιο, τιτάνιο, νήμα άνθρακα είτε μείγμα όλων μαζί. Διαθέτουν αρκετές ταχύτητες καθώς επίσης μεγάλους τροχούς με λεπτά ελαστικά και γυριστό τιμόνι.

Ποδήλατα Βουνού (ΜΤΒ)
Τα ποδήλατα ορεινής ποδηλασίας έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχουν στις άγριες και λασπώδη επιφάνειες ενώ ταυτόχρονα να απορροφούν τους κραδασμούς. Διαθέτουν φαρδιά ελαστικά με καλούπια και λουράκια. Χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, αυτά χωρίς ανάρτηση και αυτά με μπροστά και πίσω ανάρτηση. Απαραίτητο εξάρτημα είναι τα δισκόφρενα και όχι τα απλά φρένα για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ανάλογα με τον σκελετό το τιμόνι μπορεί να είναι είτε επίπεδο είτε ανασηκωμένο ενώ τα λάστιχα τρακτερωτά. Αν μάλιστα θέλετε να εξειδικεύσετε ακόμα περισσότερο την αγορά σας δείτε ποδήλατα cross country, all mountain (ΑΜ), καθώς επίσης και ποδήλατα καταβάσεων (Downhill).

Ποδήλατα ΒΜΧ
Τα συγκεκριμένα ποδήλατα χαίρουν ιδιαίτερης γεωμετρίας με ενισχυμένο πλαίσιο. Περιέχουν βάσεις για τα πόδια στους άξονες των τροχών ενώ οπωσδήποτε έχουν ρότορα για περιστροφή του τιμονιού κατά 360 μοίρες για φιγούρες και ακροβατικά. Είναι ποδήλατα σχετικά μικρών διαστάσεων για καλύτερο έλεγχο. Παρόλα αυτά είναι αρκετά βαριά( ξεκινάνε από 7 κιλά και πιθανότατα να φτάσουν μέχρι τα 13) με χαμηλή σέλα και ψηλό τιμόνι.

Καλές ορθοπεταλιές!