Γιόγκα στο σπίτι: Τα οφέλη της και 8 ασκήσεις για αρχαρίους

0
5360

Η γιόγκα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους γυμναστικής, και όχι χωρίς λόγο! Τα οφέλη της είναι πολλά, τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική υγεία του ατόμου. Ας δούμε μερικά από αυτά, και στην συνέχεια θα σας προτείνουμε μερικές ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε ακόμα κι ως αρχάριοι!

Τα οφέλη της Γιόγκα

Είναι για όλους!

Το πρώτο πλεονέκτημα της γιόγκα είναι ότι μπορεί ο καθένας να την δοκιμάσει! Και μάλιστα οπουδήποτε! Μπορείτε να κάνετε γιόγκα στην άνεση του σπιτιού σας, έχοντας μόνο ένα στρώμα.

Προσφέρει ευλυγισία, ενδυνάμωση και απώλεια βάρους

Ακόμη, αντίθετα με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, δεν χρειάζεται να είστε ήδη ευλύγιστοι  για να κάνετε γιόγκα! Εξάλλου αυτός είναι ο σκοπός της συγκεκριμένης εκγύμνασης. Η γιόγκα βοηθάει στην ισορροπία του σώματος, αυξάνοντας τη δύναμη, την ευλυγισία και την αντοχή των μυών μέσω μιας σειράς στάσεων. Και σαν μπόνους, με τις κατάλληλες ασκήσεις, η γιόγκα μπορεί να αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική για την απώλεια βάρους.

Ιδανική άσκηση για τέντωμα

Ένα επιπλέον θετικό που θα σας προσφέρουν ακόμα και λίγα λεπτά γιόγκα την ημέρα, είναι το πολυπόθητο τέντωμα, που χρειαζόμαστε όλοι όσο μένουμε και δουλεύουμε από το σπίτι! Οι περισσότεροι από μας περνάμε το μεγαλύτερο κομμάτι της μέρας μας μπροστά από τον υπολογιστή και μετά από τόσες ώρες σκυμμένοι, είναι λογικό να έχουμε ανάγκη από λίγες διατάσεις. Δοκιμάστε μερικές στάσεις γιόγκα και θα νιώσετε αμέσως ανακούφιση!

Καταπολέμηση του άγχους!

Τέλος η γιόγκα βοηθάει πολύ στην καταπολέμηση του άγχους! Η συγκεκριμένη γυμναστική αποδεδειγμένα μειώνει το στρες και προσφέρει ένα αίσθημα ηρεμίας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και για πολλούς το άγχος είναι πλέον καθημερινότητα! Για το λόγο αυτό η γιόγκα στο σπίτι είναι η ιδανική επιλογή για την βελτίωση της σωματικής και ψυχικής σας υγείας!

Ασκήσεις Γιόγκα

Αν θα σας άρεσε να δοκιμάστε μερικές ασκήσεις γιόγκα, αλλά είστε αρχάριος και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, μην φοβάστε! Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι κατάλληλες στάσεις για σας.

Προσπαθήστε να κρατήστε κάθε στάση για 30 δευτερόλεπτα, χωρίς όμως να πιέσετε το σώμα σας αν δείτε ότι στην αρχή δεν μπορείτε! TIP: να θυμάστε να παίρνεται αργές αναπνοές καθ’ όλη την διάρκεια των ασκήσεων. Πάρτε το στρώμα σας και ξεκινάμε!

1. Στάση του παιδιού

 Στάση του παιδιού - Γιόγκα

2. Στάση κάτω σκύλος

3. Στάση σανίδα

4. Στάση κόμπρα

5. Στάση δέντρο

6. Στάση τρίγωνο

7. Στάση γέφυρα

8. Στάση του πτώματος