Ανακαλύψτε το χωριό του Άγιου Βασίλη

0
3076

Πολλά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από εδώ, στο Ροβανιέμι της Φιλανδίας, ζει και εργάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Βασίλης και οι βοηθοί του. Ο κύριος με την άσπρη μακριά γενειάδα και την κόκκινη στολή ετοιμάζεται για να απογειωθεί με το έλκηθρo και να μοιράσει τα δώρα του σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

robaniemi-ice-parkΣτη Λαπωνία η μαγεία των γιορτών ζωντανεύει με ένα πρωτόγνωρο τρόπο αυτή την εποχή του χρόνου και χαρίζει μια μοναδική εμπειρία σε όσους αποφασίσουν να την επισκεφτούν. Μια ανάσα λοιπόν από τον Αρκτικό Κύκλο αναδύεται το «χωριό του Άγιου Βασίλη» όπου ζει και εργάζεται ο Άγιος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αν σας δοθεί η ευκαιρία επισκεφτείτε το σπίτι του στο Santa Park, δείτε το εργοστάσιο παιχνιδιών, τους τάρανδους και το μοναδικό Ταχυδρομείο όπου πάνω από 700.000 παιδιά ανά τον κόσμο στέλνουν τα γράμματα τους κάθε χρόνο. Ακριβώς δίπλα υπάρχει το Πάρκο του Πάγου όπου τα γλυπτά, οι λαβύρινθοι μέχρι και τα εστιατόρια κοσμούνται αποκλειστικά και μόνο με πάγο.

filandia-boreio-selasΗ περιπέτεια όμως δεν σταματά εδώ. Στους μείον 30 βαθμούς οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τους ποταμούς Ounasjoki και Kemijoki και να κάνουν μια αξέχαστη κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στον Βοθνιακό Κόλπο. Οι πιο τολμηροί μάλιστα θα βουτήξουν στα παγωμένα νερά με ειδικές στολές και στη συνέχεια θα απολαύσουν μια μαγική βραδιά δίπλα στη φωτιά αγναντεύοντας το Βόρειο Σέλας. Αν αναζητάτε όμως κάτι πιο δραστήριο μη διστάσετε να εξερευνήσετε τη φύση με snowmobile ή διαφορετικά να περιπλανηθείτε με έλκηθρα που τα σέρνουν χάσκι στις χιονισμένες πλαγιές σταματώντας για να ψαρέψετε στις όχθες των ποταμών.

Μετά από μια τόσο κουραστική μέρα χαλαρώστε κάνοντας μια βόλτα στο μουσείο Arktikum όπου θα μάθετε για την ιστορία και τα έθιμα των Σάμι (Λαπώνων), ενώ λίγο πιο μακριά θα συναντήσετε τον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο -τον βορειότερο της Ευρώπης- με την κατάλευκη πολική αρκούδα να κλέβει την παράσταση. Εντέλει περιπλανηθείτε στα παραδοσιακά μαγαζάκια και επιστρέφοντας στο σαλέ σας παραδοθείτε στην αίσθηση μιας ανεπανάληπτης σάουνας με θέα το χιονισμένο τοπίο.

Αν επιθυμείτε και εσείς να ζήσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία ξεκινήστε να σχεδιάζετε το ταξίδι σας τώρα!