10 υγιεινές τροφές που σου δίνουν ενέργεια

0
514

1. Η Βρώμη

Οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή του σώματος για ενέργεια και δεν είναι τόσο κακή όσο νομίζεις. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, που βρίσκεις και σε προϊόντα ολικής άλεσης (όπως η βρώμη), απορροφώνται ποιο αργά, δίνοντας σου ενέργεια που διαρκεί περισσότερο. Η βρώμη επίσης περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν το σώμα να μεταβολίσει ενέργεια.

2. Γιαουρτι

Περιέχει λακτόζη, ένα σάκχαρο του γάλατος που χρησιμοποιείται πολύ εύκολα για την ενέργεια. Η πρωτεΐνη, που επίσης περιέχει, βοηθάει στην καθυστέρηση της απορρόφησης της λακτόζης, απελευθερώνοντας ποιο αργά και σταδιακά την ενέργεια.

3. Σπανάκι

4. Μήλα

Είναι η εποχή τους. Τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων είναι ότι πρέπει για την ενέργεια που χρειάζεσαι.

5. Αμύγδαλα

Περιέχουν μαγνήσιο, έναν ηλεκτρολύτη που είναι απαραίτητος για σωστή μυική λειτουργία. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι με χαμηλά επίπεδα μαγνησίου, τείνουν να “σφίγγουν” περισσότερο κατά την διάρκεια της άσκησης. Είναι επίσης γεμάτα με βιταμίνες συμπλέγματος Β που, όπως προείπαμε, βοηθούν στην μετατροπή του φαγητού σε ενέργεια.

6. Γαριδες

Είναι χαμηλές σε θερμίδες και περιέχουν βιταμίνη Β12 που βοηθάει στον μεταβολισμό της ενέργειας.

7. Μπανάνες

8. Χούμους

Η ενέργεια από τους υδατάνθρακες του χούμους είναι αργής απορρόφησης. Απολαύστε το σαν ντιπ για λαχανικά ή βάλτε το στο σάντουιτς σας.

9. Ποπ Κορν

Μιλάμε γι αυτά που σκάνε με τον αέρα, όχι αυτά τα παχυντικά του σινεμά. Μη σαστίζετε, τα ποπ κορν είναι ολικής άλεσης.

10. Νερό

Εντάξει δεν είναι φαγητό, αλλά είναι τρομερά σημαντικό να παραμείνεις ενυδατωμένος/η. Το νερό βοηθάει στον έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματος, στην πέψη και λειτουργεί ως μέσο σε πολλές μεταβολικές διαδικασίες στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενέργειας.