Summer Camps! Για μοναδικές παιδικές καλοκαιρινές δραστηριότητες!

0
2057
kids

Το καλοκαίρι ήρθε!Έχουμε φτάσει κιόλας σχεδόν στα μέσα Ιουνίου! Και ενώ άλλοι χαίρονται που πλησιάζει ο καιρός που θα ρίξουν μαύρη πέτρα στις δουλείες τους και έχουν στο ένα χέρι την βαλίτσα και στο άλλο το παρεό, είναι κάποιοι άλλοι γονείς που σκέφτονται τι θα κάνουν με τα βλαστάρια τους τώρα που η σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της!

Για όλους αυτούς τους γονείς που δουλεύουν και η μέρα της άδειας των διακοπών τους αργεί , που δεν ξέρουν που θα αφήσουν τα παιδάκια τους τα πρωινά που εκείνοι είναι στη δουλειά, που ανησυχούν μήπως δεν περνούν δημιουργικά την ώρα τους και χαζεύουν στην τηλεόραση αυτά τα βίαια παιδικά προγράμματα, για όλους αυτούς λοιπόν προτείνουμε την λύση των καλοκαιρινών camp!

paidikes drasthriothtes

Τι είναι το καλοκαιρινό camp; Είναι ένας χώρος όπου τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά από το πρωί μέχρι το απόγευμα! Τα παιδιά σε αυτούς τους χώρους μαθαίνουν να παίζουν σε ομαδικό πνεύμα, έρχονται σε επαφή με τον αθλητισμό, με το θεατρικό παιχνίδι και γενικά εστιάζουν στην ποιοτική γνώση και απασχόληση των παιδιών. Η διάρκεια ενός καλοκαιρινού camp συνήθως είναι από 1 εβδομάδα μέχρι 3 και τα περισσότερα είναι επί πληρωμή. Αναλαμβάνουν όμως να δίνουν στα παιδιά κάποιο σνακ και νεράκι!

Υπάρχουν camps που ασχολούνται με τον αθλητισμό, δηλαδή αναλαμβάνουν να μυήσουν τα παιδάκια σας στον μαγικό κόσμο κάποιου αθλήματος, όπως για παράδειγμα βόλεϋ, μπάσκετ, πινγκ πονγκ. Υπάρχουν άλλα camps που εστιάζουν στο να καλλιεργήσουν στα παιδιά την λατρεία για καθετί καλλιτεχνικό! Δηλαδή τα φέρνουν σε επαφή με το θεατρικό παιχνίδι, την μουσικοκινητική αγωγή, την ζωγραφική! Επίσης υπάρχουν και τα camps που προσπαθούν να βρουν τους μελλοντικούς επιστήμονες! Δηλαδή φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με την φύση και τα προκαλούν να πειραματιστούν!

Κάναμε λοιπόν μια μικρή έρευνα για εσάς και συγκεντρώσαμε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις!

Καλοκαιρινό Αθλητικό Camp Α.Ε.Σ. ΙΑΣΩΝ ΚΟΛΩΝΟΥ
Στις εγκαταστάσεις του 52ου γυμνασίου και λυκείου θα είναι ο χώρος φιλοξενίας του camp. Οι ηλικίες που μπορούν να λάβουν μέρος στις δραστηριότητες είναι για παιδιά από 5-17 ετών. Το αντικείμενο δραστηριοτήτων εξαρτάται από την ηλικία. Τα παιδιά μπαίνουν σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους και κάνουν προπονήσεις στο άθλημα που τους ενδιαφέρει! Τα αθλήματα είναι μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϋ, πινγκ-πονγκ και μουσικοκινητική αγωγή. Το camp παρέχει μπλούζες για την προπόνηση, ένα σνακ και νεράκι καθώς σε όλη την διάρκεια του υπάρχει γιατρός για κάθε ενδεχόμενο! Το πρόγραμμα ξεκινάει 22/6 – 17/7 και οι ώρες προσέλευσης είναι από τις 9.00- 14.00 και ώρες φύλαξης 14.00-18.00.

Καλλιτεχνικό Camp από τις Μορφές Έκφρασης και το Ιωνικό Κέντρο
Ο καλλιτεχνικός Οργανισμός Μορφές Έκφρασης βρίσκεται σε ένα όμορφο κτήριο στην Πλάκα! Αναλαμβάνει να απασχολήσει με πολύ δημιουργικό τρόπο παιδιά ηλικίας από 5-11 ετών. Τα παιδιά μπορούν πραγματικά να ανακαλύψουν μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, την μουσική, την ζωγραφική και τον χορό την καλλιτεχνική τους φλέβα! Το πρόγραμμα ξεκινάει 15/6-3/7 και οι ώρες προέλευσης είναι από τις 9.00-13.00 και ώρες φύλαξης μέχρι τις 15.30.

Μουσείο Πειραμάτων
Το Μουσείο Πειραμάτων βρίσκεται στην Καισαριανή. Τα παιδιά που μπορούν να λάβουν μέρος είναι 6-10 ετών! Στο Μουσείο Πειραμάτων τα παιδιά μπορούν να εξερευνήσουν την φύση, να κάνουν κατασκευές και πειράματα! Θα γυρνάνε στο σπίτι μικροί Einstein! Το πρόγραμμα ξεκινάει 15/6 και η ώρα προέλευσης είναι 8.30-16.00.

kids

Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει από 16/6-24/7 στα Αθλητικά Κέντρα  Γουδή, Ρουφ και Γκράβα ένα θερινό αθλητικό και ψυχαγωγικό Camp . Μπορούν να λάβούν μέρος παιδιά ηλικίας 6-12 χρονών. Στόχος των camp είναι να προσφέρουν στα παιδιά τη δυνατότητα να διασκεδάσουν αλλά και να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους μέσα από την συμμετοχή τους σε αθλήματα. Οι δραστηριότητες που μπορούν να συμμετάσχουν τα παιδιά είναι μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο (5Χ5), κολύμβηση (στο Α.Κ.Γκράβας και στο Α.Κ.Γουδή), στίβο, τένις, αυτοάμυνα, ελληνικοί χοροί, παιδαγωγικά παιχνίδια, πολιτιστικές δραστηριότητες, περιβαλλοντική αγωγή. Η ώρα προσέλευσης είναι 7.30-14.00.

Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος 

Το camp απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας  4–16 ετών και διαρκεί από 16/6 έως 7/8! Οι δραστηριότητες λαμβάνουν μέρος  στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου.
Δραστηριότητες του προγράμματος είναι οι εξής: κολύμβηση,  στίβος,  ποδόσφαιρο 5×5, μπάσκετ, βόλεϊ, χαντ-μπολ, τένις, πινγκ – πονγκ, ξιφασκία, τοξοβολία, ενόργανη, ρυθμική, μπαλέτο, χορός, τζούντο, καράτε, Tae Kwon Do, πυγμαχία, σκάκι, μουσικοκινητική αγωγή, καλλιτεχνικά, προβολή ταινιών. Η ώρα προσέλευσης είναι 8.00-14.00 καθώς επίσης υπάρχει και δυνατότητα φύλαξης μέχρι τις 17.00!

 

Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Μία μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, παιχνίδι και ψυχαγωγία  περιμένει τα παιδιά, από τις 15/6-10/7, στο Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.  Η Τεχνόπολη, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με τις «Μικρές Ιστορίες» διοργανώνουν το πιο πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του καλοκαιριού, με θεατρικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, εικαστικά εργαστήρια αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για το περιβάλλον, την τεχνολογία και την αρχιτεκτονική. Μπορούν να λάβουν μέρος  παιδιά από 5-12 ετών. Η ώρα προσέλευσης είναι 8.00-16.00!
Summer Camp  του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Το Summer Camp του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου είναι μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά 6-12 ετών. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα άγρια ζώα και τους βιοτόπους τους μέσω διασκεδαστικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται είτε έξω στο Πάρκο είτε μέσα στο Εκπαιδευτικό Κέντρο. Η διάρκεια του προγράμματος είναι  15/6 – 24/7! Η ώρα προσέλευσης είναι  9.00-15.00.

Όμιλος Ξιφασκίας Γλυφάδας 

Ο Όμιλος Ξιφασκίας Γλυφάδας διοργανώνει από τις 16/6– 26/6 ένα σύντομο θερινό sport camp για παιδιά από 7 – 13 ετών, στο κλειστό Γυμναστήριο Άρσης Βαρών στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά. Τα παιδιά, μπορούν να μάθουν, εκτός από ξιφασκία, τένις, τοξοβολία,badminton,μπάσκετ, ποδόσφαιρο 5×5. Η ωρα προσέλευσης είναι 8.30-14.30.

Summer School of Beach Volley

Στο Varkiza Resort-Yabanaki  λειτουργεί ένα sport camp beach volley  για παιδιά 6-16 ετών. Οι δραστηριότητες της σχολής αφορούν σε  προπονήση των παιδιών στο άθλημα, θεωρία και τεχνική!

Αυτές είναι μόνο κάποιες ενδεικτικές προτάσεις. Συνήθως όλες αυτές οι καλοκαιρινές δραστηριότητες είναι επί πληρωμή. Αλλά σκεφτείτε και το εξής ,αν παίρνατε κάποια γυναίκα για να φυλάει τα παιδιά σας τις ώρες εκείνες που εργάζεστε πάλι θα την πληρώνατε αλλά θα αναρωτιόσασταν πόσο δημιουργικά θα πέρναγαν τα ζουζούνια σας τον χρόνο τους!