4 Ρομαντικές Αποδράσεις για του Αγίου Βαλεντίνου

0
2365

Η γιορτή των ερωτευμένων πλησιάζει και αυτό που σκεφτόμαστε όλοι (εντάξει οι περισσότεροι) είναι τι μπορούμε να προγραμματίσουμε για μια τόσο ξεχωριστή μέρα.

Σίγουρα έχουμε ήδη δοκιμάσει ρομαντικά δείπνα, sexy εκπλήξεις και έχουμε προμηθευτεί κατά καιρούς διάφορα δώρα για την ημέρα των ερωτευμένων, αυτό όμως που οι περισσότεροι δεν έχουν κάνει είναι να στήσουν ένα ρομαντικό ταξιδάκι για δύο. Στο άκουσμα και μόνο των διακοπών η καρδιά μας χτυπάει όλο και πιο δυνατά και αυτό ακριβώς είναι το αίσθημα που θέλουμε να δημιουργήσουμε για του Αγίου Βαλεντίνου.

Αν λοιπόν ενθουσιαστήκατε και εσείς στην ιδέα μιας τέτοιας έκπληξης δεν έχετε παρά να επιλέξετε το μέρος που θα στεγάσει για ένα τριήμερο τον έρωτά σας. Εμείς βρήκαμε και σας προτείνουμε τους ακόλουθους 4 ρομαντικούς προορισμούς για την ημέρα των ερωτευμένων.

Ερωτευτείτε από την αρχή στο Παρίσι

Αν σας αρέσει το κόκκινο κρασί, το τυρί, το βούτυρο και ο έρωτας τότε το Παρίσι είναι η ιδανικότερη επιλογή για εσάς! Η Πόλη του Φωτός όπως έχουν συνηθίσει να την αποκαλούν είναι μια διαχρονική επιλογή που δεν θα ξεθωριάσει ποτέ στον χρόνο. Το Παρίσι θα είναι μια σίγουρη λύση για ότι και αν σκέφτεστε ακόμα και αν σας ακούγεται κάπως κλισέ.

Επισκεφτείτε λοιπόν την Πόλη του Έρωτα και ανακαλύψτε σε κάθε γωνιά της τα μνημεία που τον βροντοφωνάζουν. Ο «Τοίχος της Αγάπης» στην πλατεία Abbesses και τα «Λουκέτα της Αγάπης» στην γέφυρα Pont des Arts είναι μερικά μόνο αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε παρέα με τον αγαπημένο σας στο κλίμα των ημερών. Το καλύτερο σκηνικό βέβαια βρίσκεται στη Μονμάρτη καθώς μπορείτε να περπατήσετε πιασμένοι χεράκι-χεράκι στα γραφικά πλακόστρωτα στενάκια της και στο τέλος να δείτε το ηλιοβασίλεμα που αγκαλιάζει την πόλη υπό το soundtrack της Αμελί. Για το βράδυ μετά από μια γαστρονομική απόλαυση της γαλλικής κουζίνας βγείτε για μια βόλτα κατά μήκος του Σηκουάνα και βρείτε το καταλληλότερο σημείο για να του πείτε «Σ’αγαπώ»!

Παρίσι

Μασκαρευτείτε στη Βενετία

Λόγω και των Αποκριών η Βενετία είναι μια ξεχωριστή επιλογή για το τριήμερό σας. Αν είστε μάλιστα και λάτρεις του Καρναβαλιού η πανέμορφη αυτή πόλη της Ιταλίας θα σας μαγέψει.

Μπείτε στον πειρασμό να ντυθείτε και εσείς με κοστούμια υπερπαραγωγές και φυσικά με τις κατάλληλες βενετσιάνικες μάσκες και βολτάρετε στις γραφικές γέφυρες της πόλης. Το ιδιαίτερο ντύσιμο σε συνδυασμό με την ενέργεια που προσδίδει η Βενετία αυτή την εποχή του χρόνου θα σας ενθουσιάσει τόσο που δεν θα θέλετε να φύγετε ποτέ. Για το απόγευμα προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ξεχωριστή βαρκάδα υπό το φως των κεριών και στη συνέχεια ένα δείπνο σε κάποια από τις δεκάδες προγραμματισμένες εκδηλώσεις προς τιμήν του έρωτα όπως ο «Casanova Grand Ball».

Βενετία για του Αγίου Βαλεντίνου

Δοκιμάστε το Εναλλακτικό Άμστερνταμ

Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας θα λέγαμε είναι μια παρεξηγημένη επιλογή όχι μόνο για την ημέρα των ερωτευμένων αλλά και γενικότερα. Το Άμστερνταμ έχει πολλά να προσδώσει στον ρομαντισμό και αν κάνετε το λάθος να τα αμελήσετε θα έχετε φύγει χωρίς να γνωρίσετε τη μαγεία που κρύβει αυτή η πόλη.

Μια βόλτα αγκαλιασμένοι με το ταίρι σας κατά μήκος των καναλιών είναι τέλεια για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Θα θαυμάσετε τις γραφικές συνοικίες και θα πιείτε τον καφέ σας στα μικροσκοπικά café της πόλης και στη συνέχεια θα περπατήσετε στην αγορά των λουλουδιών χαρίζοντας στην αγαπημένη σας τι άλλο από τουλίπες! Συνεχίστε με μια ρομαντική ποδηλατάδα και το βράδυ φυσικά επισκεφτείτε την Κόκκινη Συνοικία. Εκεί θα πάρετε μια πικάντικη εκδοχή του έρωτα που σίγουρα θα σας βάλει σε σκέψεις.

Άμστερνταμ για την ημέρα των ερωτευμένων

Πράγα: Χαθείτε στον Μεσαίωνα

Ότι και να πει κανείς γι αυτή την πόλη είναι πραγματικά λίγο. Νομίζω πάντως ότι αυτό που την χαρακτηρίζει είναι το παραμυθένια. Ατμοσφαιρική και ιδιαίτερη πάντα η Πράγα φροντίζει να ταξιδεύει τον επισκέπτη της στο χρόνο, γυρίζοντάς τον πάλι πίσω στον Μεσαίωνα. Ο μοναδικός αυτός προορισμός για του Αγίου Βαλεντίνου δεν θα σας απογοητεύσει. Ειδυλλιακά σκηνικά από χιόνι στις κορυφές των κάστρων και ατελείωτες βόλτες στα στενά της Παλιάς Πόλης θα σας συναρπάσουν ενώ οι βαρκάδες τις καλύτερες ημέρες θα σας δώσουν μια ιδέα για το πόσο ρομαντική είναι η Πράγα.

Αγίου Βαλεντίνου στην Πράγα

Αν δεν προλαβαίνετε να διοργανώσετε την ρομαντική απόδραση που ονειρεύεστε μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο μην ανησυχείτε, μπορείτε κάλλιστα να προγραμματίσετε μια εξόρμηση μέσα στο επόμενο διάστημα έτσι ώστε να το απολαύσετε πραγματικά!