Τα 10 κατάλληλα επαγγέλματα για εσένα που θες να γυρίσεις τον κόσμο

0
660
επαγγελματα στον κοσμο

   Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι το ”μικρόβιο” του ταξιδιού έχει εισβάλει για τα καλά στη ζωή σου. Αν σε έχει πιάσει μία μανία να ανακαλύπτεις συνεχώς καινούρια μέρη, δεν χρειάζεται να περιορίζεις αυτή σου την απόλαυση σε διαστήματα των δύο εβδομάδων, όπως συνηθίζεται να είναι οι διακοπές. Τώρα είναι πιο εύκολο από ποτέ να γυρίσεις τον κόσμο, ζώντας παράλληλα μία κανονική καθημερινότητα. Είτε ως αφεντικό του εαυτό σου, όπως πχ ένας ελεύθερος επαγγελματίας φωτογράφος, είτε δουλεύοντας σε κάποια επιχείρηση, αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα στα οποία η ταξιδιωτική εμπειρία μπορεί και συνδυάζεται με τα προς το ζην.

1) Υποστηρικτικό προσωπικό συναυλιών

concert-crowd-jobs
Από την μίξη του ήχου μέχρι τους φωτισμούς, οι άνθρωποι που αποτελούν το υποστηρικτικό προσωπικό συναυλιών (roadie) συνοδεύουν τα συγκροτήματα κατά τη διάρκεια των περιοδειών τους και φροντίζουν ώστε όλα να είναι στην εντέλεια στα παρασκήνια. Δεν είναι σίγουρα μία επιλογή που θα κάνει την καρδιά σου να αναθαρρήσει, καθώς θα χρειαστεί να δουλέψεις πολλά βράδια και να είσαι σε κίνηση, σίγουρα όμως θα έχεις μία θέση στην εντυπωσιακή μουσική βιομηχανία.

2) Εισαγωγές – εξαγωγές

Δεν είναι μόνο τα εμπορεύματα που ταξιδεύουν στους ωκεανούς ανά τον κόσμο. Το να αγοράζεις πρώτες ύλες απευθείας από τους παραγωγούς και η αποστολή τους σε χιλιάδες απαιτητικούς καταναλωτές σε όλο τον κόσμο σημαίνει ότι πρέπει να ζεις για να ταξιδεύεις.

3) Αρχαιολόγος

archaeologist-study-jobs
Σίγουρα αυτό το επάγγελμα απαιτεί περισσότερη αφοσίωση από όση θα νόμιζες. Εντάξει, και πτυχίο πανεπιστημίου. Αν σου αρέσει όμως στον ελεύθερό σου χρόνο να διαβάζεις ιστορία, να δουλεύεις σε εξωτερικούς χώρους και να ανακαλύπτεις αρχαία ευρήματα, αυτή η δουλειά είναι για σένα.

4) Καθηγητής Αγγλικών

Παρατηρείται μία παγκόσμια ζήτηση για την γνώση της αγγλικής γλώσσας. Ως εκ τούτου, μπορείς να βρεις δουλειά σχεδόν οπουδήποτε ανά τον κόσμο και να περνάς το χρόνο σου εξερευνώντας νέες τοποθεσίες και πολιτισμούς. Μην ξεχνάς επίσης και τις καλοκαιρινές διακοπές!

5) Νοσοκόμος

Οι άνθρωποι αρρωσταίνουν και έχουν ανάγκη φροντίδας ανεξάρτητα από το πού μένουν. Το επάγγελμα του νοσοκόμου δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι αναγκαίο!

6) Ελεύθερος επαγγελματίας

Εάν διαθέτεις ένα smartphone και σύνδεση WIFI, μπορείς να δουλέψεις από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη! Είτε σε ενδιαφέρει η συγγραφή, το web design, η φωτογραφία ή και το marketing, η βάση των πελατών σου είναι όλος ο κόσμος. Το να δραστηριοποιείσαι λοιπόν στον ψηφιακό κόσμο δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο!

7) Εθελοντής αγρότης

Η σελίδα World Wide Opportunities on Organic Farms τοποθετεί εθελοντές σε οργανικές φάρμες σε όλο τον κόσμο. Ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες τους, οι εθελοντές λαμβάνουν φαγητό, στέγη και γνώσεις σχετικά με την γεωργία.

8) Επαγγελματίας στη βιομηχανία των ταξιδιών

πιλοτος σε αεροσκαφος
Η επιλογή του επαγγέλματος αυτού είναι προφανής. Είτε δουλεύεις σε διαφορετικές θέσεις μίας διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας, είτε ξεναγείς τουρίστες ως ξεναγός ή αν ακόμα πετάς αεροπλάνα ως πιλότος, είναι σίγουρο ότι δημιουργείς αξέχαστες αναμνήσεις για σένα!

9) Travel blogger

Με τα διαθέσιμα εργαλεία όπως το Google Adsense και τις συμφωνίες με διάφορες εταιρείες, ένα blog με διείσδυση στους αναγνώστες μπορεί να προσφέρει στον δημιουργό του αρκετά χρήματα για να ζήσει τον εαυτό του, αλλά και για να προγραμματίσει ακόμα περισσότερα ταξίδια.

10) Bartender

Το ευέλικτο ωράριο εργασίας και τα γενναιόδωρα φιλοδωρήματα που ίσως παίρνει, επιτρέπουν σε έναν bartender να απολαμβάνει τόσο τη δουλειά όσο και την ξεκούρασή του.