Ενυδατωμένες και στον καύσωνα!

0
946
water - summer

Καλοκαιράκι και ζέστη ένα και το αυτό! Καύσωνας, ιδρώτας, δίψα…Ουφ!
Μόνο που τα έγραψα νιώθω αφυδατωμένη! Νομίζω πως όλες μας κάποιες στιγμές κατά την διάρκεια του καλοκαιριού νιώθουμε  ένα αίσθημα κόπωσης, αδυναμίας, ζάλης, παθαίνουμε κράμπες  κτλ κτλ κτλ! Φίλες μου μην ανησυχείτε! Δεν έχετε τίποτα! Απλά σας λείπει λίγη ενυδάτωση! Ενυδάτωση που μπορεί να προέρχεται  είτε από την κατανάλωση νερού,  είτε από τροφές που είναι super ενυδατικές και η κατανάλωσή τους ενδείκνυται κατά την καλοκαιρινή περίοδο!

Τον κανόνα των 8 τον ξέρετε; Ε, λοιπόν είναι ο πιο απλός κανόνας ενυδάτωσης και δυστυχώς λίγες τον τηρούν! Δείτε το σαν παιχνίδι: 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα! So simple! Αυτό που θα κερδίσετε από το παιχνίδι είναι  να κρατήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο σωστά!

 Drink-Water

Βεβαία υπάρχουν και κάποιες  που αμελούν αυτό τον τρόπο ενυδάτωσης επειδή ίσως δεν τους αρέσει το νερό! Για όλες αυτές λοιπόν που θέλουν να  νιώθουν ενυδατωμένες  κατά την καυτή καλοκαιρινή  περίοδο χωρίς να πίνουν και πολύ νεράκι, σας ενημερώνω πως ναι υπάρχει και ο τρόπος ενυδάτωσης σας καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε νερό καθώς επίσης και κάποιες τροφές που προκαλούν αφυδάτωση και καλό θα ήταν να τις αποφεύγετε!

Οι τροφές που πρέπει να μπουν στο πρόγραμμα διατροφής σας για την καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού είναι:

Καρπουζάκι!Αποτελείται από  90% νερό. Φάτε το άφοβα, έχει ελάχιστες θερμίδες, με μόλις 30 θερμίδες/100 γραμμάρια. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, Β1 και C, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, προστατεύουν τα μάτια και τον εγκέφαλο και ελαχιστοποιούν τις συνέπειες του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό.

karpouzi

Πεπονάκι! Αποτελείται και αυτό από 90% νερό και περιέχει πολύ βιταμίνη C!

Βερίκοκα και κεράσια! Χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο! Δροσερά και καλοκαιρινά φρούτα, πλούσια σε β-καροτένιο και λυκοπένιο. Επίσης βοηθούν στην ενίσχυση του μαυρίσματος όσο και στην αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού και του δέρματος!

Φραουλίτσες! Με 92% περιεκτικότητα σε νερό, μπορούν να κρατήσουν τις αρτηρίες σου καθαρές και το σώμα σου ενυδατωμένο!

Ροδάκινο! Είναι ένα από τα πλουσιότερα σε νερό, φρούτα, καθώς αποτελείται κατά 89% από νερό. Επομένως ενυδατώνει το σώμα, την επιδερμίδα και φυσικά έχει αντιγηραντικές ιδιότητες!

Αγγουράκι! Υπάρχει το ρητό: άλλοι το τρώνε και ζορίζονται και άλλοι το τρώνε και δροσίζονται! Εμείς κρατάμε το τελευταίο! Είναι ένα από τα πιο ενυδατικά λαχανικά, αφού η περιεκτικότητά του σε νερό φτάνει το 95%. Περιέχει  βιταμίνη C και καφεϊκό οξύ.

cuccumber

Nτοματούλα! Τρώγοντας μια ντομάτα και ενυδατώνεστε και χορταίνεται αλλά και ωφελείστε από τις αντιγηραντικές της ιδιότητες! Info: μια μεγάλη ντομάτα περιέχει μόλις 33 θερμίδες!

Σέλινάκι! Το τρώτε, χάνετε και κιλά λόγω της διουρητικής του δράσης και φυσικά τι άλλο;Ενυδατώνεστε! Περιέχει  96% νερό, σου παρέχει και τον συνδυασμό μεταλλικών αλάτων, αμινοξέων και βιταμινών που χρειάζεσαι ενώ έρευνες έχουν αποδείξει πως το σέλινο μπορεί να σε ενυδατώσει δύο φορές πιο αποτελεσματικά από ένα ποτήρι νερό.

Μπρόκολο! Με 91% περιεκτικότητα σε  νερό,  είναι  πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία όπως βιταμίνη C,  φυτικές ίνες και ασβέστιο αλλά βοηθάει και στο αδυνάτισμα αφού η κατανάλωσή του έχει ελάχιστες θερμίδες.

Πολύχρωμες πιπεριές! Περιέχουν 92%  σε νερό  ενώ είναι πλούσιες και σε βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, Β-καροτίνη , θειαμίνη και φολικό οξύ. Καταλαβαίνετε ότι η κατανάλωσή τους είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας!

vegetables

Καρότακι! 87%  περιεκτικότητα σε νερό δεν είναι και λίγο!

Κολοκυθάκια και μελιτζάνες! Η μελιτζάνα είναι μια τέλεια τροφή για απώλεια βάρους και ενυδάτωση, δύο σε ένα δηλαδή. Περιέχει σίδηρο και νερό και πολύ λίγες θερμίδες. Το ίδιο ενυδατικά είναι και τα κολοκυθάκια με ποσοστό νερού στο 95%, με λιγότερες από 25 θερμίδες ανά μερίδα!

Το ιδανικό είναι, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί , για επαρκή ενυδάτωση ότι πρέπει να καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα  εκτός από νερό, κρύο πράσινο τσάι, 2 φρουτάκια και 1 σαλατούλα και από γαλακτοκομικά προϊόντα να επιλέξουμε γάλα και γιαούρτι!

Γι’αυτό κορίτσια καπελάκι, νεράκι, φρουτάκια και λαχανικά και θα είστε super προστατευμένες από την αφυδάτωση!