Βήμα προς βήμα ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου

0
12458
Χριστουγεννιατικο δεντρο

Όπου να ναι πλησιάζει ο Δεκέμβρης και ως λάτρης των Χριστουγέννων ήρθε η ώρα να στολίσεις και εσύ το δέντρο σου.
Ως γνωστόν το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι αυτό που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τόσο το δικό σου όσο και των καλεσμένων σου τις γιορτινές μέρες. Δεν έχει σημασία αν είναι πράσινο, άσπρο, ροζ ή κόκκινο, ούτε καν αν είναι τεχνητό ή φυσικό, σημασία έχει να είναι πραγματικά μοναδικό και φτιαγμένο με την καλή και γιορτινή σου διάθεση.

Είναι απαραίτητο επομένως πριν σου προτείνουμε μερικές ιδέες διακόσμησης να σου δώσουμε μερικά βασικά tips που θα σου εξασφαλίσουν με σιγουριά το πιο εντυπωσιακό δέντρο για φέτος τα Χριστούγεννα! Και ξεκινάμε με τα βασικά…

Που να τοποθετήσω το χριστουγεννιάτικο δέντρο μου;

Η τοποθεσία είναι το ήμισυ του παντός, καθώς μια λανθασμένη θέση θα κάνει το δέντρο σου να “χαθεί” και δεν θα του δόση τη λαμπρότητα που του αναλογεί. Αν έχεις μεγάλο σπίτι δεν θα δυσκολευτείς να βρεις το ιδανικό σημείο, αν όμως έχεις μικρό σπίτι ίσως χρειαστεί να κάνεις κάποιες αλλαγές καθώς η ιδανική μεριά για να στολίσεις το δέντρο σου είναι ακριβώς δίπλα στο παράθυρο ή στην μπαλκονόπορτα. Συνηθίζεται οι συγκεκριμένες μεριές να έχουν αρκετά κοντά τους πρίζες για να τοποθετήσεις στη συνέχεια τα φωτάκια σου ενώ παράλληλα το αριστούργημά σου φαίνεται πεντακάθαρα έξω συμβάλλοντας με τον τρόπο του στο όλο κλίμα των γιορτών (καλά ίσως και στην αντιγραφή του από τους απέναντι). Αν αυτή δεν είναι επιλογή τότε προτιμήστε να το τοποθετήσετε είτε δίπλα στο τζάκι (σε ασφαλή απόσταση) είτε σε αυτή την άδεια γωνιά του σαλονιού σας. Μη ξεχάσετε ωστόσο πριν το στήσετε και ξεκινήσετε να ανοίγεται τα φύλλα του να τοποθετήσετε από κάτω του ένα χαλάκι για να μη γλιστράει ή αν έχετε ξύλο να γδάρει το παρκέ.

Ποια στολίδια να βάλω πρώτα στο δέντρο μου;

Ο χρυσός κανόνας είναι: Λαμπάκια-Γιρλάντες-Μπάλες και Στολίδια.

Πως να στολίσω το χριστουγεννιάτικο δέντρο μου;

Έχοντας υπόψιν τον παραπάνω κανόνα μπορούμε να ξεκινήσουμε να στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αρχικά τοποθετείστε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια από πάνω προς τα κάτω για να βρούνε την πρίζα (και επειδή θέλουμε να κάνουμε και οικονομία επιλέγουμε λαμπάκια LED) τα οποία φροντίζουμε να είναι άλλα πιο βαθιά και άλλα πιο εξωτερικά στο δέντρο ώστε να δημιουργούν την εντύπωση ενός μεγάλου δέντρου.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τις γιρλάντες σας (αν έχετε). Προτιμήστε οι γιρλάντες και όλα αυτά τα στολίδια που πάνε με το μέτρο να είναι ομοιόμορφα τοποθετημένα κυκλικά του δέντρου χωρίς να το κρύβουν ολόκληρο. Ξεκινήστε από όποια μεριά θέλετε φροντίζοντας να τοποθετείτε την γιρλάντα σε ένα ενδιάμεσο σημείο του δέντρου.

Τα στολίδια τώρα είναι μια προσωπική υπόθεση, και εδώ βέβαια υπάρχουν μερικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αρχικά θα πρέπει οι μπάλες μας ανάλογα με το μέγεθός τους να βρίσκονται στο σωστό σημείο του δέντρου και εξηγούμαι, όσο πιο μεγάλες οι μπάλες τόσο πιο χαμηλά στο δέντρο πρέπει να τοποθετούνται ώστε να υπάρχει μια αρμονία. Προτιμήστε να τοποθετείτε μπάλες τόσο βαθιά όσο και πιο εξωτερικά ώστε να μοιάζει πιο ζωηρό το δέντρο σας. Αν σας ενδιαφέρει μπορείτε μετά τις χριστουγεννιάτικες μπάλες σας να χρησιμοποιήσετε και άλλα στολίδια όπως πλαστικά λουλούδια που θα δώσουν μια διαφορετική νότα. Δοκιμάστε το!

Τι θα πρέπει να προσέξω στον στολισμό;

Αυτό που κάνουν πάρα πολλοί είναι να ενθουσιάζονται τόσο πολύ με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια τους που φορτώνουν υπερβολικά το δέντρο με αποτέλεσμα είτε να είναι μονίμως έτοιμο να πέσει ή να δείχνει πραγματικά φτηνό. Μείνετε με τα λίγα και πραγματικά θα σας εκπλήξει πόσο όμορφο μπορεί να δείχνει ένα δέντρο ακόμα και τόσο απλό και λιτό. Επίσης μπορείτε να διαλέξετε μπάλες της ίδια χρωματικής απόχρωσης και να παίζετε με 3 το πολύ μοτίβα.

Ότι και να κάνετε μη ξεχνάτε να το κάνετε πάντα με παρέα με τα αγαπημένα σας άτομα είτε αυτά είναι τα παιδιά σας είτε οι καλύτεροί σας φίλοι. Αυτές οι στιγμές είναι για να μοιράζονται και να προσφέρουν σε όλους χαρά και ανυπομονησία για τις γιορτές.

Τι να τρώω την ώρα που θα στολίζω το χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Μα φυσικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Τι μουσική να ακούσω όταν θα στολίζω το χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Μα φυσικά playlist με αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το Spotify