Καλοκαιράκι στην Κέρκυρα!

0
1404
Kerkira-Pontikonisi

Η Κέρκυρα αποτελεί ένα από τα νησιά του Ιονίου. Χαρακτηριστικό του νησιού είναι φυσικά τα πεντακάθαρα, σμαραγδένια νερά και η πυκνή βλάστηση! Αυτή την εικόνα βλέπουμε άλλωστε σε όλα τα Επτάνησα.

Η Κέρκυρα είναι ένα κοσμοπολίτικο νησί! Πόλος έλξης πολλών Ιταλών και Άγγλων τουριστών αποτελεί ένα από τους πιο δημοφιλή προορισμούς στη Μεσόγειο!

Παραλίες με χρυσή, ψιλή άμμο αλλά και λευκό βότσαλο συνδυάζονται υπέροχα με τα καταγάλανα άλλα κρύα νερά της θάλασσας! Το νησί διαθέτει οργανωμένες παραλίες για όλα τα γούστα! Ικανοποιεί από οικογένειες με παιδάκια μέχρι και όσους ασχολούνται με τα θαλάσσια σπορ, αφού υπάρχουν σε αρκετές παραλίες diving centers!

Μοναδικές παραλίες είναι:

Στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού βρίσκονται οι παραλίες με ρηχά νερά και άμμο που ενδείκνυται κυρίως για οικογένειες με παιδάκια.

Σε αυτή την πλευρά βρίσκεται η πανέμορφη παραλία το Κανάλι της Αγάπης (Canal d’ Amour)! Μοναδική φυσική ομορφιά που έχει δημιουργήσει ο αέρας και η θάλασσα.

Kanali tis agapis

Η γνώστη σε όλους Παλαιοκαστρίτσα διακρίνεται για τα καθαρά,γαλαζοπράσινα αλλά κρύα νερά της! Αποτελείται από έξι παραλίες άλλες με άμμο και άλλες με βότσαλο και σας προκαλεί να εξερευνήσετε το μέρος απολαμβάνοντας τον ήλιο νοικιάζοντας ίσως ένα θαλάσσιο ποδήλατο.

Palaiokastritsa

Στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού τα νερά είναι εξίσου ρηχά και οι παραλίες με όμορφη αμμουδιά!
Η παραλία της Μυρτιώτισσας είναι από τις πιο ερημικές του νησιού γι’αυτό και πολλοί γυμνιστές την προτιμούν!

Οι παραλίες της Γλυφάδας και του Άγιου Γεωργίου είναι αμμουδερές με ρηχά νερά και ενδείκνυται για οικογένειες με παιδιά. Το σκηνικό και στις δυο παραλίες έρχεται να συμπληρώσει η πυκνή βλάστηση!

Kerkira Αg.Gewrgios

Για όσους λατρεύουν τις παραλίες με βότσαλο καλύτερα να κατευθυνθούν στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού! Εκεί οι παραλίες αποτελούνται από βότσαλο και όμορφα ρηχά νερά!

Η παραλία της Δασσιάς είναι ιδανική για αυτούς που τους αρέσουν τα θαλάσσια σπορ!
Ενώ υπάρχει και η παραλία της Κερασιάς που το άσπρο βότσαλο και τα σμαραγδένια νερά κάνουν το τοπίο μαγικό!

Τέλος στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού οι παραλίες χαρακτηρίζονται από άμμο και βότσαλο μαζί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παραλία Μπενίτσες που είναι μια οργανωμένη παραλία που μπορείτε να νοικιάσετε κάποια βάρκα και να ανακαλύψετε τους γύρω κόλπους.

Η παραλία Κάβος είναι η κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού καθώς την προτιμούν οι Άγγλοι τουρίστες και είναι γεμάτη από bars!

Kerkyra

Ένα μεγάλο νησί που προσφέρει πολλές υπηρεσίες και ο επισκέπτης φεύγει γεμάτος με όμορφες εικόνες!