Επισκεφθείτε 12 διάσημα μουσεία από τον καναπέ σας

0
392

Ζήστε την εμπειρία των καλύτερων μουσείων, από το Λονδίνο μέχρι την Σεούλ, από την άνεση του σπιτιού σας!

Η καραντίνα δημιουργεί πολλούς προβληματισμούς σε όλους μας, πέρα από την ανησυχία για την επάρκεια προμηθειών σε φαγητό και άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης. Από άποψη διασκέδασης, μάλλον σημαίνει ότι βαριέστε αρκετά χωρίς να έχετε κάτι να κάνετε, ενώ γεμίζετε τον χρόνο σας βλέποντας Netflix και σερφάροντας το Internet.

Υπάρχει, όμως ένας τρόπος να πάρετε μια μικρή γεύση κουλτούρας και εκπαίδευσης, ενώ βρίσκεστε περιορισμένοι στο σπίτι σας. Σύμφωνα με την Fast Company, η Google Arts & Culture συνεργάζεται με πάνω από 2500 μουσεία και γκαλερί παγκοσμίως, με σκοπό να προσφέρουν σε όλους online εκθέσεις και εικονικές περιηγήσεις σε μερικά από τα πιο διάσημα μουσεία του κόσμου.

Τώρα μπορείτε να «πάτε σε μουσεία», χωρίς να χρειαστεί καν να σηκωθείτε από τον καναπέ σας!

Η συλλογή της Google Arts & Culture περιλαμβάνει το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, το Μουσείο Van Gogh στο Άμστερνταμ, το Guggenheim στην Νέα Υόρκη, και κυριολεκτικά εκατοντάδες άλλα μέρη όπου μπορείτε να αποκτήσετε γνώσεις για τέχνη, ιστορία, και επιστήμη. Αυτή η συλλογή είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα για μαθητές που ψάχνουν τρόπους να παραμείνουν ενημερωμένοι σε σχέση με τις σπουδές τους, όσο τα σχολεία μένουν κλειστά.

Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα κορυφαία μουσεία που προσφέρουν online ξεναγήσεις και εκθέματα. Επίσης, μουσεία παγκοσμίως μοιράζονται στα social media τα πιο “Zen” έργα τους, για να βοηθήσουν τον κόσμο να αντιμετωπίσει την παραμονή στο σπίτι. Κι αν αυτό δεν ικανοποιεί την ανάγκη σας για κουλτούρα, η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης θα προσφέρει δωρεάν ψηφιακά σόου κάθε βράδυ στις 7:30 μ.μ. (Eastern Time), δηλαδή 1:30 π.μ. (ώρα Ελλάδος) από 16 μέχρι 22 Μαρτίου. Ακόμη, μπορείτε να «βγείτε έξω» με τις απίστευτες εικονικές περιηγήσεις σε κάποια από τα καλύτερα εθνικά πάρκα της Αμερικής.

Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο

Το εμβληματικό μουσείο που βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου, επιτρέπει στους εικονικούς επισκέπτες να περιηγηθούν στο Great Court και να εξερευνήσουν την αρχαία Στήλη της Ροζέττας και τις αιγυπτιακές μούμιες. Μπορείτε επίσης να βρείτε εκατοντάδες αντικείμενα στην εικονική περιήγηση του μουσείου.

Guggenheim, Νέα Υόρκη

Η Street View λειτουργία της Google σας επιτρέπει να ξεναγηθείτε στην διάσημη σπειροειδή σκάλα του Guggenheim, χωρίς να βγείτε από το σπίτι σας. Από εκεί, μπορείτε να ανακαλύψετε απίστευτα έργα τέχνης από την Ιμπρεσιονιστική, Μέτα-Ιμπρεσιονιστική, Μοντέρνα και Σύγχρονη εποχή.

Εθνική Γκαλερί Τέχνης, Ουάσινγκτον D.C.

Αυτό το διάσημο Αμερικάνικο μουσείο τέχνης διαθέτει  δύο online εκθέματα μέσω της Google. Η πρώτη είναι μια έκθεση Αμερικάνικης μόδας από το 1740 μέχρι το 1895, και συμπεριλαμβάνει πολλές αποδόσεις ρούχων από την αποικιακή εποχή και την εποχή της Επανάστασης. Η δεύτερη είναι μια συλλογή έργων του Ολλανδού Μπαρόκ ζωγράφου Johannes Vermeer.

Musée d’Orsay, Παρίσι

Μπορείτε να «διασχίσετε»  την δημοφιλή γκαλερί που φιλοξενεί δεκάδες διάσημα έργα από Γάλλους καλλιτέχνες που εργάστηκαν και έζησαν μεταξύ 1848 και 1914. Ρίξτε μια ματιά σε έργα τέχνης των Monet, Cézanne, και Gauguin, μεταξύ άλλων.

Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης, Σεούλ

Ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία της Νότιας Κορέας είναι προσβάσιμο από οπουδήποτε στον κόσμο. Η εικονική περιήγηση της Google σας μεταφέρει σε έξι ορόφους σύγχρονης τέχνης από την Κορέα και όλο τον κόσμο.

Μουσείο Περγάμου, Βερολίνο

Ως ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Γερμανίας, το μουσείο του Περγάμου έχει πολλά να προσφέρει, ακόμα κι όταν δεν μπορείτε να είστε εκεί. Αυτό το ιστορικό μουσείο στεγάζει πολλά αρχαία αντικείμενα, όπως η Πύλη της Ιστάρ της Βαβυλώνας και, βεβαίως, το βωμό της Περγάμου.

Rijksmuseum, Άμστερνταμ

Εξερευνήστε τα αριστουργήματα της Ολλανδικής Χρυσής Εποχής, συμπεριλαμβανομένων έργων των Vermeer και Rembrandt. Η Google προσφέρει μια περιήγηση με την λειτουργία Street View σε αυτό το εμβληματικό μουσείο, ώστε να αισθανθείτε σαν να περιπλανιόσαστε πραγματικά στις αίθουσες του.

Μουσείο Van Gogh, Άμστερνταμ

Όποιος είναι λάτρης αυτού του τραγικού και ταυτόχρονα μεγαλοφυή ζωγράφου, μπορεί να δει τα έργα του από κοντά (ή σχεδόν από κοντά) επισκεπτόμενος το μουσείο – τη μεγαλύτερη συλλογή έργων τέχνης του Vincent van Gogh, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 200 ζωγραφιές, 500 σχέδια και πάνω 750 προσωπικά γράμματα.

Το Μουσείο J. Paul Getty, Λος Άντζελες

Ευρωπαϊκά έργα τέχνης που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα, μπορούν να βρεθούν σε αυτό το μουσείο τέχνης της Καλιφόρνιας. Κάντε μια περιήγηση με την λειτουργία Street View για να ανακαλύψετε μια τεράστια συλλογή από πίνακες, σχέδια, γλυπτά, χειρόγραφα και φωτογραφίες.

Γκαλερί Ουφίτσι, Φλωρεντία

Η γκαλερί Ουφίτσι φιλοξενεί τη συλλογή έργων τέχνης μιας από τις πιο φημισμένες οικογένειες της Φλωρεντίας, των Μεδίκων. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον Giorgio Vasari το 1560 ειδικά για τον Cosimo I de’Medici, αλλά ο καθένας μπορεί να περιπλανηθεί στις αίθουσες του από οπουδήποτε στον κόσμο.

MASP, Σάο Πάολο

Το Museu de Arte de São Paulo είναι ένα μη κερδοσκοπικό μουσείο και το πρώτο σύγχρονο μουσείο της Βραζιλίας. Τα έργα τέχνης είναι τοποθετημένα σε διάφανα πλαίσια perspex, το οποίο τα κάνει να φαίνονται ότι αιωρούνται στον αέρα. Κάντε μια εικονική περιήγηση για να απολαύσετε κι εσείς αυτή την υπέροχη έκθεση.

Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας, Πόλη του Μεξικού

Χτισμένο το 1964, αυτό το μουσείο είναι αφιερωμένο στην αρχαιολογία και την ιστορία της προ-ισπανικής κληρονομιάς του Μεξικού. Υπάρχουν 23 εκθεσιακά δωμάτια γεμάτα με αρχαία αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων και μερικών από τον πολιτισμό των Μάγια.

Δυστυχώς, δεν μπορούν να συμπεριληφθούν όλα τα δημοφιλή μουσεία και γκαλερί τέχνης στη συλλογή της Google Arts & Culture, αλλά μερικά μουσεία αναλαμβάνουν μόνα να προσφέρουν online επισκέψεις. Σύμφωνα με την Fast Company , το Λούβρο προσφέρει επίσης εικονικές περιηγήσεις στην ιστοσελίδα του.

Για να δείτε περισσότερα από τη συλλογή μουσείων του Google Arts & Culture, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της συλλογής. Υπάρχουν χιλιάδες μουσεία με την λειτουργία Street View στο Google. Η Google Arts & Culture έχει επίσης μια online εμπειρία για να εξερευνήσετε διάσημα ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα.