Αυτά είναι τα καλύτερα tips για να κάνετε μια αλλαγή στο δωμάτιο σας!

0
391

Το υπνοδωμάτιο του καθενός είναι μια προσωπική υπόθεση! Για κάποιος είναι απλά το δωμάτιο που κοιμούνται, ενώ για άλλους το καταφύγιό τους από την καθημερινότητα. Η διακόσμηση του δωματίου μας, πέρα από λειτουργική, πρέπει να είναι και έκφραση του γούστου μας! Ειδικότερα τώρα που μένουμε και εργαζόμαστε από το σπίτι, και το δωμάτιο μας μπορεί να έχει μετατραπεί και σε γραφείο, είναι ευκαιρία να κάνουμε μια αλλαγή! Διαβάστε μερικές έξυπνες ιδέες που θα σας δώσουν την απαραίτητη έμπνευση για να ανανεώσετε κι εσείς το δωμάτιό σας!

Καθαρίστε και τακτοποιήστε!

Το πρώτο tip που σας δίνουμε είναι να καθαρίσετε και να τακτοποιήστε τον χώρο! Μαζέψτε τα ρούχα σας και τακτοποιήστε τα στην ντουλάπα ή τα συρτάρια. Αν μπορείτε, ακόμα καλύτερα, να διαλέξετε ποια από αυτά θέλετε να κρατήσετε και ποια θα μπορούσατε να δωρίσετε! Εννοείτε πως στο συμμάζεμα δεν πρέπει να ξεχάσετε το γραφείο σας, και πόσο μάλλον αν το χρησιμοποιείτε και για την δουλειά σας. Κρατήστε πάνω στο γραφείο μόνο τα απολύτως απαραίτητα, και τα υπόλοιπα μπορούν να μπουν σε συρτάρια ή και στα σκουπίδια, αν δεν τα χρειάζεστε. Μόλις τελειώσετε με το καθάρισμα, θα δείτε αμέσως διαφορά στο δωμάτιο!

Αλλάξτε θέση στα έπιπλα!

Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για καινούρια έπιπλα, υπάρχει λύση! Μπορεί να χρειαστεί λίγος παραπάνω χρόνος και προσπάθεια, αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Μετακινείστε τα έπιπλα σας και τοποθετήστε τα σε άλλη θέση. Κάνετε μερικές δοκιμές και ίσως ανακαλύψετε ότι το δωμάτιο σας τελικά είναι μεγαλύτερο απ’ ότι φαίνεται και η θέση του γραφείου σας δεν ήταν η καλύτερη!

Βάλτε χρώμα!

Οι επιλογές σας είναι αμέτρητες! Διαλέξετε ποιο χρώμα ή χρωματικοί συνδυασμοί σας αρέσουν και ξεκινήστε! Αν προτιμάτε ποιο απαλά χρώματα μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σας. Να θυμάστε ότι τα ανοιχτά χρώματα θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο μεγάλος και φωτεινός! Αν πάλι σας αρέσουν τα έντονα χρώματα μπορείτε να βάψετε έναν μόνο από τους τοίχους ή να διαλέξετε διάφορα διακοσμητικά σε αυτήν την απόχρωση.

Διαλέξτε ανάμεσα σε μαξιλάρια, σκεπάσματα και κουβέρτες, χαλί ή κουρτίνες! Extra tip: εκτός από χρώματα, μπορείτε να πειραματιστείτε και με διαφορετικά υφές, π.χ. χνουδωτά ή βελουτέ μαξιλάρια.

Διακοσμήστε τον τοίχο σας!

Η διακόσμηση των τοίχων αν και παραβλέπεται πολλές φορές είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που θα κάνει σίγουρα μεγάλη διαφορά! Η πιο εύκολη λύση είναι να επιλέξετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και να τις κρεμάσετε στον τοίχο σας. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε και το προηγούμενο tip που σας δώσαμε και να επιλέξετε χρωματιστά κάδρα και κορνίζες, που θα δώσουν μια ευχάριστη πινελιά σε έναν άδειο τοίχο! Μια ακόμα όμορφη ιδέα είναι ένας πίνακας με πινέζες όπου μπορείτε να κρεμάσετε οτιδήποτε θέλετε! Κι άλλες φωτογραφίες, ζωγραφιές, εισιτήρια από τα ταξίδια σας ή καρτ ποστάλ. Δοκιμάστε επίσης να κρεμάσετε φωτάκια στους τοίχους σας. Είναι μια πολύ απλή και εύκολη ιδέα, που όμως θα δώσει πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα στον χώρο σας! Τέλος αν δεν έχετε ήδη, κρεμάστε ένα μεγάλο καθρέφτη, είναι και πολύ πρακτικός και θα δώσει την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου.

Αγοράστε μερικά φυτά

Κι εδώ έχετε αρκετές επιλογές! Μπορείτε να διαλέξετε μερικά φυτά εσωτερικού χώρου και να όμορφα βάζα και να αναβαθμίσετε το δωμάτιό σας «βάζοντας» μέσα λίγο πράσινο! Μην ξεχνάτε φυσικά ότι τα φυτά χρειάζονται τακτικά πότισμα και αρκετό φως. Αν πάλι δεν θέλετε την ευθύνη ενός αληθινού φυτού, μπορείτε να επιλέξετε ψεύτικα φυτά, που είναι εξίσου όμορφα.