Σκασμένα χέρια; 10 συμβουλές για τέλεια ενυδάτωση

0
1183

Πλένουμε συνέχεια τα χέρια μας και αυτό είναι φυσικά πολύ καλό για την υγεία μας! Αλλά η συνεχής πλύση των χεριών και η χρήση αντισηπτικών έχουν σαν αποτέλεσμα την έντονη ξηροδερμία και συχνά ακόμα και πληγές στα χέρια! Για να βοηθήσετε, λοιπόν, τα χέρια σας χωρίς να σταματήσετε να τα πλένετε, ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές.

Tips:

  1. Πρέπει να πλένετε τα χέρια σας με χλιαρό προς κρύο νερό. Ποτέ καυτό!
  2. Αφού πλύνετε τα χέρια σας, σκουπίστε τα καλά, κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις. Μην αφήνετε υγρασία, καθώς οδηγεί σε ερεθισμούς και σκασμένα χέρια.
  3. Φυσικά πρέπει να ενυδατώνετε συχνά τα χέρια σας με μια καλή κρέμα. Ειδικότερα μετά το πλύσιμο και νιώθετε ότι είναι ιδιαίτερα ξηρά. Ιδανικές κρέμες για σκασμένα χέρια είναι αυτές που περιέχουν λανολίνη, βαζελίνη και υαλουρονικό οξύ, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να συγκρατούν την υγρασία στο δέρμα. Εξίσου αποτελεσματικές είναι και οι κρέμες χεριών με γλυκερίνη, γαλακτικό οξύ και ουρία.
  4. Όταν κάνετε δουλειές του σπιτιού και ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε καθαριστικά προϊόντα, είναι σημαντικό να φοράτε γάντια.
  5. Μην εκθέτετε τα χέρια σας σε χαμηλές θερμοκρασίες.
  6. Πριν κοιμηθείτε μην ξεχνάτε να βάζετε κρέμα χεριών. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα βάλτε μετά την κρέμα και βαμβακερά γάντια! Πρόκειται για μια εξαιρετική λύση στην αντιμετώπιση των ξηρών και σκασμένων χεριών.
  7. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έλαιο βιταμίνης Ε, το οποίο δρα ως φυσική κρέμα χεριών για πολύ σκασμένα χέρια, με ξεφλούδισμα και πληγές, θεραπεύοντας και αναζωογονώντας γρήγορα την επιδερμίδα.
  8. Το ελαιόλαδο, ως κρέμα χεριών, επίσης, προσφέρει άμεση και βαθιά ενυδάτωση. Παράλληλα απομακρύνει τα μικρόβια από τις πληγές που μπορεί να δημιουργηθούν από την ξηροδερμία.
  9. Ακόμα, το ζελέ από το φυτό αλόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρέμα χεριών που προσφέρει άμεση ενυδάτωση.
  10. Τέλος, η κατανάλωση ωμών λαχανικών, φρούτων και ξηρών καρπών ενισχύει την παραγωγή των απαραίτητων ελαίων που προστατεύουν το δέρμα και ταυτόχρονα λειτουργούν προληπτικά για τα σκάσιμο των χεριών.