Σαντορίνη το νησί με την άγρια ομορφιά!

0
1537
Santorini

Η Σαντορίνη ή αλλιώς Θήρα, θεωρείται από πολλούς το νησί των ερωτευμένων! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλοί Έλληνες και μη, οργανώνουν το γαμήλιο ταξίδι τους στη Σαντορίνη ακόμα και τον γάμο τους με θέα το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα!

Μαγικός τόπος η Σαντορίνη αν σκεφτεί κανείς ότι το κυκλαδίτικο αυτό νησί είναι ένα ενεργό ακόμα ηφαίστειο που δημιουργήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστειακού τόξου του Αιγαίου το 1613 π.Χ.
Όταν κάποιος επισκέπτεται για πρώτη φορά το νησί, αυτό που αντικρίζει είναι μια πόλη χτισμένη στην κορυφή του νησιού και από κάτω να υπάρχουν απόκρημνα βράχια! Έτσι είναι λογικό να αναρωτηθεί αν υπάρχει καμία παραλία που να μπορέσει να απολαύσει το μπάνιο του στη θάλασσα. Παρ’ όλα αυτά όμως η Σαντορίνη έχει από τις πιο όμορφες παραλίες!

Santorini

Οι παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι:

Η πιο γνωστή παραλία του νησιού είναι το Καμάρι. Η σκούρα άμμος και τα πεντακάθαρα νερά σε συνδυασμό με το επιβλητικό Μαύρο Βουνό που βρίσκεται πάνω από την παραλία δημιουργούν μια μοναδική εικόνα!

Το Μαύρο Βουνό χωρίζει το Καμάρι σε άλλες δυο εξίσου όμορφες παραλίες αυτή της Περίσσας και αυτή του Περίβολου.

Ένα άλλο αληθινό θαύμα της φύσης αποτελεί η Κόκκινη παραλία! Η άγρια ομορφιά των κόκκινων ηφαιστιογεννών βράχων και των κόκκινων βότσαλων είναι πραγματικά μοναδική!

Santorini-Kokkini paralia

Γενικά οι παραλίες στη Σαντορίνη χαρακτηρίζονται από το ιδιαίτερο μαύρο χρώμα που έχει η άμμος τους. Έτσι την ίδια εικόνα συναντάμε και στις παραλίες του Μονόλιθου, του Κουλούμπου, του Ακρωτηρίου, της Βλυχάδας, του Βουρβούλου, του Γιαλού και του Έξω Γιαλού.

Η παραλία Μπαξέδες- Παράδεισος είναι μια μεγάλη παραλία που βρίσκεται κοντά στην Οία και είναι ιδανική για οικογένειες με παιδάκια,καθώς τα νερά της θάλασσας είναι ρηχά.

Υπάρχουν όμως και οι παραλίες με το λευκό βότσαλο που σε συνδυασμό με τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και τον καυτό ήλιο δημιουργούν ένα ονειρεμένο τοπίο! Αυτές οι παραλίες είναι η Άσπρη παραλία και τα Μέσα Πηγάδια.

Άγρια τοπία, όμορφα ηλιοβασιλέματα, ρομαντικές βόλτες στα καλντερίμια του νησιού θα σας κάνουν να βάλετε αυτό το νησί στη καρδία σας!
Η Σαντορίνη θα σας γοητεύσει και θα σας μαγέψει τόσο που αν την επισκεφθείτε μια φορά σίγουρα θα θέλετε να ξανακολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά της κάποια στιγμή!